Slachtoffers Bart De Pauw “niet te spreken” over tv-interview, maar toch staat de “deur voor verzoening op een kier”

De slachtoffers van tv-maker Bart De Pauw zijn niet te spreken over zijn televisie-interview in ‘De tafel van Gert’ op Play4. Dat verneemt de onderzoekscel van VTM NIEUWS en HLN in de entourage van de vrouwen. “Hij probeert zich opnieuw in een slachtofferrol te wentelen”, klinkt het onder andere. Maar toch staat de deur voor verzoening nog op een kier. 

Meer krantenkoppen in België

Belgiek eert wijkburgemeester Casper

De Belgiek, Deerlijks meest levendige volksbuurt, beleefde zijn jaarlijkse hoogdagen. Uitschieter was de stoet ter ere van wijkburgemeester Casper Cotton. Ook de klassieke paardenrennen werden weer een topper.
The post Belgiek eert wijkburgemeester Casper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Betaalt u binnenkort duizenden euro’s minder successierechten? Dit zijn de nieuwe erfenistarieven

De nieuwe Vlaamse regering wil zoals bekend vanaf 2026 de erfbelasting hervormen. Nu wordt ook duidelijk hoe. HLN kon de nota daarover inkijken. Zoveel meer houdt u als partner, kind of zus in de toekomst aan een erfenis over. “Dit is vooral een goede zaak voor gewone families”, zegt HLN-vermogensexpert Isabelle Verhulst. “Zij kunnen duizenden euro’s meer overhouden.”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Robin Ramaekers en Stijn De Smet vertellen voor het eerst uitgebreid over aanval in Libanon: “Zak over hoofd, handen op de rug, spanbandjes errond, en telkens weer diezelfde vraag”

Het ene moment máákten ze nog het nieuws, het volgende wáren ze het nieuws: Robin Ramaekers (49) en Stijn De Smet (37), aangevallen, beschoten en mishandeld in Libanon. Een week ging voorbij, botbreuken werden in kaart gebracht, wondes verzorgd, kinderen geknuffeld, families gekoesterd, maar nu praten ze. Voor het eerst sámen – aan een ziekenhuisbed. Over zichtbare en onzichtbare littekens.

Lees meer »

Vincent Van Gogh te gast in De Wassenaard

De kinderen van het vijfde leerjaar van basisschool De Wassenaard leerden de voorbije weken de schilder en mens Vincent Van Gogh kennen. Ze lazen zijn levensverhaal, bestudeerden zijn werken, luisterden naar beschrijvingen van zelfportretten die ze daarna koppelden aan het juiste schilderij. Dit alles als voorbereiding op een tentoonstelling met eigen Van Gogh-schilderijen. Met eigen
The post Vincent Van

Lees meer »

Mattias en Adelheid oogsten Thaise aubergine in de vorm van een zwaan: “We houden de aubergine even als mascotte en eten die daarna gewoon op”

Mattias Plaetevoet (44) en Adelheid Mahieu (38) baten de biodynamische boerderij De Blauwe Spie in Noordschote uit. Vrijdag vonden ze tijdens het oogsten van de Thaise aubergines wel een heel bijzonder exemplaar, namelijk eentje die gelijkenissen vertoont met een zwaan. Of is het een paarse slang of zeepaardje?
The post Mattias en Adelheid oogsten Thaise aubergine in de vorm

Lees meer »