Raad van State fluit burgemeester Kir terug: Viktor Orban mag toch spreken op uiterst rechtse conferentie

De tweede dag van de uiterst rechtse National Conservatism Conference kan vandaag toch doorgaan. Dat heeft de Raad van State beslist. Dinsdag probeerde burgemeester van Sint-Joost Emir Kir de bijeenkomst te verbieden, maar dat ontplofte in zijn gezicht.

 

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse vrouw buitte prostituees uit in Kortrijks huurappartement terwijl ze volop uitkeringen incasseerde

Een Nederlandse vrouw uit Kortrijk staat in de Brugse rechtbank terecht voor mensenhandel en pooierschap. S.V. (43) verhuurde tegen woekerprijzen een werkplek aan prostituees, terwijl ze zelf werkloosheids- en invaliditeitsuitkeringen genoot.
The post Nederlandse vrouw buitte prostituees uit in Kortrijks huurappartement terwijl ze volop uitkeringen incasseerde appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad

De 21ste paardenzegening op zondag 20 oktober vanaf 9 uur wordt bijzonder. De bijhorende ochtendlijke tocht voor paarden en koetsen mag namelijk uitzonderlijk het provinciale Moereveldpad volgen.
The post Paardenzegening met unieke tocht langs het Moereveldpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ambitieuze plannen voor voormalig gouvernement op de Burg terug naar af: “Nieuwe eigenaar wil zuiver residentieel project”

De plannen met het gouvernementsgebouw op de Burg – met luxeappartementen, exporuimte en een rooftoprestaurant – zijn weer van tafel. De eigenaar die ze zou ontwikkelen, met toparchitect David Chipperfield, heeft het complex immers doorverkocht. “Dit is heel pril, dus we weten nog niet wat de nieuwe plannen zijn”, zegt schepen Franky Demon.
The post Ambitieuze plannen voor voormalig

Lees meer »

Tentoonstelling brengt verhalen van afgebrande Sint-Niklaaskerk naar boven: “Iedereen weet nog waar hij die dag was”

Het HEY Museum in Knokke-Heist is sinds deze week een unieke tentoonstelling rijker. Bezoekers ontdekken er de geschiedenis en verhalen van de in 2013 afgebrande Sint-Niklaaskerk. Zo is onder andere het skelet van de ‘oudste Westkapellenaar’ te zien tijdens de expo. “Opgegraven tijdens het archeologisch onderzoek na de brand”, zeggen curatoren Gerry De Mol en Frederik Roelens.
The post

Lees meer »

Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair merk op deze twintigste editie”

Het streekproductenfestival Da’Smakt viert een mooi jubileum. Op zondag 6 oktober is het evenement, dat voor de derde keer plaatsvindt in de Zustertuin, aan de twintigste editie toe. Naast de lokale lekkernijen van meer dan dertig standhouders kun je er ook genieten van een streepje livemuziek.
The post Streekproductenfestival Da’Smakt viert jubileum: “Blij dat Damme er staat als culinair

Lees meer »

Ex-politievrouw (29) wijst in afscheidsvideo op pesterijen bij politie: “Ze blijven me achtervolgen, ik wil rust”

Stapte een ex-politievrouw (29) uit het leven omdat één of meerdere politiemannen van het Oostendse korps haar bleven pesten, zelfs jaren na haar ontslag? Op die vraag probeert het parket een antwoord te vinden. De jonge vrouw liet verschillende documenten — zelfs een videoboodschap — na die volgens haar familie in die richting wijzen. “Ze joegen haar de dood in”,

Lees meer »