Scouting Poperinge viert zestigste verjaardag: “Feestweekend met voor elk wat wils”

Voor Scouting Poperinge komen er leuke maar drukke tijden aan. De jeugdbeweging bestaat zestig jaar en dat laat ze niet onopgemerkt voorbijgaan. Met activiteiten voor leden, leiding, oud-leiding en sympathisanten maken ze er een heus feestweekend van.

“De Scouts van Poperinge zag het levenslicht in 1963”, vertellen Robbe Saint Germain en Iwijn De Grendel van Scouting Poperinge. “In de naoorlogse periode na 1945 was al een poging ondernomen om een scoutsgroep op te richten, maar dat bleef helaas niet duren. Enkelen van hen lieten het idee echter niet los en besloten in 1962 een nieuwe poging te wagen. Met een beperkt aantal leden en na een eerste proefkamp in de zomer van 1963, besliste men dan om effectief een scoutsgroep op te richten. In 1993 fusioneerden de jongens- en meisjesgroepen tot één grote vereniging. Een andere grote stap in de groei van de scouts, was de aankoop van de eigen lokalen op verschillende plaatsen in Poperinge, en later de aankoop van de scoutstuin. Dat droeg allemaal bij tot een creëren van een bloeiende vereniging en dat zijn we tot op vandaag nog altijd.”

“We kunnen rekenen op de hulp van oud-gedienden”

“We werden dus zestig jaar in 2023, en vieren dat nu enkele maanden later. We konden dat niet ongemerkt laten voorbijgaan. We hebben de koppen bijeengestoken en een feestprogramma uitgewerkt. Het laatste weekend van april strijken we neer op de grasweide achter Lahaye, in de Casselstraat.”

Deejay-duo Kurkdroog

“Op vrijdag 26 april starten we het weekend met een eetfestijn voor sympathisanten. We bieden het Poperingse standevlees aan met frietjes en groentjes, en voorzien een alternatief voor vegetariërs. Op zaterdag starten we met een ontbijt en een activiteit voor de leden, en in de namiddag is er een spel voor oud-leiding. Vanaf 13.30 uur is iedereen ook welkom op het terras om – hopelijk onder een stralend zonnetje – iets te drinken. Aansluitend is er dan een fuif in de tent. Naast enkele lokale dj-talenten en enkele oud-leiders die plaatjes zullen draaien, konden we ook het dj-duo Kurkdroog strikken. Dat is een duo uit Antwerpen en bekend in het dj-wereldje. We zijn blij dat we deze grote naam naar Poperinge kunnen brengen.”

“De scouts telt dit jaar achttien leiders. Voor het feestweekend kunnen we rekenen op de hulp van oudgedienden. Het eetfestijn wordt getrokken door het groepscomité, een groep geëngageerde ouders van scouts en oud-scouts. Het spel voor de oud-leiding wordt gemaakt door twee ex-leidsters. En de huidige leiding organiseert de fuif en het spel voor de leden. Op die manier krijgt iedereen zijn plaatsje in het feestweekend en is het een leuke samenwerking tussen verschillende groepen. We kijken alvast uit naar het feestweekend en hopen dat de weergoden ons wat goed gezind zijn”, aldus Iwijn en Robbe.

De scouts van Poperinge telt 172 leden en 18 leiders, verspreid over acht groepen.

Robbe Saint-Germain en Iwijn De Grendel, beiden uit Poperinge, zijn groepsleiders.

De lokalen liggen verspreid in het centrum van Poperinge. De jongsten zitten in een gebouw van de stad op de Kouter. De overige leden zitten in gebouwen die eigendom zijn van de scouts: Den Keer in de Casselstraat en de Vio in de Keer van de Ommegang.

Scouting Poperinge heeft een eigen tuin in de Gasthuisstraat, genoemd naar de grondlegger van de scouts, Baden Powell.

Meer info: Facebookpagina Scouting Poperinge.

The post Scouting Poperinge viert zestigste verjaardag: “Feestweekend met voor elk wat wils” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af naar start competitie

Wat vliegt de tijd: binnen drie weken trapt Club Brugge het nieuwe voetbalseizoen alweer op gang tegen KV Mechelen. De clubs zullen nauwelijks een maand voorbereiding hebben gehad. Maar hoe staan de drie West-Vlaamse eersteklassers er vandaag voor? Een overzicht van de snelbouw bij Club, Cercle en Veekaa.
The post Snelbouw is de enige optie: onze eersteklassers tellen af

Lees meer »

Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria

Op het einde van het schooljaar wuifden de leerlingen van de gemeentelijke basisschool Klavertje Vier in Keiem twee juffen uit met een lange staat van dienst. Juf Griet nam afscheid na een carrière van 41 jaar in het onderwijs, juf Ria heeft er 39 jaar opzitten.
The post Basisschool Klavertje Vier neemt afscheid van juffen Griet en Ria appeared

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Dit vindt Steven De Lelie zelf over acteurswitch voor zijn personage Bert in ‘Familie’: “Op zich jammer”

De familie Van den Bossche wordt wederom geteisterd door Bert(je), alleen heeft die na plastische chirurgie niet meer het gezicht van Steven De Lelie (47) maar van de Gentse acteur Jan Sobrie (45). ‘Jammer, want ik heb die rol heel graag gespeeld’, zegt Steven. Dat hij boven op een heleboel duistere intriges ook de opdracht gaf voor de brandstichting die

Lees meer »

30 jaar na zijn overlijden is Willy Lustenhouwer weer helemaal in: na plein en hommageshows nu ook erkenningstegel

Met onder meer een eigen plein, hommageshows door ‘De Mugge van Brugge’ en een erkenningstegel bij de Stadsschouwburg is conferencier Willy Lustenhouwer dertig jaar na zijn overlijden meer dan ooit aanwezig in Brugge. Zijn dochter Marina schuwt liever het voorplan maar is toch heel vereerd. “Ik heb een heel speciale jeugd gehad, waarbij ik opgroeide achter de schermen van het

Lees meer »

Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van de Makers

Op de Nacht van de Makers in Brugge kregen acht makers het kwaliteitslabel ‘Handmade in Brugge’ en ontving goudsmid Lore De Backer de ‘Prijs Jonge Makers’. Het opmerkelijke hebbeding The Bruges Fourchette, een frietvorkje in de vorm van het Belfort, werd er uitgeroepen tot ‘Most Wanted Souvenir’.
The post Lokaal ambachtelijk talent in de kijker tijdens eerste Nacht van

Lees meer »

Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek naar oude volksverhalen”

Signe Maene ging op zoek naar Vlaamse volksverhalen, herschreef ze met een eigen twist, vertaalde ze in het Engels en bundelde ze in het boek ‘Flemish Folktales Retold’. “Tijdens mijn studies Engelse literatuur in Schotland raakte ik in de ban van folklore en volksverhalen.”
The post Signe Maene debuteert met ‘Flemish Folktales Retold’: “Ik schuimde markten af op zoek

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

“Pijnlijk en moeilijk te beschrijven”: huilende Jasper Stuyven bijzonder ontgoocheld nadat hij op één kilometer van unieke ritzege gegrepen wordt

Balen voor Jasper Stuyven (32). Vanuit de kopgroep versnelde hij op elf kilometer van de finish. Zijn eerste ritzege in de Tour leek zo goed als binnen, maar in de slotkilometer werd hij alsnog gegrepen door zijn medevluchters. De ontgoocheling was bijzonder groot na de finish. Stuyven snikte minutenlang op z’n stuur.

Lees meer »