Meerdere gewonden bij brand in Dinant

Meerdere mensen zijn vrijdag gewond geraakt bij een brand in een woning in Dinant. Dat zegt de hulpverleningszone Dinaphi.

 

Meer krantenkoppen in België

Het groot lijsttrekkersdebat: “Hoe houdt Brugge het aantal toeristen onder controle?”

Een toeristenparking aan het station, een selectievere hotelstop en de creatie van een platform om het draagvlak voor toerisme te verhogen. Deze ideetjes kruiden het eerste luik van ons lijsttrekkersdebat bij D’s Deldycke Traiteurs in de aanloop naar de kiesstrijd in Brugge.
The post Het groot lijsttrekkersdebat: “Hoe houdt Brugge het aantal toeristen onder controle?” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor

Op zondag 1 september werd in het gemeenschapscentrum ’t Juf het startschot gegeven van de campagne voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Er kwam heel veel volk opdagen om de 19 kandidaten van dichtbij tezien en horen. De voorstelling van de kandidaten gebeurde door lijsttrekker Luc Derudder van de lijst Oostrozebeke.nu.
The post Burgemeester Derudder stelt lijst Oostrozebeke.nu voor appeared first

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

“We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt

Twee jaar geleden werd Hans Ocket de nieuwe voorzitter van volleybalclub Tievolley in Tielt. Intussen kan de voorzitter al terugblikken op heel wat fijne momenten met een goede bestuursploeg. “We werken hier met onze eigen opgeleide jeugd.”
The post “We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Offerblok (weer) gestolen uit historische Warandekapel in Heule

Afgelopen weekend is in de Warandekapel in de gelijknamige straat in Heule het offerblok gestolen. Het is niet de eerste keer dat de inhoud gestolen wordt, maar deze keer is de hele kast errond meegenomen. Vraag is wie vandaag zoiets doet, voor het weinige geld dat daarin te vinden is…
The post Offerblok (weer) gestolen uit historische Warandekapel in

Lees meer »

Sam Calmeyn maakt overstap naar #Team8980: “Conclusies trekken als je niet meer op dezelfde golflengte zit”

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober staat Sam Calmeyn op de negende plaats bij #Team 8980. Zes jaar geleden begon zijn politieke loopbaan nog bij N-VA. Door onenigheid met de partijtop zetelt hij sinds enkele maanden als onafhankelijke in de gemeenteraad.
The post Sam Calmeyn maakt overstap naar #Team8980: “Conclusies trekken als je niet meer op dezelfde golflengte

Lees meer »

Gestolen (?) oldtimer-Mercedes van 1 miljoen euro teruggevonden in Lanaken

De Mercedes 300 SL die de nacht na het Oldtimertreffen in Lanaken gestolen werd van de parking van Hotel La Butte Aux Bois, is teruggevonden in een garagebox. “De oldtimer werd aangetroffen op zo’n 6 kilometer van de plek waar hij gestolen werd”, zegt Anja De Schutter van het parket Limburg. Het voertuig zou een miljoen euro waard zijn.

Lees meer »

“Kind zich laten uitkleden op de stoep ‘omdat het kleren van mama draagt’, dat zijn Guantanamo Bay-toestanden”: experts over kind als speelbal in echtscheiding

Scheidende ouders moeten meer rekening houden met de gevolgen voor hun kinderen. Dat staat in de nota welzijn van de te vormen Vlaamse regering. Experts zijn geen fan van het ‘belerende vingertje’ dat uit de nota spreekt. Maar dat (v)echtscheidingen een verwoestende invloed kunnen hebben op het leven van de kinderen, dat staat buiten kijf.

Lees meer »