Grootste parlementsverkiezingen ter wereld van start in India

De grootste parlementsverkiezingen ter wereld gaan van start in India. In de komende zes weken mogen bijna 1 miljard kiezers stemmen. Het is de verwachting dat de nationalistische hindoepartij van premier Narendra Modi opnieuw wint. De uitslag wordt begin juni bekendgemaakt. 

Meer krantenkoppen in België

Mobiele camera en politiepatrouilles in Sportpark Kuurne leveren al meteen resultaten op en worden verdergezet

De afgelopen weken was het Sportpark in Kuurne, samen met de vele inwoners die er komen sporten, ontspannen en werken, heel regelmatig het slachtoffer van een kleine groep, vaak heel jonge, amokmakers. Zij bezondigden zich aan allerlei vormen van overlast en criminaliteit: vandalisme, graffiti, intimidatie, drugs, lawaai, sluikstorten, … De gemeente Kuurne en de politiezone Vlas stellen een nultolerantie in

Lees meer »

Griekse kapitein blijft aangehouden na afsteken vuurwerk op jacht

De kapitein en de eerste officier die vuurwerk afstaken op een jacht in Griekenland, zijn opgesloten in de gevangenis in afwachting van hun proces. Ze worden beschuldigd van brandstichting op het eiland Hydra. Volgens juridische bronnen ontkennen de twee mannen en de volledige bemanning alle betrokkenheid.

Lees meer »

KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale

KVKO stelde de selectie voor het komende seizoen voor. De A-ploeg promoveerde naar derde provinciale, terwijl de B-ploeg nu in de kustreeks van vierde terechtkomt.
The post KVKO A stoomt zich klaar voor derde provinciale appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

Biden keldert in de peilingen volgens gelekt memo Democraten

Joe Bidens kansen bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november zijn gekelderd, aldus Bloomberg, dat zich baseert op de nieuwssite ‘Puck’. Biden loopt ook voor het eerst achter op vicepresident Kamala Harris. Ook de Democraten Pete Buttigieg, minister van Transport, Gretchen Whitmer, gouverneur van Michigan, en Gavin Newsom, gouverneur van Californië, scoren beter dan Biden.

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »