Brugse fietsenzaak Spik&Spaak voortaan op veel ruimere locatie in Astridlaan: “Ook veel beter bereikbaar”

Al zeven jaar lang ontfermt Jeroen Jacques zich met zijn Spik&Spaak over de verkoop en het herstel van zowel reguliere als elektrische fietsen. Dat deed hij tot voor kort vanuit een gedeelte van zijn privéwoning in Ter Lo – nabij de Vossensteert, tussen Sint-Kruis en Assebroek – maar nu huist hij in een veel ruimer pand langs de Astridlaan.

Jeroen Jacques is mechanicus van opleiding en heeft lange tijd in de autobranche gewerkt, onder meer bij de familie Denoyel. De voorbije jaren werkte hij bij het Fietspunt van Groep Intro, in de fietsenparking van het station, als begeleider van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Spik&Spaak was voor mij al die jaren een bijberoep daarnaast. Maar de fietsenzaak kende zo’n stijgend succes dat die locatie bij ons thuis uit z’n voegen barstte. Laat ik zeggen dat mijn vrouw zeker ook niet rouwig is over de verhuis naar dit véél ruimer pand hier in de Astridlaan. Zo hebben we toch een flink stuk van ons huis terug”, lacht Jeroen. “En is het voor mij ook een hoofdberoep geworden”, vertelt hij trots.

Dankzij klanten

In het pand waar Spik&Spaak nu is ingetrokken huisde tot voor kort nog een andere fietsenzaak. Het waren klanten van Jeroen die hem kwamen vertellen dat het pand in de Astridlaan vrijkwam door de stopzetting van fietsen Nicotec. “Toen ik dat hoorde, heb ik die kans echt wel met beide handen gegrepen”, zegt Jeroen. “Ik durf nauwelijks zeggen hoeveel groter het hier is, alleszins meer dan tien keer de oppervlakte. En het pand hier langs de Astridlaan is ook veel beter bereikbaar. We hebben ook alle ruimte om de fietsen die we verkopen mooi uit te stallen”, vertelt Jeroen.

Mooie kortingen

“Anders dan veel andere fietsenhandelaars verkopen wij naast de enorm populaire elektrische fietsen ook nog de reguliere fietsen, en die blijven we ook herstellen. Nochtans is in de verkoop de verhouding elektrisch versus niet-elektrisch ongeveer 80/20, maar ik ben van mening dat we die service moeten blijven bieden. In deze opstartperiode, nog tot en met 12 mei, geven we overigens erg mooie kortingen op drie elektrische modellen.”

Meer info: www.spikenspaak.be

The post Brugse fietsenzaak Spik&Spaak voortaan op veel ruimere locatie in Astridlaan: “Ook veel beter bereikbaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan”

De 16-jarige Ward Desimpelaere is weer aan het koersen. Bij een val in de Vlaams-Brabantse Pijl in Korbeek-Lo (5/5) brak de Aarselenaar zijn elleboog. Zondag trekt de pion van Gaverzicht-BE Okay-Van Mossel naar de UCI-koers Menen-Kemmel-Menen.
The post Junior Ward Desimpelaere terug na elleboogbreuk: “Geen schrik opgedaan” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paus maakt zich zorgen om de democratie

Zonder een partij bij naam te noemen heeft paus Franciscus gewaarschuwd voor de verlokkingen van het populisme en voor de ‘cultuur van de afwijzing’. Zijn uitspraken bij een bezoek aan Triëst in het noorden van Italië vallen samen met de stembusgang in Frankrijk.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Vlaams gezin dat aan dood ontsnapte in Italiaanse modderstroom doet voor het eerst verhaal: “Ik zei luidop: dit is het, we gaan sterven”

De beelden van hun terreinwagen die verzwolgen wordt door een kolkende rivier gingen deze week de wereld rond. Maar Ameline (28), haar man Fady (24) en hun baby’tje van drie maanden uit het West-Vlaamse Menen kunnen het nog navertellen vanuit Italië, waar hun vakantie eindigde in de Orco-rivier. Ze vertellen hoe hun leven plots, vanuit het niets, in gevaar kwam:

Lees meer »

Onderhandelingsgesprekken met Israël weer opgepikt na nieuw Hamas-voorstel, VS ziet “doorbraak” 

De onderhandelingsgesprekken over een staakt-het-vuren in Gaza zijn weer opgepikt na een nieuw Hamas-voorstel. Israël heeft een delegatie naar Caïro gestuurd waar de onderhandelingen worden gevoerd onder bemiddeling van Egypte, Qatar en de VS. De Amerikaanse regering spreekt over een "doorbraak" en is optimistisch dat het voorstel van de extremistische Palestijnse organisatie kan leiden tot een staakt-het-vuren in het gebied.

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Hooggerechtshof VS geeft Trump deels gelijk: president gedeeltelijk immuun tegen vervolging Capitoolrellen, vonnis voor verkiezingen onwaarschijnlijk

Het Amerikaanse Hooggerechtshof in Washington DC heeft met 6 tegen 3 geoordeeld dat Donald Trump deels presidentiële immuniteit genoot tijdens de bestorming van het Capitool in 2021. Een vonnis over Trumps vermeende beïnvloeding van de verkiezingen in 2020 vóórdat de Amerikanen in november naar de stembus gaan, lijkt daardoor steeds minder waarschijnlijk.

Lees meer »

Marie Verhulst verklapt wat we van haar te zien krijgen in nieuw seizoen ‘De Verhulstjes’: “Heel verschillend”

De zomervakantie is dan wel begonnen, voor Marie Verhulst (28) is het werken geblazen. “Binnenkort staan Samson en ik zeven op zeven in Plopsaland De Panne met onze zomershows”, glundert de dochter van Gert. Om mensen warm te maken komen ze vandaag met het zomerse nummer ‘Naar Zee’, een herwerking uit de erfenis van Samson & Gert. Reporter Jarne is

Lees meer »