“Dit is toch wel een mijlpaal”: Sister May uit Roeselare mag dit weekend op het Dark Malta Festival spelen

‘Sister May goes international’. Niet dat de Roeselaarse band nog niet in het buitenland aan het werk was, maar zaterdag gaan ze voor het eerst overzee. Dan zijn ze namelijk te zien op Dark Malta Festival, een driedaags festival in Malta. “Het is wat buiten onze comfortzone, maar we kijken er wel heel hard naar uit”, klinkt het.

Sister May is een vijfkoppige Roeselaarse band die in 2017 werd opgericht. “We zijn zeer organisch gestart en op die manier ook gegroeid. Ondertussen zijn we al zeven jaar verder en hebben we al zo’n 130-tal optredens op de teller staan. Dit zowel in binnen- en buitenland”, vertelt Bert Goethals (40), leadzanger bij Sister May. Naast Bert zijn er ook nog Pieter Desmet (keyboard), Stefaan Degryse (drum), Wannes Desramault (bas) en Carl Vangheluwe (gitaar). Hun stijl omschrijven ze als industrial rock en metal.

Hoogtepunt

De band heeft er dus al heel wat optredens opzitten, maar dit weekend volgt alvast een hoogtepunt in het bestaan van Sister May. Dan zijn ze namelijk zaterdag te bewonderen op het Dark Malta Festival, dat is een driedaags festival in Malta. “Dit is toch wel een mijlpaal”, gaat Bert verder. “Het toont ook gewoon aan dat we internationale muziek aan het maken zijn. Voor ons is dit een nieuwe belangrijke stap. Hoewel we al optredens achter de rug hebben in het buitenland is dit toch nog iets anders. Het is namelijk voor het eerst dat we met onze groep overzee gaan. Daarom weten we ook niet zo goed wat ervan mogen verwachten. Want doordat we met het vliegtuig reizen, beschikken we niet over al ons eigen materiaal. Hierdoor moeten we ook wel wat vertrouwen op de kunde van hun gerief. Dat maakt het allemaal wat spannend, maar ook wel leuk. Voor ons is dit dus ook wel wat buiten onze comfortzone, maar we kijken er alvast heel hard naar uit.”

Drukke agenda

En hoewel de band het optreden in Malta als een mijlpaal ziet, staat er op korte termijn nog heel wat op de planning. “We hebben voor deze zomer nog een paar mooie aankondigingen te doen voor het binnenland. In het voorjaar hebben we ook getekend bij een Nederlandse booker, die ons internationaal nog wat meer zal ondersteunen. Daarnaast zijn we ook al voorzichtig gestart met de preproductie van een nieuw album. Er staat dus nog heel wat op de agenda. Maandag zijn we trouwens terug van Malta en op woensdag hebben we al een show in Trefpunt in Gent”, besluit Bert.

Meer info op www.sistermay.com.

The post “Dit is toch wel een mijlpaal”: Sister May uit Roeselare mag dit weekend op het Dark Malta Festival spelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kunstenaars en dichters treden weer in interactie met omgeving voor Kunstenfestival Watou

Van 6 juli tot en met 1 september tonen kunstenaars en dichters tijdens Landscape of the Imagination de kracht van verbeelding op bijzondere plekken in het dorp en Kasteel De Lovie. Kunstenfestival Watou brengt ook een hommage aan dichter Gwij Mandelinck, de oprichter van Kunstenfestival Watou. Ook een fietsroute, de poëziepodcast en Watou Live staan weer op het programma.

Lees meer »

Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat met toeters en bellen”

80 jaar Watermolenfeesten, verkiezing 60ste Tineke van de Watermolen: dat wordt knallen. Onder de vleugels van de kersverse voorzitter Pascal Verhamme laat het feestcomité een nieuwe wind waaien door Heule-Watermolen. “Het wordt anders. We willen alle Watermolenaren meer betrekken in het feestgebeuren en dat doen we met een aantrekkelijk programma.”
The post Twee jubilea tijdens Watermolenfeesten in Heule: “Feeststraat

Lees meer »

Dames van SK Reningelst mikken op top vijf

Na een zesde plaats vorig seizoen willen de dames van SK Reningelst minstens even goed doen in eerste provinciale. Er komen vier nieuwe speelsters bij.
The post Dames van SK Reningelst mikken op top vijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orbán ontmoet president Poetin in Moskou voor omstreden gesprek over oorlog in Oekraïne: “Vrede komt er niet zomaar, je moet ervoor werken” 

De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft in Moskou met de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne gesproken. Orbán heeft het over een "vredesmissie", maar het bezoek stuit op heel wat kritiek bij Europese leiders. Zij benadrukken dat de Hongaarse premier niet kan spreken in naam van de Europese Unie, zelfs niet nu Hongarije voorzitter is van de

Lees meer »