Claudine en Christiaan samen met pensioen: “Ze noemen ons zelfs Nicole en Hugo”

Claudine Goethals (60) en Christiaan De Waele (59) zijn na carrières van respectievelijk 24 en 40 jaar op exact dezelfde dag met pensioen gegaan bij het metaalverwerkend bedrijf Sobinco. Op hun laatste dag werden ze in de bloemetjes gezet door hun collega’s. “Veel koppels zouden nooit samen willen werken maar wij zijn altijd samen uit, samen thuis”, zegt Claudine.

Donderdag 18 april was de laatste werkdag van Claudine en Christiaan. Collega’s versierden ‘s morgens al hun huis en bij aankomst op het bedrijf wachtten hen nog huldigingen. Applaus, confettikanonnen, bloemen en cadeautjes: het pensioen van het echtpaar werd uitgebreid gevierd. Ook hun werkplaatsen waren mooi versierd. Zowel Claudine als Christiaan pinkten een traan weg. Dat ze als echtpaar op exact dezelfde dag met pensioen kunnen, is vrij uitzonderlijk. “We schelen maar twee maanden qua leeftijd”, legt Claudine uit. “Christiaan wordt 60 in mei. Hij neemt nu nog al zijn openstaande vakantie op en daardoor kunnen we op dezelfde dag stoppen.”

Nicole en Hugo

Christiaan begon zijn carrière bij Sobinco al in 1984. “Voor Sobinco heb ik nog kort in een garage gewerkt”, vertelt Christiaan. “Maar toen ik mijn legerdienst moest doen, kon ik daar niet blijven werken. De dag nadat ik afzwaaide, ben ik begonnen bij Sobinco. Na mijn eerste dag deden mijn voeten pijn en ik vroeg me ‘s avonds af hoelang ik dit zou volhouden. Maar doorheen de jaren heb ik heel wat verschillende jobs gedaan binnen het bedrijf en ik heb hier altijd graag gewerkt.

We wonen hier ook vlakbij, over de middag kunnen we thuis gaan eten.” Claudine keek 24 jaar geleden uit naar een nieuwe job en Christiaan stelde zelf voor om eens bij Sobinco te luisteren. “Het is voor ons nooit een probleem geweest om samen te werken”, zegt Claudine. “We zien elkaar hier elke dag en zijn eigenlijk bijna 24 uur per dag bij elkaar. De mensen noemen ons soms Nicole en Hugo”, lacht Claudine.

Fietstochtjes

Tijdens onze laatste werkdagen begon het besef toch te komen dat ons pensioen nu echt wel dichtbij kwam. Al was donderdag nog niet het echte einde, vrijdag plannen we nog een klein feestje op Sobinco voor de naaste collega’s. Hen zullen we het meest missen. Eens we met pensioen zijn, plannen we eerst nog wat werken in onze tuin. We hebben ook elk een elektrische fiets gekocht en kijken er al naar uit om samen eens een fietstochtje te maken.”

The post Claudine en Christiaan samen met pensioen: “Ze noemen ons zelfs Nicole en Hugo” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. De verwoestende versnelling van ontketende Pogacar en verlossende opgestoken duim: dé momenten van de tweede etappe

Vluchter Vauquelin won de tweede rit van de Ronde van Frankrijk, maar vooral de eerste krachtmeting tussen Pogacar en Vingegaard blijft bij. Voor Wout van Aert en Laurens De Plus was het eerder in de etappe even schrikken, zij kwamen ten val bij een tussensprint waar Philipsen pech had. Van Aert stelde snel gerust met een opgestoken duim. Een renner

Lees meer »

“We worden steeds meer belaagd”: topman van Douane wil betere beveiliging na tweede inbraak in loods op Brucargo

De administrateur-generaal van de Douane, Kristian Vanderwaeren, zegt dat de Douane steeds vaker een doelwit wordt van criminele bendes. Hij reageert daarmee op de inbraak in een Douane-depot in Brucargo. Dieven gingen daar aan de haal met kilo’s in beslag genomen drugs. Dat de Douane niet de eigenaar is van de meeste depots omschrijft de administrateur-generaal als een ‘zwakke plek’.

Lees meer »

Nieuwe verdachte opgepakt in zaak rond afpersing van familie Michael Schumacher voor 15 miljoen euro

De Duitse politie heeft opnieuw een vermoedelijke medeplichtige gearresteerd die ervan verdacht wordt de familie van Formule 1-legende Michael Schumacher (55) te hebben gechanteerd. Het gaat om een 52-jarige man die als beveiliger voor de familie werkte, aldus het openbaar ministerie in Wuppertal. Eerder werden ook al een buitenwipper en zijn zoon aangehouden. De mannen zouden in het bezit zijn

Lees meer »

Twee rijstroken versperd op A12 naar Brussel na ongeval

Op de A12-autosnelweg tussen Antwerpen en Brussel is er flink wat verkeershinder ter hoogte van Meise nadat een personenwagen is ingereden op een vrachtwagen. Dat meldt de federale politie. Het is nog niet duidelijk of er bij het ongeval gewonden gevallen zijn.

Lees meer »

Spanje overleeft schoppartij en penaltydiscussie tegen Duitsland

Spanje plaatste zich als eerste land voor de halve finale van het EK na een bewogen wedstrijd waarin het eerst een schoppartij overleefde en daarna een cruciale handsbalbeslissing in zijn voordeel zag beslecht. Mikel Merino, een onbekende middenvelder van Real Sociedad, kopte de 2-1 tegen Duitsland in de verlengingen binnen.

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »

Hij was haar grote jeugdliefde, maar hun relatie liep toch op de klippen: het liefdesparcours van Julia van K3 en haar ex Ben

“Na zo’n romantisch gebaar moeten we wel bij elkaar blijven.” Zo’n 2,5 jaar geleden verraste Ben ‘zijn’ Julia nog met een grote ruiker rozen op haar allereerste K3-show. Inmiddels is gebleken dat de twee niet langer een koppel vormen. Afgelopen weekend bevestigde de K3-zangeres op de première van ‘Sneeuwwitje’ dat ze al een half jaar single is. Een overzicht van

Lees meer »