LIVE MIDDEN-OOSTEN. Iran tegen VS: we willen geen verdere escalatie – Hezbollah-leden gedood bij Israëlische aanval in Libanon

Het is volgens een hoge Amerikaanse functionaris onwaarschijnlijk dat Israël een aanval op Iran zal uitvoeren voor het Pesach-feest begint. Pesach is een van de belangrijkste feesten in het jodendom, waarmee het einde van de Joodse slavernij in Egypte wordt herdacht. De Europese Unie neemt extra strafmaatregelen tegen Iran die de productie van drones en raketten moeten raken. En de VN-Veiligheidsraad stemt vandaag pas over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat blijkt uit de agenda van het orgaan. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Gruwel na gruwel komt naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders. De pleegmoeder -en vader staan terecht voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Het gaat om een horrorzaak. In de rechtbank komt donderdag het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37)

Lees meer »

Victor Campenaerts, Vuelta-vlogger die nog aast op ritwinst: “Dagelijks 100.000 kijkers, niet slecht voor een zware dyslecticus”

Victor Campenaerts (32) wil in Santander herhalen, wat hem tijdens de Tour lukte in Barcelonnette: ritwinst. De aanvaller van Lotto Dstny ontvouwt exclusief zijn tactisch plan, helaas zonder Wout van Aert, maar met zijwegen via anti-inflammatoire medicatie, het onderwijsbeleid rond dyslexie, ajuinen op voetzolen en een video-opdracht met Primoz Roglic.

Lees meer »

Hunter Biden pleit schuldig aan fiscale fraude

Hunter Biden, de jongste zoon van de Amerikaanse president Joe Biden, heeft in een rechtbank in Los Angeles schuld bekend in een federale rechtszaak over belastingsfraude. Daardoor vermijdt de 54-jarige een nieuw proces, dat donderdag van start zou zijn gegaan met de samenstelling van de jury.

Lees meer »

Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval”

Uitgerekend op het drukste moment van de eerste schooldag reed een vuilniskar zich maandagochtend vast in een straat met poorten tot drie scholen in centrum Ieper. Door de aanrijding scheurde de mazouttank open, zo’n 200 liter brandstof stroomde er het riool in.
The post Vuilniskar verliest 200 liter mazout aan schoolpoort in Ieper: “Een ongelukkig toeval” appeared first on

Lees meer »

“Een gevolg van decennialang falen, alle 72 doden waren te vermijden”: eindrapport over verwoestende brand in Londense Grenfell-toren klinkt niet mals

De brand in de Londense Grenfell Tower was volgens het officiële onderzoek te wijten aan “decennialang falen” van de overheid en verantwoordelijke instanties in de bouwsector. De voorzitter van de onderzoekscommissie, sir Martin Moore-Bick, zei bij de presentatie van het rapport dat alle 72 doden te vermijden waren.

Lees meer »

Uniek optreden van Katrien Verfaillie

Van een opvallend concert gesproken: zangeres, componiste en pianiste Katrien Verfaillie trad in Snaaskerke in de productiehal van betonproducent Lithobeton op voor zo’n honderd toeschouwers in het kader van haar project ‘Van Dorp tot Dorp, van Krak tot Krak’. “Dorpen zijn voor mij een speciale plek”, zegt Katrien, afkomstig uit Stavele. “Tijdens de concertreeks vraag
The post Uniek optreden

Lees meer »