Jongen uit Kortemark valt door raam van hotel tijdens schoolreis in Turkije

Een leerling uit het zevende specialisatiejaar van de school ‘t Saam campus Cardijn in Diksmuide maakte donderdagavond een val door een raam tijdens een achtdaagse studiereis in Turkije. De jongen zou volgens eerste berichten geen breuken hebben opgelopen.

 

Meer krantenkoppen in België

Nicholas Arnst in De Leest in Izegem: Als niets zeker is… is alles mogelijk!

Vrijdagavond stond Nicholas Arnst in De Leest in Izegem. Als sinds 2013 is Nicholas dé referentie in de Vlaamse wereld van de magie. Net zoals die magische wereld zijn ook zijn liveshows constant in beweging. Zijn vierde theatershow ‘Als niets zeker is…is alles mogelijk’ is de volgende stap in een constant streven naar perfectie.
The post Nicholas Arnst in

Lees meer »

Mag een politieke partij een nummer van Metejoor herwerken tot campagnelied? “Zonder toestemming kan dat strafbaar zijn”

De melodie van een van de nummers van Metejoor wordt door een lokale politieke partij uit Balen gebruikt voor een campagnelied. En het is niet de enige partij die zoiets doet. Mag je zomaar een bestaand nummer gebruiken en herwerken? “Je moet daar toestemming voor vragen, al zijn er ook uitzonderingen waarbij het gewoon mag", advocaat Alexis Fierens.

Lees meer »

Stilstaand verkeer op Brusselse Binnenring richting Waterloo vanaf Groot-Bijgaarden na ongeval ter hoogte van Strombeek-Bever: één rijstrook vrijgegeven

Op de Brusselse Binnenring ter hoogte van Strombeek-Bever is in de nacht van donderdag op vrijdag kort na 2 uur een ongeluk met een vrachtwagen gebeurd. Daarbij is het voertuig gekanteld en verloor het zijn lading. Ook kwam er slib op het wegdek terecht. Er waren twee rijstroken versperd. Hierdoor groeide de file snel aan, maar rond 7.30 uur werd

Lees meer »

“De diarree aan leugens uit zijn mond is niet bij te houden”: onze Amerika-correspondent over alle onzin die Donald Trump verkondigt

Migranten zijn genetisch voorbestemd om gewelddadige misdaden te plegen. Er is geen hulp voor orkaanslachtoffers omdat alle huizen aan illegale vluchtelingen zijn gegeven. En deze had u vast ook al gehoord: Haïtiaanse migranten eten katten en honden op. Donald Trump heeft van de volgehouden leugen een campagnestrategie gemaakt, schrijft onze Amerika-correspondent Romina Van Camp. Waarom trekt Trump meer dan ooit

Lees meer »

Mogelijk staking op komst bij Belgische boekhouders

“Genoeg is genoeg”, stelt de Koninklijke Vereniging van Accountants en Belastingadviseurs van België (KVABB/CRECCB) in een persbericht. Aan Franstalige kant denkt vicevoorzitter Emmanuel Degrève al luidop na over “een opstand”. Voorzitter Ludo Van den Bossche zegt op woensdag zich daar eventueel bij aan te willen sluiten.

Lees meer »

Exact tien jaar geleden dat uitslaande brand Sint-Janskerk verteerde: “Groene oase als publieke ruimte, zal rust creëren”

Vandaag, 16 oktober 2024, is het exact tien jaar geleden dat de Sint-Jan De Doperkerk door een gulzige brand werd verwoest. Inclusief de glasramen en inboedel. Een ontploffing in de stookruimte, was de schuldige. Het staat genoteerd als een zwartgeblakerde dag in de annalen van Anzegem. Het noodlot trof de ganse gemeenschap recht in het hart. De inferno laat nog

Lees meer »

WTC Olympia Sijsele huldigt kampioenen

Op zaterdagavond 5 oktober vond in feestzaal Carina in Moerkerke het jaarlijkse souper van WTC Olympia Sijsele plaats. Daarbij werden naar traditie ook de kampioenen gehuldigd.
The post WTC Olympia Sijsele huldigt kampioenen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dirk Devroye presenteert tweede dichtbundel

Na dichter bij zee (2013) presenteert Dirk Devroye (48) zijn tweede dichtbundel hier met jou. Uit Leuven aangespoeld als student aan het toenmalige KHBO, nu Vives, heeft Dirk Oostende niet meer verlaten. 23 jaar lang was hij marketing coördinator bij Mutoh en sinds anderhalf jaar is hij communicatieverantwoordelijke bij het Energiehuis Oostende. “In beide jobs
The post Dirk Devroye

Lees meer »

Poezenboot Gent moet plaatsmaken voor pleziervaart en verhuist na 28 jaar

De Poezenboot Caprice in Gent ligt binnenkort niet langer aan de Nieuwevaart, maar in Mariakerke. "In afstand is dat 500 meter, maar de verhuizing brengt tot 50.000 euro kosten mee", zegt Ellie De Grauwe. Ze betreurt dat de boot na 28 jaar weg moet, er komt een aanmeerplaats voor bootjes van buurtbewoners en bezoekers. De Vlaamse Waterweg bevestigt de verhuizing.

Lees meer »

Kortrijk matcht meer dan 150 internationale studenten met horeca: “Terwijl we vroeger niemand vonden”

Met de start van het academiejaar lanceerde Stad Kortrijk voor de tweede keer haar online platform dat internationale studenten verbindt met lokale horeca. “Onze horeca smeekt om personeel. Ondertussen zien we steeds meer internationale studenten die een centje proberen bij te verdienen. Op deze manier creëren we dus een win-winsituatie voor beiden”, aldus Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs.
The

Lees meer »