Alles wat we nu weten over de Israëlische vergeldingsaanval op Iran

Israël heeft in de vroege ochtend van vrijdag aanvallen uitgevoerd op de Iraanse stad Isfahan. Volgens berichten van Iraanse staatsmedia zijn lichtflitsen boven de derde stad van het land gezien en explosies gehoord. Zo zou er een ontploffing zijn geweest nabij de luchthaven van Isfahan, waar zich ook een militaire basis bevindt. De nucleaire installaties in Isfahan zouden volgens Teheran niet zijn beschadigd. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Tal van medaillekansen zaterdag: Devos al zeker van brons, George kan Belgisch paralympisch record evenaren

Zaterdag komen op de voorlaatste dag van de Paralympische Spelen in Parijs nog acht Belgen in actie, in vier sporten. De grootste medaillekansen zijn er voor dressuurrijdster Michèle George in de freestylecompetitie (graad V) en wielrenner Tim Celen in de wegrit (MT1-2). Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) is al verzekerd van minstens een bronzen medaille, maar hoopt zijn paralympische titel te

Lees meer »

Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair

De scouts en de gidsen pakken van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september aan het Gaverkasteel met hun jaarlijkse Fancyfair uit. De festiviteiten krijgen dit keer een middeleeuws kleedje aangemeten.
The post Scouts en gidsen klaar voor jaarlijkse Fancyfair appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe spoorverbinding tussen Zeebrugge en Duitsland haalt 11.000 vrachtwagens van de weg

Spoorvrachtbedrijf Lineas en transportbedrijf ECS hebben een nieuwe spoorverbinding in gebruik genomen tussen Zeebrugge en Crailsheim (bij Stuttgart) in Duitsland. Wekelijks zullen er drie treinen tussen beide steden rijden, waarmee er jaarlijks meer dan 11.000 vrachtwagens van de weg worden gehaald, klinkt het in een persbericht, goed voor een CO2-besparing van 2.600 ton. Per rit zullen er via deze lijn

Lees meer »

In het spoor van vader Daniël

Voor het eerst is het bij Matthias Vanhessche echt menens. De zoon van politieke gigant (36 jaar lokale politiek) en oud-burgemeester Daniël Vanhessche staat op plaats tien bij de verruimingslijst van CD&V+. Is er een nieuwe politieke spelverdeler in de maak?
The post In het spoor van vader Daniël appeared first on KW.be.

Lees meer »

6-jarige jongetje met zeldzame hartconditie heeft goed nieuws voor vrienden in het ziekenhuis: “Phyllis, ik krijg een nieuw hart!”

Amper vijf dagen oud was John-Henry Lee toen hij zijn eerste openhartoperatie onderging. Vandaag is hij zes jaar en krijgt hij eindelijk een nieuw hart. De vrolijke jongen deelde het nieuws meteen met zijn vrienden/verzorgers in het ziekenhuis. John-Henry lijdt aan hypoplastisch linkerhartsyndroom, een aandoening waarbij een kant van het hart niet goed ontwikkelt.

Lees meer »