“Ballet is echt topsport”: Zaakvoerder Amélie Allaert van Prima Donna Events

In nauwelijks vijf jaar tijd heeft het productiehuis Prima Donna Events zich ontpopt tot een vaste waarde in de wereld van ballet- en operavoorstellingen. De drijvende kracht achter het succes van uitverkochte theaterzalen is onderneemster Amélie Allaert (32) uit Menen.

Prima Donna Events staat dezer dagen met de balletklassieker Het Zwanenmeer in Brugge, Hasselt, Antwerpen en Gent. Meer dan 100 artiesten brengen op de betoverende tonen van Tsjaikovski het onsterfelijke sprookje over de liefde en de eeuwige strijd tussen licht en duisternis in een adembenemende choreografie weer tot leven. “Het Zwanenmeer en De Notenkraker zijn twee klassiekers die op heel veel belangstelling kunnen rekenen en die we elk jaar opnieuw brengen”, zegt Amélie Allaert.

Breed publiek

Nu al is ze volop bezig met de planning voor 2026 op te stellen. Dat doe ze met een duidelijke drijfveer. “Ik wil klassieke dans, ballet en opera meegeven aan een zo breed mogelijk publiek en ook jongeren laten proeven van grandioze meesterwerken. Zo speelde in januari Sneeuwwitje, een speelse mix van theater en ballet met Jeremy Vandoorne als verteller, voor kinderen vanaf drie jaar. Tijdens de paasvakantie was er in Capitole Gent ook een reeks weergaloze opvoeringen van het familiespektakel Beauty and the Beast door The Northern Ballet.”

“Met dit sprookjesballet spreken we zowel jong als oud aan. We willen jongeren tonen dat klassiek ballet niet saai is. The Northern Ballet staat garant voor sterke theatrale producties, met ballet dat op een verhalende feeërieke manier gebracht wordt en dat ook musical- en theaterliefhebbers kan bekoren. Eigenlijk is Beauty and the Beast ballet in een musicalsetting, waarin weliswaar niet gepraat of gezongen wordt. Ik vind het tof om klassiek ballet sterk verhalend en herkenbaar te brengen, zonder dat je daarvoor tekst nodig hebt.”

Musical

Amélie is geboren en getogen in Menen. Haar kleuterjaren doorliep ze in de Sint-Jansschool, waarna ze in Wevelgem naar De Levensboom ging. Secundair onderwijs volgde ze in Sint-Joris Menen, om daarna toerisme te studeren in Kortrijk.

“Eigenlijk is het ballet in een musicalsetting, maar dan zonder zingen of praten”

“Maar daarna koos ik ervoor om aan de slag te gaan bij de musicalgroep Music Hall van mijn vader Geert Allaert. Ik doorliep er alle departementen. Ik ben begonnen in de vestiaire om uiteindelijk als projectleider klassieke producties zoals De Notenkraker van Franco Dragone van Cirque de Soleil of De IXde symfonie van Beethoven met het Béjart Ballet in goede banen te leiden. Na acht jaar besloot ik om in 2019 mijn eigen weg te gaan met Prima Donna Events.”

Klassiek ballet

Als jong meisje danste Amélie zelf ook klassiek ballet. “Ik volgde negen jaar lang intensief les bij een ex-sterdanseres in Marke. Maar uiteindelijk koos ik niet voor een carrière als balletdanseres. Ik zag het niet zitten om te reizen en om vrienden en familie steeds weer achter te laten. Nu zit ik toch in de balletwereld, maar dan achter de schermen. Ik kijk met heel veel respect naar de dansers, die intensief trainen en zichzelf steeds weer overtreffen in een discipline die je gerust topsport mag noemen.”

Lange dagen

Dit seizoen programmeert Prima Donna Events 27 shows, volgend seizoen zijn dat er 22. Dan staan op het programma voorstellingen van Bolero, gebracht door het Mandalain Ballet Biarritz, de opera La Bohème van Puccini, de sprookjesballetten De Notenkraker, Sleeping Beauty en Het Zwanenmeer, en het totaalspektakel Carmina Burana met liefst 135 artiesten op scène.

“Als zaakvoerder van een eenmansbedrijf is het is best pittig om dat allemaal onder controle te houden. Maar ik weet me te omringen met de juiste freelancers: choreografen, technisch directeurs,…”, zegt Amélie. “Ik leef van show tot show en klop lange dagen. Ik heb een heel mooie job, die echter veel tijd opslorpt en heel wat energie vergt. Simpelweg iets gaan eten met vrienden is soms al een uitdaging. Mijn partner Cas Casier, die zelf een zaak runt in gezonde hondenvoeding, helpt me waar hij kan. Een ideale uitlaatklep vind ik in mijn twee paarden”, besluit Amélie.

The post “Ballet is echt topsport”: Zaakvoerder Amélie Allaert van Prima Donna Events is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Poepsjiek restaurant met imposante glazen koepel opent op unieke locatie in Knokke (al heeft het zelf geen toiletten)

Een glazen koepel met een architecturaal staaltje van wereldniveau: het kan wel tellen als unieke locatie voor je restaurant. Christophe Deklerck(64), die mee aan het roer staat van Hotel Memlinc in Knokke, zag daarin dé perfecte locatie voor zijn – op zijn zachtst uitgedrukt – chique nieuwe zaak. Opvallend detail: een van de meest indrukwekkende restaurants van Knokke heeft géén

Lees meer »

Glenn vervangt hertenboer Michiel in ‘Boer zkt vrouw’: “Ik ben niet van plan om als oude papa aan de schoolpoort te staan”

Het leven is meer dan werken alleen. Dat beseft Glenn Driesen (32) meer dan ooit sinds hij op jonge leeftijd wees werd. De veeboer uit Weelde zoekt in het nieuwe seizoen van ‘Boer zkt vrouw’ – hij vervangt hertenboer Michiel, die zich teruggetrokken heeft – dan ook een vrouw die ambitieus en actief is, maar ook kan genieten van het

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

“Hou je mond, kale eikel”: Declan Rice in de clinch na affluiten, ook obsceen gebaar van Bellingham toont spanning bij Engelsen

Engeland ontsnapte op een onwaarschijnlijke wijze aan een nederlaag tegen Slovakije. De spelers lieten hun emoties dan ook de vrije loop, op alle mogelijke manieren. Jude Bellingham vierde zijn doelpunt met een obsceen gebaar richting de Slovaakse bank, Declan Rice ging zelfs fysiek in de clinch met de Slovaakse bondscoach en noemde hem “een kale eikel”.

Lees meer »

“Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek aan vernieuwde stadhuis

Op zondag 30 juni zette Roeselare de deuren open van het vernieuwde stadhuis. Op de Grote Markt stonden bij momenten wachtrijen, maar de rondleiding verliep heel vlot. De bezoekers waren onder de indruk van het lichtrijke en toegankelijke gebouw.
The post “Het gebouw is een pak moderner en het oogt echt wel chique”: Roeselarenaars onder de indruk tijdens bezoek

Lees meer »