Europese halve finale van Club Brugge uitzonderlijk op woensdag door… Heilig Bloedprocessie

Na de historische zege tegen PAOK in de Conference League, mag Club Brugge zich voor het eerst in 32 jaar opmaken voor een Europese halve finale. De terugwedstrijd in het Jan Breydelstadion zal uitzonderlijk op woensdagavond 8 mei afgewerkt worden. “Donderdag 9 mei vindt de Heilig Bloedprocessie plaats”, aldus burgemeester Dirk De fauw. “Beide evenementen zijn onmogelijk met elkaar te combineren.”

Donderdag 2 mei trekt Club Brugge naar Firenze om de heenmatch in de halve finale van de Conference League af te werken, een week later zakt ACF Fiorentina naar het Jan Breydelstadion af om uit te maken wie eind mei in Athene de finale mag spelen.

Die terugwedstrijd zal uitzonderlijk op woensdagavond 8 mei om 18.45 uur gespeeld. En níet op donderdag, de gebruikelijke dag waarop de Conference League uitgerold wordt.

Donderdag 9 mei wordt Brugge immers ingepalmd door de Heilig Bloedprocessie. “En die lokt traditioneel een massa volk naar onze binnenstad”, legt burgemeester Dirk De fauw (CD&V) uit. “Het is onmogelijk om én de Bloedprocessie én de halve finale van Club tegelijk in goeie banen te leiden.”

“Brugge is momenteel dé voetbalhoofdstad van Belgiê. Zowel Club als Cercle doen het meer dan uitstekend” – Dirk De fauw, burgemeester Brugge

De UEFA keurde de alternatieve datum intussen goed. “Daar zijn we blij om, want we willen deze historische gebeurtenis zo goed mogelijk voorbereiden. Op de Grote Markt zullen de tribunes van de Heilig Bloedprocessie al opgebouwd staan en ‘t Zand zal nog door de Meifoor ingenomen zijn. Maar het spreekt voor zich dat we de bezoekende Italiaanse fans de kans willen geven om zich in onze binnenstad te verzamelen. Welke locatie daar zich best toe leent, willen we zo snel mogelijk vastleggen.”

Apetrots

Los van de organisatorische knoop die zo snel mogelijk moet ontward worden, is De fauw een apetrotse burgemeester. “Dit is uniek”, glundert hij. “Ik duim dat Club straks ook de poort richting finale kan open beuken. Dat zou de kers op de taart zijn.”

“Of ik op 2 mei mee afreis naar Firenze? Dat zal van mijn agenda afhangen. Maar bij de terugmatch in eigen stad ben ik zeker op post. En woensdag 29 mei (de dag van de finale van de Conference League, red.) staat al in mijn agenda aangekruist. Als Club het haalt, ben ik er zeker bij.”

En wie weet mag de burgervader Blauw-Zwart straks een Europese bekerwinnaar op het stadhuis ontvangen. “Dat zou fantastisch zijn. Brugge is momenteel dé voetbalhoofdstad van België. Want ook Cercle doet het meer dan uitstekend. We houden nu al rekening met een scenario waarin zowel Club als Cercle Europees spelen. Dat wordt dan opnieuw puzzelen. Maar laat ons nu eerst genieten van het succes van beide ploegen.”

The post Europese halve finale van Club Brugge uitzonderlijk op woensdag door… Heilig Bloedprocessie is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

“Er zijn maanden dat er geen euro binnenkomt”: de openhartigste bekentenissen van BV’s in podcasts

Heeft het gezicht van Andy Peelman (40) een houdbaarheidsdatum? Hoe verliep de eerste keer seks voor Ben Segers (50)? En hoeveel verdient influencer Steffi Vertriest (37)? In de nieuwe podcastafleveringen laten bekende Vlamingen opnieuw alle remmingen vallen en spreken zonder schroom over onderwerpen die ze nog nooit met het publiek hebben gedeeld. “Ik werd onzeker doordat ik tijdens de seks

Lees meer »

Ode aan James Ensor

Kunst voert dit jaar nog meer dan anders hoogtij aan onze Kust. Niet alleen is er dit jaar een nieuwe editie van de Triënnale Beaufort waarbij je nieuwe, monumentale kunstwerken kan ontdekken, het is ook het jaar waarin Oostende James Ensor viert met een waaier aan activiteiten naar aanleiding van zijn 75ste sterfverjaardag. Zo zijn
The post Ode aan

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit”

De gemeenteraad keurde unaniem de aankoop goed van een woning met twee overdekte autostaanplaatsen in de Lisstraat. “De aankoop van dat woonhuis in de nieuwe verkaveling in de De Cassinastraat is een opportuniteit”, aldus schepen Louis Vanderbeken (CD&V).
The post Nieuwe noodwoning in Lisstraat Deerlijk: “Een opportuniteit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koning van de Kasseien Sep Vanmarcke neemt afscheid van zijn supporters in café de Sportduif in Anzegem

Een jaar nadat de hemel op Sep Vanmarcke zijn kop viel, was hij nu klaar om afscheid te nemen van zijn supporters. Dat gebeurde in zijn supportersclub De Sportduif waar hij zijn trouwe fans trakteerde op een paar pintjes. Tegelijkertijd stelde hij ook zijn boek voor dat hij samen met Bahamontes’ hoofdredacteur Jonas Heyerick schreef: ‘Sep! Met hart en ziel’.<br

Lees meer »

Voortaan toegangsprijs voor wandeling naar de top van de Japanse Mount Fuji

Venetië lijkt een trendsetter met de invoering van een toegangsticket voor toeristen. Wie de Mount Fuji in Japan wil beklimmen via het populaire wandelpad Yoshida Trail, zal daar voortaan 11,5 euro voor over moeten hebben. Bovendien mogen er maximaal 4.000 klimmers per dag de berg op. Dat meldt CNN. Met deze maatregelen wil Japan de overbevolking op het Japanse icoon

Lees meer »

Connie (63) en Paul (60) vonden de ware liefde bij elkaar onder de Spaanse zon: “Het knetterde zo fel dat we niet eens tot in de slaapkamer zijn geraakt”

De tranen schieten Paul in de ogen wanneer hij over zijn Connie vertelt. Hun liefdesverhaal leest dan ook als een sprookje. Ze waren allebei al de middelbare leeftijd gepasseerd toen ze elkaar toevallig tegen het lijf liepen op een feestje waar ze allebei eigenlijk liever niet waren. Maar na die eerste dans lieten ze elkaar nooit meer los. Onze reporter

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »