Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken”

Pol Verschingel (63) en zijn echtgenote Marleen Sinnesael (59) zijn al 34 jaar lang trouwe standhouders op de wekelijkse markt, waar ze de beste kwaliteit zaden, bloemen en planten aanbieden, aangepast aan het seizoen. Als vierde generatie hebben ze een indrukwekkend assortiment.

Hun dag begint vroeg met de wekelijkse markten en loopt verder in de namiddag van maandag tot en met zaterdag, waar ze bij thuiskomst van de markt van 14.30 uur tot 19 uur te vinden zijn in de Sterrestraat 65. Ook op zaterdag zijn ze open vanaf 14.30 uur maar ze sluiten dan een uurtje vroeger om 18 uur, terwijl ze op zon- en feestdagen genieten van hun welverdiende rust.

“Het begon allemaal met mijn overgrootvader Edouard, die koetsier was en zaden verkocht”, herinnert Pol zich. “Die traditie werd voortgezet door mijn opa Oscar, die het vervolgens doorgaf aan mijn vader Léon. Ik kreeg de liefde voor het vak als het ware met de paplepel ingegoten, ik groeide daarin op, het was als vanzelfsprekend dat ik de zaak later zou voortzetten”, voegt hij met een glimlach toe.

Expertise

Pol is een rasechte Koekelarenaar en zijn vrouw Marleen is afkomstig uit het naburige Moere. Beiden beschikken ze over een enorme kennis en expertise in hun vakgebied. Ze staan bekend om hun kwaliteit, professionaliteit en service, wat voor hen van groot belang is.

Marleen benadrukt: “We doen die wekelijkse markten erg graag. We genieten van sociale contacten en de klantenbinding die daaruit voortvloeien. Het is jammer dat we tegenwoordig zien dat veel marktkramers uit verschillende branches afhaken.”

Een klant, Roger David (76) uit Ichtegem, deed net aankopen op de wekelijkse markt in Koekelare bij Pol. Hij vertelt: “Pol en Marleen zijn steeds erg vriendelijk en weten alles maar dan ook écht alles over zaden, planten en bloemen. Ik kocht net wat bloemen om in mijn bloembakken te planten evenals wat groenten voor in mijn moestuin.”

“Het was een tijdje geleden dat ik nog naar de markt kwam, ik zou graag elke week langskomen maar mijn gezondheid laat het niet altijd toe. Waarom ik hier mijn aankopen doe? Ze bieden uitstekende kwaliteit en de prijzen zijn hier heel redelijk”, besluit Roger. (SVE)

The post Vierde generatie planten, bloemen en zaden Verschingel: “Spijtig dat veel marktkramers tegenwoordig afhaken” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten

Voor de derde week op rij kondigt gemeentelijst Team Nieuw Bestuur nieuwe kandidaten voor de verkiezingen van 13 oktober aan. Deze keer gaat het om Steve Platteeuw, Kris Verbeke en Hyacintha Louwyck, alle drie uit Madonna.
The post Team Nieuw Bestuur lanceert nog drie nieuwe kandidaten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco in Bredene wint kunstwedstrijd

Dit voorjaar organiseerde het gemeentebestuur een kunstwedstrijd voor Bredense scholieren. Bezoekers aan de tentoonstelling van de werken in het MEC Staf Versluys konden stemmen op hun favoriete werk. Deze week werden de winnaars bekendgemaakt. Hoofdwinnaar is het werk ‘Groeien en Bloeien’ van de 3A-klas uit de vrije basisschool Don Bosco.
The post Klas 3A van vrije basisschool Don Bosco

Lees meer »

Bewoner van huis dat getroffen werd door explosie zit nu zélf in de cel: “Hij ontkent elke betrokkenheid”

De Brugse politie is donderdagochtend in alle vroegte binnengevallen op meerdere locaties in ’t Brugse, waaronder in de woonwijk De Blauwe Poort. Daar werd de bewoner van het huis dat eind februari getroffen werd door een explosie opgepakt. Karam B. verscheen inmiddels voor de onderzoeksrechter op verdenking van cocaïnehandel en blijft aangehouden. Volgens de advocate is er geen link met

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Zus van koningin Mathilde debuteert als actrice: Hélène d’Udekem d’Acoz staat op prestigieus festival van Avignon

Hélène d’Udekem d’Acoz (44), zus van koningin Mathilde, heeft een opvallende carrièrewissel gemaakt. De gewezen advocate debuteert als actrice. Het eerste toneelstuk waarin ze de hoofdrol speelt, gaat vanavond in première op het hoogaangeschreven festival van Avignon in Frankrijk. “Ik wilde alleen maar mijn angsten overwinnen en nu sta ik op een podium.”

Lees meer »