Treinbegeleider laat trein in volle ochtendspits niet vertrekken omdat hij te vol zit

Een trein die woensdagmorgen vanuit Gent-Sint-Pieters richting Brussel moest sporen, zat zo vol dat de treinconducteur de trein niet liet vertrekken. Pas nadat een groep reizigers weer was uitgestapt, zette hij het licht op groen.

 

Meer krantenkoppen in België

Prikacties bij Ontex in Eeklo, weekendploeg legt enkele uren het werk neer

Vanochtend hebben de werknemers van de weekendploeg bij Ontex in Eeklo een tijdlang het werk neergelegd. Ontex kondigde in juni aan dat er een 500-tal mensen moet vertrekken in de vestigingen in Eeklo en Buggenhout. De bonden en de directie zijn nog steeds aan het onderhandelen en de actievoerende werknemers willen vooral duidelijkheid. Na enkele uren ging de overgrote meerderheid

Lees meer »

Meerderheid leerlingen VHSI Brugge vindt GSM-verbod geen slechte zaak

Sinds dit schooljaar geldt in het VHSI (Vrij Handels- en Sportinstituut) in Brugge een strikt GSM-verbod. Wanneer de leerlingen op school aankomen, wordt het mobieltje in een ‘Zakkie’ gestopt en verdwijnt het toestel voor de hele dag achter slot en grendel. We polsten tijdens de middagpauze van de eerste schooldag naar de reactie van enkele leerlingen op deze maatregel.

Lees meer »

Trump pleit onschuldig aan herziene aanklacht verkiezingsinmenging

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft onschuldig gepleit in een strafzaak waarin hij wordt beschuldigd van het beïnvloeden van de vorige presidentsverkiezingen. De aanklagers pasten vorige week de aanklacht aan na een uitspraak van het Hooggerechtshof over de onschendbaarheid van Amerikaanse presidenten, schrijft Reuters.

Lees meer »

“Het geeft stress, haalt hun planning overhoop en perkt hun vrije tijd in”: waarom scholen zorgvuldiger moeten omspringen met Smartschool

Nauwlettend volgt kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens de discussie over smartphones op school. Vaak grijpen ook scholen en ouders (te) gretig naar de technologie, bijvoorbeeld voor Smartschool, vindt ze. “Het lijkt wel alsof kinderen en jongeren niet meer onbewaakt hun ding kunnen doen”, staat in haar pas uitgegeven boek.

Lees meer »

Ze kan niet zingen en heeft hits dankzij ‘money van pa’: ‘Sugardaddy’-zangeres Roxy Dekker gaat viraal met lied over haatreacties

De Nederlandse zangeres Roxy Dekker (19) – bekend van het nummer ‘Sugardaddy’ – heeft in korte tijd 1 miljoen views getrokken met een eerste voorproefje van haar nieuwe single. Daarop zingt de succesvolste Nederlandse artiest van dit moment over de complottheorie dat ze alleen hits scoort omdat ze een ‘industry plant’ is. Wat betekent dat en is Roxy het inderdaad?

Lees meer »

Nieuwe cijfers brengen evolutie vastgoedprijzen in kaart: “Wie een flat aan zee kocht, deed niet automatisch de beste investering”

De afgelopen tien jaar gingen de vastgoedprijzen in Vlaanderen met gemiddeld 37 procent omhoog. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedsite Immoweb, die een nieuwe blik werpen op de markt. “Er doen zich opmerkelijke trends voor”, stelt HLN-vastgoedexpert Bjorn Cocquyt vast. Zo stegen prijzen nergens meer dan in Antwerpen en betaal je ook in de goedkoopste gemeenten een pak meer. Ontdek

Lees meer »

16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te zijn”

Bij het ongeval met de landbouwtractor die zondagmiddag tegen een elektriciteitscabine reed in Torhout is een 16-jarige jongen uit Oostkamp lichtgewond geraakt. Dat meldt de politie Kouter. De tractor zelf bleek ook niet ingeschreven en verzekerd te zijn.
The post 16-jarige jongen raakt lichtgewond na ongeval met tractor in Torhout: “Het voertuig zelf bleek niet ingeschreven en verzekerd te

Lees meer »