Ex-premier Liz Truss wil een Britse Donald Trump zijn

Liz Truss heeft een boek geschreven waarin ze zich opwerpt als de ware verdediger van het conservatisme. Plaats voor zelfinzicht is er niet.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We zitten op een veilige plek nu”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

“Het is ook onze fout”: Italiaanse belofterenner schrijft pakkend pleidooi voor meer veiligheid na dood Muriel Furrer

De tragische dood van Muriel Furrer (18) op het afgelopen WK wielrennen in Zürich zindert na in wielerland. De Italiaanse renner Andrea Raccagni Noviero, een 20-jarige belofte van Soudal Quick-Step, heeft op Instagram een aangrijpende post gedeeld over zijn eigen schuldgevoel bij het overlijden. “Omdat ik de kans had om te spreken en het niet gedaan heb.”

Lees meer »

Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge

Zaterdag 5 oktober opent Het Hof der Dingen in het Provinciaal Hof in Brugge. Curator Wim Opbrouck ging op een creatieve en participatieve manier op zoek naar wat een West-Vlaming zo typeert. Het antwoord is bij momenten heel verrassend.
The post Wim Opbrouck opent verrassend veelzijdig Hof der Dingen in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘De Kampioenen’-actrice An Swarten­broekx heeft belangrijke vraag voor VRT: “Ik heb een nieuw voorstel”

‘F.C. De Kampioenen’-actrice An Swartenbroekx (55) is voor heel even terug in België. Tegenwoordig is ze dolgelukkig op haar berg in Spanje, maar om haar nieuwste kinderboek ‘Duupje 4′ voor te stellen, ruilde ze met plezier de Spaanse zon in voor onze Belgische regenwolken. In een gezellige boekenwinkel in Mechelen was het alvast over de koppen lopen om een gesigneerd

Lees meer »

Oasis-reünie trekt volgend jaar ook met vijf shows naar VS, Mexico en Canada en schrapt ‘dynamische’ ticketprijzen

Oasis treedt volgend jaar ook op in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De Britse band kondigde maandag vijf nieuwe shows aan. Eerder werd al bekend dat de broers Liam (52) en Noel (57) Gallagher samen langs Britse en Ierse steden gaan touren. Die shows waren binnen een mum van tijd uitverkocht. De ‘dynamische’ ticketprijzen laten ze in Noord-Amerika wel

Lees meer »

Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Hier is geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Morgen keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »

Franse huurmoordenaar van amper 14 jaar opgepakt

Het Franse gerecht heeft een 14-jarige opgepakt voor een huurmoord gepleegd in Marseille. Opdrachtgever was een gevangene uit Aix-Luynes. “We weten dat criminele organisaties steeds vaker jongeren inschakelen om ‘hun vuile werkjes op te knappen’. Maar dit is ongezien jong om tegen betaling een moord te plegen”, zegt het gerecht.

Lees meer »

“Eigenaars willen dezelfde zorg voor hun dieren als voor zichzelf”: waarom verzekering voor huisdieren populairder wordt  

Een viervoeter thuis is leuk, maar het brengt ook heel wat kosten met zich mee. En die worden vaak onderschat. "Mensen betalen bij de dokter enkel remgeld bijvoorbeeld en dat is niet het geval bij dieren", vertelde Joke Hoeyberghs van Figo Pet, een huisdierenverzekeraar, bij ‘WinWin’ naar aanleiding van Werelddierendag gisteren. Met een verzekering kan je je indekken tegen onverwachte

Lees meer »

Franse kledingketen Kiabi slachtoffer van miljoenenfraude: ex-medewerkster verduisterde 100 miljoen euro en vluchtte naar VS

De populaire Franse kledingketen Kiabi, die ook in België actief is, is het slachtoffer geworden van “aanzienlijke financiële fraude”. Dat heeft de directie van het bedrijf bekendgemaakt. Volgens de Franse omroep Franceinfo ging een voormalige medewerkster lopen met 100 miljoen euro. De vrouw kon midden augustus gearresteerd worden toen ze met een privéjet aankwam op Corsica.

Lees meer »

Trump keert terug naar plek waar op hem is geschoten en roept vriend Elon Musk op podium

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is zaterdag teruggekeerd naar Butler (Pennsylvania), de plek waar op hem werd geschoten. Hij noemde schutter een “kwaadaardig monster” en gaf zijn politieke tegenstanders nog maar eens de schuld. Elon Musk sprak de menigte ook toe en zei: “De beste karaktertest is zien hoe iemand zich gedraagt als hij onder vuur ligt”.

Lees meer »

Ondervoorzitter Rode Kruis Kortrijk terecht voor seksueel overschrijdend gedrag: “Wraakactie van een kliekje na ontslag van een hulpdienstverantwoordelijke”

“Het was bij het Kortrijkse Rode Kruis een ‘country club’, het ging er altijd heel los en vriendschappelijk aan toe.” Zonder het zelf misschien te beseffen, legde de 56-jarige ondervoorzitter van het Rode Kruis in Kortrijk op zijn eigen proces voor seksueel overschrijdend gedrag de vinger op de wonde. Twee vrijwilligsters legden in januari 2023 klacht neer. “Hij maakte misbruik

Lees meer »