Ex-premier Liz Truss wil een Britse Donald Trump zijn

Liz Truss heeft een boek geschreven waarin ze zich opwerpt als de ware verdediger van het conservatisme. Plaats voor zelfinzicht is er niet.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik verkies het voetbal van Kompany boven dat van Guardiola”: ook Bayern-coryfee Matthäus gaat overstag

Geen zege tegen Bayer Leverkusen, maar Vincent Kompany (38) wint wel in recordtempo zieltjes in Beieren. Ook Lothar Matthäus, die als clubcoryfee (410 wedstrijden) een belangrijke stem heeft in München, is steeds meer fan van onze landgenoot. Alle ogen vanavond gericht op Villa Park, waar Bayern na de 9-2 tegen Dinamo Zagreb in de Champions League tegen Aston Villa speelt.

Lees meer »

KIJK – Emma Meesseman ziet Europese Supercup wegens supportersrellen uitgesteld worden

De Europese Supercup in het vrouwenbasketbal tussen het Besiktas van Julie Allemand en het Fenerbahçe van Emma Meesseman moest woensdag wegens wangedrag van de Turkse supporters uitgesteld worden. De Europese basketfederatie meldde dat de wedstrijd donderdag om 16 uur (15 uur Belgische tijd) zonder publiek gespeeld zal worden.
The post KIJK – Emma Meesseman ziet Europese Supercup wegens supportersrellen

Lees meer »

“Jongste slachtoffer is 9 jaar”: meer dan 100 klachten van seksueel misbruik tegen Sean ‘Diddy’ Combs

Sean ‘Diddy’ Combs (54) wordt beschuldigd van het seksueel misbruiken van meer dan honderd mannen en vrouwen. Van deze slachtoffers zouden 25 minderjarig zijn geweest op het moment van het vermeende wangedrag, met het jongste slachtoffer van 9 jaar oud. Volgende maand worden 120 individuele rechtszaken gestart. Dit maakte advocaat Tony Buzbee namens de aanklagers bekend.

Lees meer »

Correcties en aanvullingen oktober

De nieuwsombudsdienst verzamelt hier correcties en relevante aanvullingen bij de berichtgeving van VRT NWS. Ze worden vaak gemeld door aandachtige lezers, kijkers of luisteraars. De focus ligt vooral op opmerkingen in verband met radio- en tv-programma’s. Correcties en aanvullingen bij online artikels of posts op sociale media worden in het artikel of de post zelf verwerkt, maar kunnen hier ook

Lees meer »

Opnieuw zware luchtaanvallen in zuiden van Beiroet: “Kandidaat-opvolger Hezbollah was doelwit van nachtelijke aanvallen”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

KIJK. Luisteraars beseffen pas na jaren waarover danshit ‘Macarena’ écht gaat: “Ik ben in schock”

Het iconische nummer ‘Macarena’ – dat jong en oud aan het dansen krijgt – verrast een nieuwe generatie. Wat voor velen een vrolijke dansklassieker lijkt, blijkt een pikante ondertoon te hebben die door veel jonge luisteraars nu pas wordt opgemerkt. Op sociale media gaan zowel het lied als de reacties viraal. “Waarom heb ik dit nooit eerder opgezocht?!”

Lees meer »

“Soudal Quick-Step is één van de opties”: afscheidnemend bondscoach Vanthourenhout over zijn toekomstplannen

Waar ligt de toekomst van Sven Vanthourenhout (43)? Nu hij afscheid genomen heeft van de nationale ploeg, wil de ex-bondscoach de komende dagen en weken verder gesprekken voeren met geïnteresseerde teams. Een nieuwe samenwerking met Remco Evenepoel of een overstap naar de ploeg van kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar zijn alvast opties, zo zegt hij aan VTM NIEUWS.

Lees meer »

Duizenden euro’s voor deelname aan Miss Exclusive: 10 ex-kandidates van missverkiezing klagen “wurgcontract” aan

10 ex-kandidates, onder wie 3 voormalige winnaressen, van de missverkiezing Miss Exclusive getuigen over financiële en mentale druk tijdens hun deelname. Ze spreken onder meer over een "wurgcontract" dat hen verplichtte tegen strikte deadlines grote hoeveelheden snoepzakken te verkopen. Uit de wedstrijd stappen, kan alleen als je een schadevergoeding betaalt van minstens 3.500 euro. Intussen blijkt dat de organisatoren van

Lees meer »