Alle Tieltse lagere scholen krijgen brugfigurenwerking

In de lagere scholen van Tielt zijn sinds kort drie brugfiguren aan de slag. Het gaat om mensen die op de grens staan tussen de ouders en de schooldirecties. Zeker voor kinderen uit kansarme gezinnen kunnen die brugfiguren een belangrijk verschil maken.

De werking is strikt genomen niet nieuw. In Wingene werd het project zelfs al in 2016 ingevoerd door het OCMW, terwijl Roeselare in 2017 ‘schoolpoortmedewerkers’ had, die later evolueerden naar brugfiguren.

Projectoproep

Omdat het inmiddels op heel veel plaatsen in Vlaanderen vruchten afwierp, lanceerde Vlaanderen een projectoproep ter ondersteuning. Het CLB, scholengroep PoelbergOmmeland, het stadsbestuur en het Huis van het Kind van Tielt dienden een project in dat in februari werd goedgekeurd.

Dankzij de bijhorende subsidies kan er alvast tot eind 2025 ingezet worden op brugfiguren in de negen lagere scholen van (Groot-)Tielt.

Verbindende factor

Lynn Verstraete, Justine Deconinck en Ruth Devooght zijn sinds 15 april aan de slag als brugfiguren binnen de diverse schoolteams. “Gezinnen van alle lagere scholen in Tielt kunnen bij hen terecht”, legt schepen van Gelijke Kansen Klaas Carrette (CD&V) uit.

“Lynn, Justine en Ruth hebben al meerdere jaren ervaring in de welzijnssector en zullen mensen die ondersteuning nodig hebben graag bijstaan. Als verbindende factor tussen gezin, school en welzijn, zullen de brugfiguren ook verborgen armoede proberen te detecteren en gezinnen wegwijs maken in de vele welzijnsmogelijkheden. In Tielt steeg de kinderarmoede van 7,5 procent in 2019 naar 9,8 procent in 2022. Hoewel dit nog onder het Vlaamse gemiddelde van 12,6 procent zit, willen wij met dit project hier hard op inzetten. Elk kind verdient alle mogelijke kansen.” (SV)

The post Alle Tieltse lagere scholen krijgen brugfigurenwerking is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Slechts 3 op 10 tieners die al seks hebben, gebruiken condoom: “Het zou makkelijker moeten zijn, het is gewoon te duur”

Van de tieners die al seks hebben, gebruiken er maar drie op de tien altijd een condoom. Expertisecentrum Sensoa heeft daar onderzoek naar gedaan. De zestien tot zeventienjarigen, daarover gaat het, staan dan wel positiever tegenover het condoom, de meerderheid gebruikt hem niet. De reden? Eén op de drie jongeren vindt ze te duur. “Het zou niet zo veel mogen

Lees meer »

EXCLUSIEF. “De VRT verdient beter. Hij is niet geschikt voor deze job.” Telkens weer wijzen insiders naar één man als schuldige voor de chaos

In augustus 2020 werd hij nog binnengehaald als ‘veelbelovende bruggenbouwer’, vier jaar later zien vele VRT-medewerkers CEO Frederik Delaplace (54) als een ‘genadeloze brokkenpiloot’. Wij spraken met negen insiders, onder wie ook mensen uit de top van het bedrijf. Ze geven hun ongezouten mening over hun grote baas en de ontslagen die voor hem weleens de misstap te veel zouden

Lees meer »

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Markant Wakken zet drie bestuursleden in de bloemetjes

Markant Wakken heeft drie markante bestuursleden in de bloemetjes gezet. De vereniging zette Janine Blondeel-Vandenheede, Monique Vervaeck en Ria Algoet in de schijnwerpers. “Zij hebben zich vele tientallen jaren ingezet voor het bestuur van Markant Wakken”, zegt Aniek Van de Velde. “Van het uitbouwen van het ledental van Markant, het zorgvuldig bijhouden van administratie en
The post Markant Wakken

Lees meer »

Helikopterpiloot van Royal Navy omgekomen bij ongeluk op Kanaal

Een lid van de Britse Royal Navy is in de nacht van woensdag op donderdag om het leven gekomen bij een helikoptercrash op het Kanaal. Dat maakt de marine donderdag bekend. De helikopter voerde een nachtelijke oefening uit met het vliegdekschip HMS Queen Elizabeth, toen het misging. De Merlin Mk4 moest volgens de Britse marine voor de kust van Dorset

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »

Loslopend schaapje is politie al een maand te snel af: “Hij beweegt als een echte snelheidsduivel”

De lokale politiezone van Balen-Dessel-Mol is al een maand op zoek naar een zwart schaap. Het dier werd al verschillende keren gezien aan het bruggetje over de Molse Nete, in de omgeving van de natuur, maar kon nog niet gevat worden. Al blijkt de oplossing volgens Kemp vzw, een organisatie die met schaapskuddes begrazingsopdrachten uitvoert, niet onmogelijk.

Lees meer »