Weekend staat in het teken van volkscafés en erfgoed

Het wordt een druk cultureel weekend in Langemark-Poelkapelle. Tijdens de achtste editie van Het Weekend van het Volkscafé op zaterdag 20 en zondag 21 april zitten 66 volkscafés in de Westhoek en 20 estaminets in Frans-Vlaanderen hun deuren open. Drie daarvan bevinden zich in Langemark-Poelkapelle. Bistro Alfa bij Serge verwelkomt op zaterdag Acts of Man, dat een programma van folk en akoestische klassiekers brengt en op zondag Kartje Kilo dat rondtoert met de single Up Café.

In jeugdhuis De Flodder kun je op zaterdag deelnemen aan Dé Quiz van het Weekend van het Volkscafé. Er vallen verschillende leuke streekprijzen te winnen. Het Breugelhof bij Marco in Bikschote opent op zaterdag dan weer de deuren voor de Gitsyband. Meer info vind je op de website www.weekendvanhetvolkscafé.be

Schatten op zolder

Op de koop toe staat op zondag 21 april Erfgoeddag voor de deur. Letterlijk, want dit jaar staat alles in het teken van het thema ‘thuis’. Niet toevallig vinden de activiteiten dan ook plaats in het gemeentehuis van 13.30 tot 17.30 uur. Tijdens ‘schatten van thuis’ gaan professionele schatters van Objectenhuis Menen aan de slag met alle schatten die je op zolder, in je tuinhuis of in je grootmoeders kast vond. Ze plakken niet alleen een prijs op je kostbare spullen, maar proberen ook meer achtergrondinfo te geven. De inschrijvingen zijn al afgesloten, maar iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Tentoonstelling

Meteen kun je dan ook ‘op zijn zondags’ genieten van een lekkere pannenkoek met koffie en ontdekken wat ‘thuis’ betekende voor de seizoensarbeiders en oorlogsvluchtelingen in 1920 met de dubbele erfgoedtentoonstelling ‘Terug naar huis’ en ‘Op zoek naar een nieuwe thuis’ gemaakt door de beeldbank Langemark-Poelkapelle Verbeeldt.

The post Weekend staat in het teken van volkscafés en erfgoed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift benadert perfectie in Amsterdam: “Zij is de grootste muziekster van dit moment”

Tijdens het eerste van drie uitverkochte concerten in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam speelde Taylor Swift (34) donderdagavond haar publiek moeiteloos plat met een marathonshow van allure. Zo visueel overdonderend dat het haast een Netflix-serie lijkt. Maar anders dan bij andere supersterren krijg je bij Swift nooit het gevoel dat het allemaal té perfect en dus nep is. Ze

Lees meer »

KIJK. Stunt met vlammen op podium loopt mis: zanger loopt tweedegraads brandwonden op

De Colombiaanse zanger Reykon (37), echte naam Andrés Robledo, heeft onverwacht voor spektakel gezorgd tijdens zijn optreden in de Colombiaanse gemeente Neiva. Tijdens zijn show zondag was de reggaeton-zanger even in vlammen gehuld. Hij stond te dicht tegen de vlammenwerpers op het podium. In een video op Instagram legt hij uit dat hij tweedegraads brandwonden heeft aan zijn arm en

Lees meer »

Rechter ziet “geen aanwijzingen” dat Nederlandse ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor dood van meisje van 17 in VS

Er is geen bewijs dat ‘Iceman’ Wim Hof verantwoordelijk is voor de dood van een meisje van 17 twee jaar geleden. Dat zegt een rechter in de VS. De vader van het meisje had de Nederlander aangeklaagd, omdat zijn dochter verdronken zou zijn terwijl ze zijn meditatietechnieken zou uitgevoerd hebben in het zwembad. Volgens de advocaat van Hof ziet de

Lees meer »

Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs

Op zaterdag 6 juli vindt in het lokaal dienstencentrum Patria de derde editie van de verzamelbeurs plaats. Het evenement is een organisatie van biljartclub De Patriavrienden.
The post Biljartclub De Patriavrienden organiseert verzamelbeurs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »