Bibliotheek en De Lovie vzw slaan de handen in elkaar op Erfgoeddag: “Verkoop met afgevoerde boeken”

Op Erfgoeddag, zondag 21 april, kan je dit jaar opnieuw het kasteelpark De Lovie bezoeken in Poperinge. Dit jaar werd ‘Samen uit, samen thuis’ als thema gekozen. Genieten van het lokale aanbod met de jaarlijkse Bloemendagen en gezellig rondkuieren in de historisch rijke omgeving staan op het programma. “Een nieuwigheid dit jaar is een samenwerking met de bibliotheek voor extra activiteiten en een boekenverkoop”, aldus schepen van Cultuur Loes Vandromme.

De Lovie organiseert op 19, 21, 23 en 26 april de jaarlijkse Bloemendagen. “In het theesalon geniet je van een lekker lokaal drankje en kan je in gesprek gaan met bewoners die ondersteuning krijgen op het domein. De boekenverkoop met afgevoerde boeken van de bib is open op vrijdag 19 april van 13.30 tot 18 uur, op zaterdag 20 april van 10 tot 18 uur en op zondag 21 april van 13.30 tot 17 uur”, legt schepen Loes Vandromme uit. “Je kiest uit een ruim assortiment met fictie en non-fictie voor jong en oud, strips en tijdschriften. Een boek kost 1 euro, een strip 0,50 euro en een tijdschrift 0,10 euro. Per vijf stuks van een soort krijg je een extra stuk gratis.”

Voorleesmomenten en workshops

De Poperingse bibliotheek zorgt voor een gevarieerd aanbod gratis activiteiten voor jong en oud. “Er zijn twee voorleesmomenten op zaterdag 20 april om 14 en om 15 uur. Tijdens een Open Lab sessie op zondag 21 april tussen 14 en 16 uur proeven kinderen van 6 tot 12 jaar van maaktechnieken en maken ze kennis met de lasercutter en snijplotter. Tot slot is er op zondag 21 april om 15 uur een retro filmmatinee met The Wizard of Oz, de sfeervolle animatiefilm uit 1939 met Judy Garland in de hoofdrol.” Voor de film reserveer je best vooraf een plaatsje via [email protected].

Talbot House

Nog in Poperinge krijg je de kans om het verhaal en de geschiedenis van de Gasthuiskapel te ontdekken met een exclusieve rondleiding. Het Hopmuseum brengt hulde aan het volkscafé met een tentoonstelling en verschillende andere activiteiten, Het Talbot House neemt je mee naar het Oud Kerkhof van Poperinge waar stilgestaan wordt bij de verhalen van de Talbotousians die er een laatste thuis vonden. De vzw ‘t Pensionaat viert uitgebreid haar 20ste verjaardag samen met de verenigingen die een thuis vonden in het Pensionaat in Abele. Je kan er genieten van een tentoonstelling en demonstraties letterkappen en tekenen volgen. Tijdens de voordracht ‘Demobilisatie van de Franse Gesneuvelden in de jaren 1920’ vertelt Patrick Boone van heemkring Aan de Schreve over de pogingen van Franse families om hun geliefden die sneuvelden aan het front terug naar huis te halen.

The post Bibliotheek en De Lovie vzw slaan de handen in elkaar op Erfgoeddag: “Verkoop met afgevoerde boeken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wereldkampioen met dank aan Kopecky’s veerkracht en de bevreemdende tactiek van Nederland: “Ik krijg er in elk geval veel vragen over”

Na Glasgow, nu Zürich. Voor het tweede jaar op rij de allerbeste van de wereld. Lotte Kopecky (28) wist met haar vreugde geen blijf. Dit helse WK stelde haar weerbaarheid en veerkracht op de proef. Maar ze slaagde met brio. Met dank ook aan die vreemde Oranje-tactiek. (lachend) “Dit was leuk om naar te kijken. Toch?” Reken maar.

Lees meer »

Ginette Laforce en Stanislas Valcke vieren 50ste huwelijksverjaardag

Op 21 september 1974 gaven Stanislas Valcke en Ginette Laforce elkaar hun jawoord. Op zondag 15 september vierden ze hun gouden huwelijksverjaardag. Het koppel heeft twee dochters, Katinka (woont in Lissewege met Kurt Vandenberghe) en Nathalie (woont in Heist met Hans Vandierendonck) en vier kleinkinderen (Zoe, Vico, Julie en Jitte). De twee leerden elkaar kennen
The post Ginette Laforce

Lees meer »

KLJ gaat met nieuw bestuur van start

De startdag van KLJ Pittem-Egem was voor de leden en het bestuur een speciale avond, want de vereniging startte het werkjaar met een volledig nieuw bestuur. De zes afscheidnemende bestuursleden hebben vorig jaar het nieuwe bestuur wegwijs gemaakt, zodat die niet onbeslagen het jaar moest starten. Het nieuwe bestuur bedankte de oude bestuursleden, want onder
The post KLJ gaat

Lees meer »

Oasis-reünie trekt volgend jaar ook met vijf shows naar VS, Mexico en Canada en schrapt ‘dynamische’ ticketprijzen

Oasis treedt volgend jaar ook op in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. De Britse band kondigde maandag vijf nieuwe shows aan. Eerder werd al bekend dat de broers Liam (52) en Noel (57) Gallagher samen langs Britse en Ierse steden gaan touren. Die shows waren binnen een mum van tijd uitverkocht. De ‘dynamische’ ticketprijzen laten ze in Noord-Amerika wel

Lees meer »

Nog nooit zag Vlaamse regering er zo vrouwelijk uit: Demir (N-VA) minister van Onderwijs, Caroline Gennez (Vooruit) krijgt Welzijn

Nu de op een na langste Vlaamse formatie eropzit en de drie coalitiepartners hun casting bekend hebben gemaakt, wordt duidelijk hoe de volgende Vlaamse regering eruit zal zien. Opvallend: zes van de negen ministers zijn vrouwen. Voor het eerst zijn er dus meer vrouwen dan mannen in de Vlaamse regering. Hieronder een overzicht van alle ministers.

Lees meer »

Nieuwe Japanse premier wil eind oktober vervroegde verkiezingen

De toekomstige Japanse premier Shigeru Ishiba wil op 27 oktober vervroegde parlementsverkiezingen organiseren. “Ik denk dat het belangrijk is dat de nieuwe regering zo snel mogelijk door het volk wordt beoordeeld en, als de omstandigheden dit toelaten, hoop ik op 27 oktober vervroegde verkiezingen uit te roepen”, zei Ishiba tijdens een persconferentie.

Lees meer »