Paasfoor lokte meer bezoekers dan vorig jaar, maar ook gemengde reacties op Parking 4 en prikkelarme dag

Dat de Paasfoor voor een grote uitdaging stond dit jaar was duidelijk. Door de vernieuwingswerken in de stad moest plaatsmeester Mathieu Dhantschotter serieus puzzelen om de 131 foorkramen een goede plek te geven. Als noodoplossing werd Howest Parking 4 voor het eerst als kermisplein gebruikt. Ondanks regenweer en werken haalde de Paasfoor 468.508 bezoekers, 2.009 meer dan vorig jaar.

Topcijfers op zaterdagen

De Paasfoor kende een sterke start. De traditionele opening op Witte Donderdag lokte 25.861 bezoekers naar de binnenstad. Op vrijdag 29 maart en Paaszaterdag steeg dat aantal naar 30.203 en 34.003 bezoekers. Daarna volgde een terugval. Vooral het mindere weer had een impact. Mede daardoor en de wielerwedstrijd de Ronde van Vlaanderen bleef Paaszondag met 21.645 bezoekers onder de verwachtingen. Zaterdag 6 april was een absolute topdag met 40.298 bezoekers, net als zaterdag 13 april met 38.877 bezoekers. De laatste zondag kwamen er bijna 10.000 bezoekers meer naar de attracties dan de eerste zondag: 31.527.

Nieuwe locatie Parking 4

Om van de Paasfoor 2024 een volwaardige editie te maken, moest Stad Kortrijk omwille van alle werken in de binnenstad creatief zijn met de kermispleinen. Ze kregen van Howest de kans om Parking 4 in te nemen, vlak bij het uitgebreide Nelson Mandelaplein, waar onder meer de attracties Deca Dance en Polyp stonden, maar dat leverde wat frustraties op bij Howeststudenten. “Ik heb de eerste maandag meer dan twintig minuten om een parkeerplaats moeten zoeken waardoor ik te laat was in de les”, klinkt het bij studente journalistiek Jenna Lebrun (20). “De stad zou wegwijzers plaatsen om ervoor te zorgen dat enkel buurtbewoners en studenten nog konden gebruikmaken van de overige parkeerplaatsen. Dat was helaas nog niet gebeurd, waardoor pendelaars onze overige parkeerplaatsen al grotendeels innamen”, vertelt Ronald Bastiaens, directeur opleidingen van Howest.

Niet zo prikkelarm

Na een bevraging tijdens de prikkelarme kermisnamiddag, op maandag 8 april van 14 tot 17 uur, werd de prikkelarme dag op het Nelson Mandelaplein als ondermaats beschouwd. De bewoners en begeleiders van woonzorgcentrum De Pottelberg hadden het zelfs niet door en één van de bewoners van zorginstelling de branding zat met de vingers in de oren omdat het er op sommige plaatsen nog steeds luid aan toe ging. Daarnaast werd een oproep gedaan op de Paasfoor meer rolstoeltoegankelijk te maken.

The post Paasfoor lokte meer bezoekers dan vorig jaar, maar ook gemengde reacties op Parking 4 en prikkelarme dag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Illegaal terecht voor messteek aan vriend: “Discussie over 20 euro”

Er hangt een 33-jarige man van Tunesische afkomst uit Roeselare een effectieve celstraf van 2 jaar boven het hoofd omdat hij een messteek gaf aan een vriend. Hij gaf toe dat er een discussie was over 20 euro maar ontkende de messteek te hebben gegeven. “Ik had een geperforeerde darm en moest een gevaarlijke operatie ondergaan”, aldus het slachtoffer.

Lees meer »

“Ik hoop dat uwe kop eraf is!”: zwaardere straf in beroep voor man (57) die met jachtgeweer op ex schoot

Camiel V. (57) uit Grobbendonk hoopte in beroep op een vermindering van de tien jaar celstraf die hij voor de strafrechtbank in Turnhout opliep voor een moordpoging op zijn ex. Hij ving bot: het hof van beroep behoudt de effectieve celstraf en stelt de man bovenop nog eens tien jaar ter beschikking van de strafuitvoeringsrechtbank. Dat is vijf jaar meer

Lees meer »

Reconversie erfgoedsite Sint-Janshospitaal nu écht van start: “Dit moet een levendige en toegankelijke plek worden”

Met de ondertekening van de overeenkomst door Stad Damme, Global Estate Group en bouwgroep Monument gaat de reconversie van de site rond het Sint-Janshospitaal officieel van start. Naast een grondige restauratie van de historische gebouwen komen er op de site ook 26 nieuwe huizen en appartementen.
The post Reconversie erfgoedsite Sint-Janshospitaal nu écht van start: “Dit moet een levendige

Lees meer »

Dominique Pélicot zal na twee dagen afwezigheid morgen voor het eerst getuigenis afleggen over de tientallen verkrachtingen van zijn echtgenote

Voor de tweede dag op rij was Dominique Pélicot (71), de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, niet aanwezig op het ophefmakende verkrachtingsproces. De zeventiger werd naar het ziekenhuis gebracht voor een medische behandeling, maar zal woensdag terugkeren naar het proces en zal ondervraagd kunnen worden. Dat heeft de rechtbankvoorzitter

Lees meer »

Firma Volus die naast de opdracht greep, maakt bezwaar bij de Raad van State: Opnieuw klacht tegen geplande cultuurzaal

Er lijkt maar geen schot te komen in de bouw van de nieuwe cultuurzaal aan het Polenplein. Eerst werd de opdracht toegekend aan de firma Volus, maar legde TM FLORÉ-WYCOR & Met Zicht op Zee klacht neer. Nu de opdracht in een speciale gemeenteraad van 21 augustus werd toegekend aan laatstgenoemde kandidaat, is het uitgerekend de firma Volus die nu

Lees meer »

Laatste weekend voor bar José op Grote Kring: “We gaan feesten!”

Afgelopen maanden kon je in de sfeervolle pop-up bar José terecht voor kwaliteitsvolle wijnen, bieren en zuiderse tapas. Vrijdag 13 september gaan Marie Ryssaert, Karla Denoulet, Fien Dewaele en Kathelijn Breda hun laatste weekend in. “De tijd is echt voorbijgevlogen!” De uitgebreide tapaskaart wordt voor de laatste dagen vervangen door één gerecht: chili con carne.
The post Laatste weekend

Lees meer »

LIVE GP MONTREAL. UAE rolt rode loper uit voor topfavoriet Pogacar

Vrijdag won Michael Matthews het eerste deel van het Canadese tweeluik, vandaag – in de GP de Montréal – lijkt het parcours iets te zwaar voor de snellere types. Het peloton moet maar liefst 4.500 hoogtemeters overbruggen. Kan Tadej Pogacar zijn slag slaan of verrast onze landgenoot Maxim Van Gils? Volg het live in onze blog.

Lees meer »