Verdachten van diefstal met geweld op bejaarde man opgepakt dankzij alerte getuigen die achtervolging inzetten

Op dinsdagnamiddag 16 april kon de politiezone Vlas, dankzij de vlugge alarmering en achtervolging door drie getuigen, een duo oppakken die ervan verdacht wordt een bejaarde te hebben bestolen in de Leiestraat in Kortrijk.

Die dag, omstreeks 15.15 uur, kreeg PZ Vlas de melding dat een bejaarde man was overvallen terwijl hij aan het wandelen was in de Leiestraat richting de Grote Markt in Kortrijk. De 77-jarige Kortrijkzaan werd eerst aangesproken door twee verdachten en zou daarna met geweld bestolen zijn van zijn gouden halsketting. De verdachten sloegen erna op de vlucht in de richting van de Broeltorens.

Achtervolging

Twee neven die een horecazaak uitbaten in de Leiestraat, en een klant, zagen de schermutseling gebeuren maar wisten niet precies wat er echt gebeurd was. Ze ontfermden zich eerst over het slachtoffer, kregen daar te horen dat hij overvallen was en zetten zonder twijfelen de achtervolging in. Ondertussen verwittigden ze ook de politiezone Vlas dispatching.

De politieteams snelden ter plaatse en vanuit de dispatching kon via het cameranetwerk de vluchtweg van de verdachten gevolgd worden. Zij trachtten tijdens hun vluchtactie hun jassen af te doen zodat ze minder herkenbaar zouden zijn. De drie achtervolgers waren echter vastberaden en konden uiteindelijk in de Capucijnenstraat de twee verdachten spotten en tegenhouden in afwachting van de politie die er aan kwam.

Twee meerderjarigen

De politieteams pakten het duo op. Ze werden overgebracht naar het commissariaat voor verhoor en verder onderzoek. In een van de jassen van de verdachten werd ook een bus pepperspray gevonden

Het gaat om twee meerderjarige mannen die zonder geldige verblijfspapieren in ons land zijn.

Beiden werden op woensdagnamiddag 17 april voor de onderzoeksrechter geleid. Die besliste om hen verder aan te houden en te laten overbrengen naar de gevangenis. Het slachtoffer is heel erg onder de indruk van de feiten en wordt verder opgevangen door de dienst slachtofferzorg van de politiezone Vlas.“Onze Politiezone nam ondertussen telefonisch contact op met de mannen die instonden voor de achtervolging van de verdachten. Zij werden uitdrukkelijk gefeliciteerd en zullen met een kleine attentie bedankt worden voor hun alertheid en burgerzin. Want het is die burgerzin, die er in combinatie met veel moed en veel sportiviteit, voor zorgde dat het duo kon opgepakt worden”, klinkt het bij Thomas Detavernier, woordvoerder van de politiezone.

The post Verdachten van diefstal met geweld op bejaarde man opgepakt dankzij alerte getuigen die achtervolging inzetten is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Circusfamilie Ronaldo strijkt neer op theater aan zee: “We doen het voor de liefde en de erkenning”

Levenskunstenaar en circusartiest Danny Ronaldo (54) is dit jaar één van de twee ‘golfbrekers’ bij Theater aan Zee: zijn ideeën bepaalden mee de inhoud van deze editie. Danny speelt ook mee in een voorstelling, opent het kinderpark WonderWaai met een pizzabak en verblijft met zijn familie op het festival in drie woonwagens. Het publiek zal op bezoek kunnen komen bij

Lees meer »

Dreiging in België blijft volgens OCAD ernstig tot zeker einde zomer: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »