Bart Peeters breidt ‘Deluxe’-concertreeks in Lotto Arena uit met twee extra shows in 2025

Bart Peeters (64) doelt niet meer op tien, maar wel op twaalf uitverkochte ‘Deluxe’-concerten in de Antwerpse Lotto Arena. De zanger kondigt twee nieuwe shows aan, waaronder voor het eerst ook een namiddagshow. Door het drukke schema van de concertzaal gaan deze twee extra concerten echter pas door in mei volgend jaar. 

Meer krantenkoppen in België

Zo stemde Menen: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Menen trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Menen.
The post Zo stemde Menen: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze politici pleiten al opnieuw voor stemplicht na lage opkomst: “We hebben ooit moeten vechten om te mogen gaan stemmen”

Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Je hoefde dus helemaal niet naar het stemhokje vandaag. Een enorme dienst voor de democratie of eerder een historische vergissing? In elk geval is de opkomst bij de kiezers vandaag veel lager dan bij voorbije verkiezingen. “We hebben

Lees meer »

Bestuurder (35) voor het leven beperkt na zware crash aan beruchte kluifrotonde in Rekkem, toch terecht voor overdreven snelheid

Een 35-jarige automobilist uit Moeskroen die bij een zwaar verkeersongeval aan de beruchte kluifrotonde van de N58 in Rekkem (Menen) levensgevaarlijk gewond raakte, riskeert voor de Kortrijkse politierechtbank nog een boete en een rijverbod omdat hij te snel reed. “Een rijverbod zal voor hem niets meer uitmaken”, aldus zijn advocaat.
The post Bestuurder (35) voor het leven beperkt na

Lees meer »

Abdelkahar Kadri, Barçaprofiel op de dool bij KV Kortrijk

In 2021 kwam Abdelkahar Kadri in het Guldensporenstadion aan met het predikaat ‘groeibriljant met Barçaprofiel’. Toen hij in zijn tweede seizoen flitsen van grote klasse liet zien, dachten ze in Kortrijk aan recordtransfersommen van 5 tot 10 miljoen euro. Maar intussen is de conclusie dat de Algerijnse artiest niet brengt wat van hem verwacht werd. Het geval Kadri.
The

Lees meer »

Eerste Westhoektrail komt eraan op zondag 20 oktober

Op zondag 20 oktober vindt de eerste Westhoektrail plaats. Wandelaars kunnen kiezen tussen 10, 20, 30 of 40 km en doorkruisen zo de IJzervallei, veelal op onverharde wegen.
The post Eerste Westhoektrail komt eraan op zondag 20 oktober appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zo stemde Knokke-Heist: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Knokke-Heist trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Knokke-Heist.
The post Zo stemde Knokke-Heist: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Acht verkiezingen, acht keer Bart De Wever op de voorpagina

De achtste verkiezing sinds 2009, en de achtste keer Bart De Wever op de voorpagina. De Antwerpse burgemeester werd gekroond tot koning én keizer, haalde een monsterscore én werd afgestraft. Maar al die tijd bleef hij de relevante politicus van Vlaanderen. Een lesje politieke geschiedenis in acht voorpagina’s van Gazet van Antwerpen.

Lees meer »

KIJK. J-Hope van BTS beëindigt als tweede bandlid verplichte legerdienst

J-hope (30), een van de leden van de populaire Zuid-Koreaanse boyband BTS, heeft vandaag zijn verplichte legerdienst beëindigd. Hij is het tweede lid van de groep die na 18 maanden dienst terugkeert uit het leger. Verschillende fans stonden hem op te wachten en waren enorm enthousiast hem te zien. Het oudste lid, Jin, keerde in juni als eerste lid terug

Lees meer »

Opa Frans (90) was 16 jaar schepen, nu ambieert ook kleindochter Eva (23) zetel in gemeenteraad: “Politiek is niet voor juffertjes”

In 1970 raakte Frans Mispelaere (90) verkozen in de Wevelgemse gemeenteraad, daarna zou hij nog 30 jaar zetelen. 16 jaar zelfs als schepen. Ruim 50 jaar later doet zijn kleindochter Eva Parmentier (23) ook een gooi naar een mandaat. “In het zesde leerjaar was mijn droomjob al die van burgemeester.”
The post Opa Frans (90) was 16 jaar schepen,

Lees meer »

Lastercampagne van meer dan 1.000 brieven tegen kandidaten N-VA/PLE in Essen: “Ongelooflijk dat iemand daar zoveel aan uitgeeft”

In Essen onderzoekt de lokale politie een lastercampagne tegen 2 kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen. Geert Vandekeybus, de lijsttrekker, en Robin Jacobs van de lijst N-VA/PLE werden eerst geviseerd in posts op Facebook. Intussen zijn er ook meer dan 1.000 brieven naar Essenaars gestuurd. "De politie raadde ons aan een klacht in te dienen."

Lees meer »

Katrien Verfaillie treedt op in Hagebos Langemark op verkiezingsdag

Op zondag 13 oktober kan je in het Langemarkse Hagebos terecht voor het luisterconcert van Katrien Verfaillie. Zij is bezig met een tournee door de provincie waarbij ze het langste lied maakt. Nu houdt ze dus halt in Langemark-Poelkapelle. De toegang is gratis en wie dat wil, kan genieten van de smultafel: het bekende kalkoenstoofvlees van chef-kok Marc Decaestecker.

Lees meer »

Politie Westkust betrapt 87 hardrijders tijdens flitsactie

Politiezone Westkust hield woensdag een flitsactie waarbij de mobiele flitscamera werd ingezet. Er werd op vijf verschillende locaties geflitst en in totaal liepen 87 bestuurders tegen de lamp.
The post Politie Westkust betrapt 87 hardrijders tijdens flitsactie appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zorg bieden, dat is ook luisteren naar de mensen”: zussen Jolien, Evy en Sofie hebben alle drie een hart voor thuiszorg

Jolien, Evy en Sofie Steelandt uit Oostkamp zijn alle drie verzorgende bij Thuiszorg Familiezorg. Naar aanleiding van de Dag van de Verzorgende op woensdag 16 oktober vertellen ze over hun gedeelde passie en werkgever. “Voor sommige mensen zijn wij het enige gezicht dat ze zien op een dag. Dan willen ze zoveel mogelijk vertellen of een eens knuffel geven. Ook

Lees meer »