Brandweer kan jongen (12) na twaalf minuten bevrijden uit twee meter diepe put op strand Nieuwpoort

Een 12-jarige jongen is woensdagavond op het strand van Nieuwpoort deels bedolven geraakt door zand in een twee meter diepe put. De jongen was er op zeeklassen, maakte een diepe put waarna die plots gedeeltelijk instortte. Hij zat tot aan zijn middel vast. “We zijn snel ter plaatse gegaan en met acht man beginnen graven”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. “Na twaalf minuten was de jongen bevrijd. Gelukkig liep dit goed af.” De jongen bleef ongedeerd.

Rond 20.50 uur was de 12-jarige jongen met zijn klasgenoten nog aanwezig op het strand van Nieuwpoort. De groep leerlingen is afkomstig van een school uit het binnenland en is momenteel in Nieuwpoort voor zeeklassen. Ze verblijven in een hotel in de buurt.

Tijdens het spelen op het strand is het plots fout gelopen. De jongen had een zeer diepe put gegraven en stond daar tegen de rand in. De put zelf is plots gedeeltelijk ingestort waardoor de jongen vast kwam te zitten. Iemand van de groep belde onmiddellijk de hulpdiensten.

Twaalf minuten graven

“We zijn zo snel mogelijk ter plaatse gereden”, zegt Richard Vandenabeele van brandweerpost Nieuwpoort. “De put zelf lag vlakbij de Zeedijk, aan de strandcabines. We konden er gelukkig snel bij. Bij onze aankomst konden we de jongen zelfs niet zien. Ik schat dat hij 1 meter 60 groot was, maar de put zelf was twee meter diep. Gelukkig is die maar gedeeltelijk ingestort en zat de jongen vooral vast met zijn benen tot aan zijn middel. Zo kon hij toch vrij ademen. We zijn meteen met acht man beginnen graven. Met schoppen en emmers en voorzichtig met onze handen rond zijn benen. Na twaalf minuten was hij bevrijd.”

Gesprek met jongeren

De jongen was flink geëmotioneerd, maar bleef uiteindelijk ongedeerd. Medische hulpdiensten hoefden niet ter plaatse te komen. “We zijn met de groep nadien wel nog een gesprek aangegaan”, vervolgt de brandweerkapitein. “Vooral om hen op hun gemak te stellen want ze waren toch vrij geëmotioneerd. Dergelijk diepe putten graven, is gevaarlijk.”

De put werd terug gedicht waarna de groep terug kon keren naar hun hotel. Ook de politie Westkust kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen, maar het invallen van de put was louter een ongeluk. Een ongeluk dat gelukkig heel goed is afgelopen. (JH)

The post Brandweer kan jongen (12) na twaalf minuten bevrijden uit twee meter diepe put op strand Nieuwpoort is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »

Tienduizenden betogers op straat in Tel Aviv: sfeer raakt verhit – Erdogan roept op tot islamitische alliantie tegen Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Op bezoek in Koningshooikt, een dorp in twee kampen na dramatisch ongeval: “Ik moet me inhouden als ik hem op straat zie”

In Koningshooikt is er een voor en een na. Vóór dat dodelijke ongeval in september 2022 op de terugweg van een trouwfeest, toen slachtoffers Joyce en Wim en hun dronken chauffeur L.W. deel uitmaakten van één grote vriendenbende. En erna, waarbij de nabestaanden en de dader elkaar dagelijks kruisen in het kleine dorp. “Eerlijk? Ik moet me telkens inhouden wanneer

Lees meer »

Jos Millecam verlaat N-VA Damme en trekt met Damse Belangen naar kiezer: “Ik wil strijden voor de senioren”

Raadslid Jos Millecam, die al 40 jaar zetelt, zorgde vorige week voor een verrassing met het nieuws dat hij N-VA Damme verlaat en met Damse Belangen naar de kiezer trekt. “Bij N-VA kreeg ik niet het nodige respect. Als zeventiger wil ik bij Damse Belangen vooral strijden voor de belangen van senioren.”
The post Jos Millecam verlaat N-VA Damme

Lees meer »

Extreemrechtse partij AfD haalt in Thüringen en Saksen 30 procent

Bij de belangrijke verkiezingen in de Oost-Duitse deelstaten Thüringen en Saksen zegeviert de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland, waarmee niemand wil regeren. De CDU –nationaal in de peilingen de sterkste partij – is de enige klassieke partij die standhoudt en mogelijk twee ministers-presidenten zal leveren.

Lees meer »

Tien minuten-regel helpt Ian Thomas bij spectaculaire gewichtsverlies: “Bij 105 kilo besefte ik dat het anders moest”

Liefst 30 kilo minder geeft de weegschaal aan. Zanger Ian Thomas (27) besloot zijn leven volledig om te gooien en onderging een indrukwekkende transformatie. “Sinds mijn verjaardag – op 30 april – dwing ik mezelf om elke dag naar de fitness te gaan. In het begin was dat niet makkelijk, maar inmiddels is het een verslaving”, vertelt hij aan HLN.

Lees meer »

YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Dirk Desseyn (77) plaatst sinds mei 2022 orgelversies van klassieke evergreens op YouTube. Sinds Dirk in november vorig jaar opnames met zijn gloednieuwe digitale orgel op YouTube begon te posten, schoten de likes, de weergaves en het aantal abonnees de hoogte in. Dirk haalde in augustus zelfs twee maal Radio 2.
The post YouTube-fenomeen Dirk Desseyn op Radio 2

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »