Actiecomité dient 560 bezwaren in tegen nieuwbouwproject in Knokke-Heist: “Maken ons zorgen over impact voor aanpalende natuurgebieden”

Het actiecomité ‘SOS Heist aan Zee’ diende woensdag 560 bezwaren in tegen het nieuwbouwproject met 117 appartementen langs de Heistlaan. “We maken ons ernstige zorgen over de impact van dit project op de aanpalende natuurgebieden”, staat onder andere in de motivatie.

Projectontwikkelaar ION wil langs de Heistlaan in Knokke-Heist een nieuwbouwproject realiseren met 117 appartementen. 40 procent daarvan zou bestemd zijn voor betaalbaar wonen. En toch stuit het project op protest. Daarom lichtte de ontwikkelaar de plannen toe aan de buurt. “Wij zijn ervan overtuigd dat ons project ervoor kan zorgen dat tientallen gezinnen hun woondroom in Knokke-Heist kunnen waarmaken”, zegt Boris Parmentier.

Opnieuw massaal bezwaar

Maar het actiecomité ‘SOS Heist aan Zee’ blijft bezorgd en diende daarom massaal bezwaar in: 560 in totaal. Dat is de tweede keer, want bij de vorige aanvraag werden ook honderden bezwaarschriften ingediend. Daarop wijzigde de projectontwikkelaar de plannen, maar dat is voor het actiecomité nog steeds niet voldoende. “Het te bebouwen perceel is ook deels ingekleurd als overstromingsgevoelig gebied”, klinkt het onder andere als motivatie. Ook over het betaalbaar wonen stellen ze zich vragen. “Slechts twee appartementen zijn voorzien van drie slaapkamers. Dit komt niet tegemoet aan de noden van jonge of nieuw samengestelde gezinnen. De bevolking vraagt expliciet naar betaalbare grondgebonden eengezinswoningen.” (MM)

The post Actiecomité dient 560 bezwaren in tegen nieuwbouwproject in Knokke-Heist: “Maken ons zorgen over impact voor aanpalende natuurgebieden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

De macabere reden dat de nieuwe Britse premier een brief schrijft aan vier duikbootkapiteins als één van zijn eerste taken

In zijn eerste toespraak als premier beloofde Labour-leider Keir Starmer verandering. Hij wil het vertrouwen in de politiek herstellen en zijn land heropbouwen. Na zijn verhuis naar Downing Street 10, wordt net als bij andere nieuwe Britse premiers van hem verwacht om instructies te bezorgen aan de kapiteins van de vier Britse onderzeeërs met kernwapens.

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

KIJK. “Hij pakte hem bij zijn hoofd en begon te slaan”: Amerikaanse agent valt tiener aan tijdens kinderfeestje

In Galveston, Texas, is een kinderfeestje volledig uit de hand gelopen. Een agent in burger kwam poolshoogte nemen omdat er zoveel mensen bij het zwembad van een appartementencomplex waren, waar het feestje plaatsvond. Vervolgens ontstond er een hevige discussie, waarna de agent een tiener aanviel. Een moeder kon het hele incident filmen. De politie is een onderzoek gestart.

Lees meer »