TERUGLEZEN MIDDEN-OOSTEN. Macron wil meer sancties tegen Iran – Al 97 journalisten gedood in Gazaoorlog

Premier Alexander De Croo (Open Vld) is voor sancties tegen de Iraanse Revolutionaire Garde, dat liet hij woensdag weten voor het begin van de EU-top in Brussel. Ook de Franse president Emmanuel Macron wil meer sancties van de Europese Unie tegen Iran na de grote aanval op Israël afgelopen weekend. De VN-Veiligheidsraad stemt niet vandaag, maar vrijdag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat blijkt uit de agenda van het orgaan. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 17 april terug. 

Meer krantenkoppen in België

Vliegtuigje stort neer in wijk in Oregon: 3 doden

Een vliegtuigje is zaterdag neergestort tegen een woning in de Amerikaanse staat Oregon en heeft daarbij brand veroorzaakt. Bij de crash kwamen twee inzittenden van het vliegtuigje om het leven en een bewoner van een van de huizen die werden geraakt.

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar Brussel

Het proces rond een grootschalige cocaïnetrafiek zal om veiligheidsredenen in Brussel gehouden worden. Dat bevestigt de persrechter van de West-Vlaamse rechtbank van eerste aanleg. In totaal moeten dertig beklaagden zich verantwoorden, maar de vermoedelijke spilfiguren zijn Flor Bressers (37) en de Braziliaan Sergio Roberto de Carvalho (65).
The post Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar

Lees meer »

Lijsttrekker verkiezingen in Lokeren slachtoffer van ‘spoofing’: “Russische cybercriminelen willen valse informatie verspreiden”

In Lokeren is een politicus het slachtoffer geworden van ‘spoofing’. Cybercriminelen versturen daarbij e-mails onder de naam van het slachtoffer. De techniek wordt gebruikt door oplichters én om desinformatie te verspreiden. Het slachtoffer zegt dat Russische criminelen achter de feiten zitten. "Extra onderzoek is nodig, we zien het inderdaad opduiken bij verkiezingen, om mensen woorden in de mond te leggen",

Lees meer »