Foto van Palestijnse vrouw die haar dode nichtje omhelst wint World Press Photo van het Jaar

De Palestijnse fotograaf Mohammed Salem heeft de World Press Photo van het Jaar gewonnen met een aangrijpend beeld van een Palestijnse vrouw die haar gedode nichtje omhelst in het mortuarium van het Nasser-ziekenhuis.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE TOUR OF BRITAIN. Loodst Evenepoel ploegmaat Magnier naar derde etappezege?

De teller voor Soudal-Quick.Step staat intussen op twee. Paul Magnier sprintte al twee keer naar de zege in de Tour of Britain dankzij uitstekend werk van Remco Evenepoel. Helpt de dubbele olympisch kampioen zijn ploegmaat naar een derde zege in een nieuwe vlakke etappe rond Northampton? Mis niets van de actie via onderstaande liveblog en kijk hier als HLN-abonnee naar

Lees meer »

Noord-Korea heeft “20 tot 30 gezagsdragers geëxecuteerd” die schade door zware overstromingen niet konden voorkomen

Zware regenval teisterde eind juli het noordwesten van Noord-Korea. De daaropvolgende overstromingen kostten mogelijk het leven aan 1.500 mensen. Volgens de Zuid-Koreaanse zender ‘TV Chosun’ heeft het Noord-Koreaanse regime 20 tot 30 mensen geëxecuteerd in leidinggevende functies omdat ze er onvoldoende in geslaagd waren om de schade te beperken.

Lees meer »

Pro-Palestijnse actvisten moeten KU Leuven gebouw ontruimen na 3 maanden bezetten, zegt vrederechter

De Leuvense vrederechter heeft beslist dat de pro-Palestijnse actievoerders, vooral studenten, die al sinds mei het collegegebouw De Valk van de KU Leuven bezetten, het gebouw moeten verlaten. Dat blijkt uit het vonnis van de vrederechter. De actievoerders willen met hun bezetting er voor zorgen dat de KU Leuven niet meer samenwerkt met Israëlische bedrijven en universiteiten. De KU Leuven

Lees meer »

GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem

Koen Pelleriaux, afgevaardigd bestuurder van het Gemeenschapsonderwijs (GO!), heeft maandag een bezoek gebracht aan het Atheneum Avelgem. Hij volgde er mee met een ondersteuner van het leersteuncentrum Pixsy, dat leerlingen met specifieke onderwijsbehoeften helpt.
The post GO!-topman zet leersteuncentra in de kijker tijdens bezoek aan school in Avelgem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlands-Palestijnse onderzoeker over raids op Westelijke Jordaanoever: “Israël heeft besloten dat het kan doen wat het wil zonder de steun van het Westen te verliezen”

Minstens 22 Palestijnen zijn gedood in de grootste militaire operatie van Israël op de Westelijke Jordaanoever in de voorbije twintig jaar. Voor de Nederlands-Palestijnse onderzoeker Mouin Rabbani is het duidelijk. “Israël is tot het besluit gekomen dat het kan doen wat het wil, zonder dat het de steun van het Westen verliest.”

Lees meer »