Agressieveling bijt politieman in de pols tijdens arrestatie in Brugge en riskeert nu een jaar cel

Ondanks een uitgaans- en alcoholverbod zorgde Ali C. (30) voor moeilijkheden op een fuif in Brugge. Tijdens zijn arrestatie beet hij een agent in de pols. Dat kan hum nu een jaar effectieve celstraf opleveren.

Op 11 februari vorig jaar snelde de politie naar een studentenfuif in Brugge. Ali C. (30), een Brugse Guineeër, zorgde er voor moeilijkheden en had bij aankomst een glas bier vast. Hij rook ook naar alcohol. Nochtans moest de man na een eerdere veroordeling uit uitgaans- en alcoholverbod naleven.

C. stapte in de combi maar viel tegen een tafeltje waarna de stoppen doorsloegen. Hij begon in het rond te stampen en beet zelfs een agent in de pols. “Mijn cliënt was drie dagen werkonbekwaam”, stelde advocaat Joris Van Maele. “Maar hij heeft nog geluk gehad, want op de plaats waar hij beet loopt een slagader. De beklaagde moet beseffen dat politieagenten geen boksbal zijn.”

Na de feiten belandde C. in de cel en daar zit hij nog steeds. De man zeult een stevig strafblad mee vol veroordelingen voor geweld, weerspannigheid en smaad. Begin dit jaar kreeg hij nog 90 uur werkstraf en drie maanden cel omdat hij zijn vriendin in elkaar sloeg met een laptop.

In het huidige dossier vroeg de procureur een jaar cel. De verdediging stuurde aan op een werkstraf. “Mijn cliënt had op die fuif een handtas gevonden en wou die aan de dj afgeven”, pleitte advocate Amber Lumbeeck. “Maar hij werd beschuldigd van diefstal, waarna hij de fuif verliet. Hij wou immers geen problemen. Maar op straat werd hij plots in de boeien geslagen. In zijn beleving was die arrestatie onrechtvaardig. Hierdoor sloeg hij tilt.”

De uitspraak volgt op 16 mei. (AFr)

The post Agressieveling bijt politieman in de pols tijdens arrestatie in Brugge en riskeert nu een jaar cel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zita Wauters waagt zich aan nieuw avontuur: “Samen met Kawtar Ehlalouch zal ik op woensdag radio maken bij MNM”

Vanaf nu mengt Zita Wauters (19) zich elke woensdag in de rol van radio-dj bij de Vlaamse radiozender ‘MNM’. Hoewel ze de afgelopen jaren al meermaals op het televisiescherm verscheen, verkent ze dus nu haar grenzen als radiopresentatrice. Zita zal elke woensdag tussen 16 uur en 18 uur te horen zijn op MNM tijdens Club Kawtar, het radioprogramma van Kawtar

Lees meer »

Vrouw (62) dood teruggevonden in mobilhome langs snelwegparking: “Onderzoek naar de feiten loopt”

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke werd afgelopen dinsdag het levenloze lichaam van een 62-jarige vrouw uit De Haan aangetroffen in een mobilhome. Het West-Vlaamse parket opende een onderzoek naar de feiten. “Ik kan bevestigen dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld voor schuldig verzuim”, zegt meester Lawrence Taillaert. “Ondertussen is hij vrijgelaten.”
The post Vrouw (62)

Lees meer »

Politie Kortrijk hoopt met mobiele commandopost veiligheid te verhogen aan station

Politiezone Vlas (Kortrijk, Kuurne en Lendelede) pakt bij het begin van het schooljaar uit met een mobiele commandopost aan het station. Volgens burgemeester Vincent Van Quickenborne (Team Burgemeester) is een zichtbare politieaanwezigheid erg belangrijk. “Ook al dalen de criminaliteitscijfers in onze stad al jaren, toch heerst bij velen een onveiligheidsgevoel in de stationsbuurt.”
The post Politie Kortrijk hoopt met

Lees meer »

Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges

In de havens van Antwerpen en Zeebrugge werd de aftrap gegeven voor de derde editie van de #portcleanup24. Tijdens deze jaarlijkse opruimactie gaan medewerkers van Port of Antwerp-Bruges en heel wat havenbedrijven, met afvalgrijper en vuilniszak in de aanslag, de strijd aan tegen zwerfvuil in de haven.
The post Medewerkers pakken zwerfvuil aan in Port of Antwerp-Bruges appeared first

Lees meer »

Joris Hessels realiseert in nieuw Canvasprogramma zeemansdroom van 90-jarige Willy: “De bompa die ik nooit heb gehad”

In de nieuwe VRT Canvas-reeks ‘Willy’s boot’ probeert Joris Hessels om Willy Bontinck (90) nog een laatste keer op zee te krijgen, aan boord van zijn zeilboot die al 30 jaar staat te verkommeren. Enkele weken geleden is Bontinck overleden, nadat hij de volledige reeks nog gezien heeft. "Ik ben dankbaar en trots op hoe mijn naïef idee zo’n verbindend

Lees meer »

Opnieuw duizenden Israëli’s op straat om deal te eisen, Hamas “stuurt gijzelaars in grafkisten terug als militaire druk aanhoudt”

In Israël vonden opnieuw betogingen plaats tegen het beleid van premier Benjamin Netanyahu. Die protesten kwamen op gang na de vondst van de lichamen van 6 Israëlische gijzelaars in de Gazastrook afgelopen weekend. De betogers beschuldigen Netanyahu ervan een deal met Hamas tegen te houden. De Palestijnse extremistische groepering heeft intussen laten weten "de gijzelaars in grafkisten terug te zullen

Lees meer »