EXCLUSIEVE PEILING. 8 op 10 Vlamingen willen rusthuisfactuur begrenzen: kan dat?

Er is een groot draagvlak onder Vlamingen om de rusthuisfactuur te begrenzen, want meer dan acht op de tien wil dat ouderenzorg nooit meer kost dan het maandelijkse pensioen. Dat blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Maar is zoiets wel realistisch? En wie gaat het verschil dan bijbetalen? Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) is tégen zo’n maximumfactuur, maar zwaait met een andere oplossing. 

Meer krantenkoppen in België

“Kind zich laten uitkleden op de stoep ‘omdat het kleren van mama draagt’, dat zijn Guantanamo Bay-toestanden”: experts over kind als speelbal in echtscheiding

Scheidende ouders moeten meer rekening houden met de gevolgen voor hun kinderen. Dat staat in de nota welzijn van de te vormen Vlaamse regering. Experts zijn geen fan van het ‘belerende vingertje’ dat uit de nota spreekt. Maar dat (v)echtscheidingen een verwoestende invloed kunnen hebben op het leven van de kinderen, dat staat buiten kijf.

Lees meer »

Staf neemt ingrijpende beslissing om te verhuizen in ‘Camping Coppens’: “Ik wilde niet degene zijn die mijn kinderen iets ontnam”

“Ze werden opnieuw overvallen met angstgevoelens.” Het zijn woelige tijden in Zweden, getuige het nieuwe seizoen van ‘Camping Coppens’. Niet alleen worden Staf (43) en zijn vrouw Monique (51) geconfronteerd met de onzekerheden van hun kroost, ze besluiten ook om nogmaals te verhuizen. Wij spraken Staf over die beslissing, hoe het gaat met Beau (16) en Nora (14), en de

Lees meer »

Kunstenfestival Watou lokte goede 20.000 bezoekers

Het Kunstenfestival Watou, een organisatie van de stad Poperinge, heeft zijn editie van 2024 afgesloten met meer dan 20.000 bezoekers. Het enthousiasme van de bezoekers voor ‘Landscape of the Imagination’ was groot, wat zich weerspiegelde in een mooie stijging van de daggemiddelden, zelfs met de latere start van het festival en een extra sluitingsdag per week.
The post Kunstenfestival

Lees meer »

Vijftigtal migranten gered op het Kanaal, twee vermisten nog niet gevonden

Een groep van een vijftigtal migranten die via het Kanaal het Verenigd Koninkrijk probeerde te bereiken, is zaterdag voor de kust van het Franse plaatsje Berck gered nadat ze in de problemen waren gekomen. Een van hen was in het water gevallen en kon gered worden, twee andere vermisten konden niet gevonden worden, meldt de maritieme prefectuur.

Lees meer »

22 jaar na zijn dood: broer van Pim Fortuyn eist actie na DNA-spoor op wapen

22 jaar na de dood van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn is het moordwapen nog altijd omgeven met mysteries. Moordenaar Volkert van der G. heeft nooit verteld hoe hij aan het pistool kwam waarmee hij de populaire politicus doodde. Op deze Firestar M43 zat een onbekend DNA-spoor dat deze zomer opnieuw door justitie is onderzocht. Dat blijkt uit een nieuwe

Lees meer »