Theo Francken (N-VA): “Onze munitiestocks zitten op 7% van NAVO-norm. We kunnen nog naar 0% gaan. Dan moeten ze ‘pang pang’ roepen bij oefeningen”

N-VA-defensiespecialist Theo Francken heeft in ‘De Ochtend’ op Radio 1 opnieuw gepleit voor een opschaling van onze productiecapaciteit op het vlak van defensie. Hij waarschuwde dat de stocks van ons land bijna leeg zijn en dat als het ooit tot een conflict komt, België geen hulp zal zijn voor haar bondgenoten, maar een last. 

Meer krantenkoppen in België

Haven Oostende start afbraak van loodsen 3 en 4 om ruimte te maken voor nieuwe activiteiten

Haven Oostende zal op donderdag 19 september beginnen met de afbraak van loodsen 3 en 4, gelegen langs de Stapelhuisstraat aan het Vlotdok. Dit is een noodzakelijke ingreep vanwege de slechte staat van de gebouwen. De loodsen, die lange tijd dienst hebben gedaan, vertoonden aanzienlijke structurele gebreken, wat potentieel leidde tot veiligheidsrisico’s voor medewerkers en gebruikers.
The post Haven

Lees meer »

Journalist Stefaan Kerger bijt zich vast in de Ensorroof van 1978: “Het is wachten op mijn podcast, want dan zullen de maskers vallen”

De Ensorroof in 1978 uit het toenmalig Stedelijk Museum voor Schone Kunsten van Oostende blijft tot vandaag slalommen tussen feiten en verzinsels, en kent veel onopgeloste vraagtekens. Voordat de memorabele kunstdiefstal uit ons collectief geheugen gewist wordt, stelt Focus-journalist Stefaan Kerger zich onder meer de vraag of Oostende haar eigen Ensors gestolen heeft. Tijdens het slotweekend van het Ensorjaar nu

Lees meer »

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

Gemeente koopt wijkschooltje in Vlissegem: “Willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”

Het gemeentebestuur van De Haan heeft, na unanieme goedkeuring in de gemeenteraad van afgelopen donderdag, de wijkafdeling van basisschool De Zeeboon in Vlissegem aangekocht. Dat sloot eind juni voorgoed de deuren na een aanhoudend leerlingentekort. “We willen het gebouw opnieuw een publieke invulling geven”, zegt burgemeester Vandaele, die het voormalig dorpsschooltje daarmee in eerste instantie uit de handen van promotoren

Lees meer »

Hoe groot is agressieprobleem in onze gevangenissen? “Gewelddadige incidenten zijn er zeldzaam”

Gewelddadige incidenten in de gevangenis, zoals de aanval in het arresthuis van Antwerpen, zijn zeldzaam. Dat zegt doctoraatsonderzoeker Lorenz Pardon. En dat is vooral te danken aan het personeel van de gevangenis. Maar incidenten in de gevangenis volledig vermijden, is bijna onmogelijk. "Wij zijn de mensen die slecht nieuws moeten brengen, dus wij staan op de eerste rij", vertelt een

Lees meer »

“Het toestel werd warm in mijn broekzak”: zo liet Israël honderden biepers van Hezbollah ontploffen

9 doden en 2.800 gewonden, van wie er zeker 170 in kritieke toestand verkeren. Dat is de voorlopige balans van een nooit geziene aanval op de Libanese militie Hezbollah. Die zag vele honderden biepers (een apparaat waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, red.) ontploffen waarmee leden communiceren. Zo goed als gelijktijdig en tot in Syrië toe. Iedereen

Lees meer »

Voormalig Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Grote zorgen in VS om geheime Russische militaire eenheid die onderzeese kabels viseert

De VS hebben een toename van Russische militaire activiteit gedetecteerd rond belangrijke onderzeese kabels en achten de kans nu nog groter dat Rusland zal overgaan tot de sabotage van cruciale communicatie-infrastructuur. Een geheime militaire Russische eenheid zou zich bovendien focussen op het onklaar maken van onderzeese (internet)kabels, zo hebben Amerikaanse functionarissen verklaard aan ‘CNN’.

Lees meer »

NV-A wil ook in Pittem een rol spelen

Op de valreep maakte NV-A bekend dat de partij ook in Pittem aan de gemeenteraadsverkiezingen zal deelnemen. Met een lijst van vijf kandidaten en een sterk programma willen ze proberen mee hun stempel te drukken op de Pittemse politiek.
The post NV-A wil ook in Pittem een rol spelen appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Will Smith’ kwam in vrede en Jodie Foster won eindelijk een beeldje: alles wat je moet weten over de Emmy’s

‘Baby Reindeer’, ‘The Bear’ en ‘Sh?gun’ schitterden als grote winnaars bij de Emmy Awards in Los Angeles. Maar ook voor Jodie Foster was het een bijzondere avond. Na twee golden globes en twee oscars, won ze (eindelijk) een Emmy. Al kwam het opvallendste moment toch van Will Smith. Het was namelijk niet de acteur die in de prijzen viel, maar

Lees meer »