Quadrille organiseert paradressuurwedstrijd: “Ruiters komen van over heel de wereld naar deze wedstrijd”

Van 19 tot 21 april 2024 vindt de jaarlijkse paradressuurwedstrijd van vzw Quadrille plaats. Het is dit jaar een van de belangrijkste wedstrijden voor ruiters met een beperking. Er staat onder andere een kwalificatie voor de Olympische Spelen op het spel.

Deze wedstrijd is georganiseerd door Quadrille, in samenwerking met Stad Waregem en Sport Vlaanderen Waregem. Quadrille is een vereniging die zich inzet voor ruiters met een beperking. De vereniging is ontstaan in 1981 en dit jaar is het al de 41ste keer dat ze een grote paardrijwedstrijd organiseren.

Kwalificatiewedstrijd

Ze hielpen ook al mee met tal van kampioenschappen. Zo hebben ze in 2003 geholpen met het organiseren van het wereldkampioenschap en in 2011 maakten ze deel uit van de organisatie van het Europees kampioenschap voor ruiters met een handicap. In 2006 was hun wedstrijd de kwalificatie voor de Olympische Spelen van Beijing.

“Ruiters komen van over heel de wereld naar deze wedstrijd. Ze zijn afkomstig van 17 landen, waaronder Mexico, Zweden en Zuid-Afrika. Van alle 5 de continenten doen er ruiters mee. Het is dan ook een belangrijke wedstrijd voor hen. Als ze hier goed scoren, kunnen ze zich plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs 2024”, vertelt Anne Dieteren.

“De ruiters worden opgedeeld in vijf groepen, afhankelijk van de zwaarte van hun beperking. De ruiters van groep 1 hebben de zwaarste beperking, die van groep 5 de minst zware”, legt Anne uit. “We hebben twee buitenpistes ter beschikking waar de ruiters hun beste beentje zullen voorzetten. De wedstrijd start op 19 april en duurt tot 21 april.

Waregem staat bekend om de paardensport. “We hopen dat er supporters uit Waregem en omstreken naar de wedstrijd komen kijken. Het zou leuk zijn als de ruiters aangemoedigd worden.”

The post Quadrille organiseert paradressuurwedstrijd: “Ruiters komen van over heel de wereld naar deze wedstrijd” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bouchez: “Volledig legitiem dat De Wever premier zou worden”

Het zou “volledig legitiem” zijn moest N-VA-voorzitter Bart De Wever premier worden. Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voor het gesprek met de vijf partijen bij de Nationale Bank. “Wij hebben geen veto’s tegen bepaalde personen, zeker niet tegen personen van een democratische partij”, zei Bouchez.

Lees meer »

Een schuld van 3.000 miljard, een open drugsoorlog en aanstormende verkiezingen: staat een revolutie voor de deur in Frankrijk?

De Fransen moeten de komende twee weken een historische én verscheurende keuze maken. Na de nederlaag van Macron zijn politieke kamp bij de Europese verkiezingen, heeft de president nu nieuwe wetgevende verkiezingen uitgeschreven. Die zijn een soort roulette waarbij de verliezer op voorhand bekend is: Macron zelf. Wie de winnaar zal worden, moet nog blijken. Wat voorspellen de sociale problematieken

Lees meer »

Waarom tieners brand stichten: neuropsycholoog schetst wat er in hun hoofd speelt

Bij zowel de ‘vuilnisbakbrand’ in Hoegaarden als de brandende boerderij in Merchtem lijken jongeren de brandstichters te zijn. Waarom zoeken tieners die gevaarlijke situaties op? Kunnen ze de gevaren niet goed inschatten? En hoe kun je dat gedrag als ouder helpen vermijden? Neuropsycholoog Jelle Jolles legt uit hoe het puberbrein werkt: “Bij leeftijdsgenoten worden hun hersenen actiever”

Lees meer »

Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!”

Van vrijdag 28 juni tot en met maandag 1 juli organiseert het Brugs Handelscentrum (BHC) opnieuw een koopweekend met heel wat animatie in het kernwinkelgebied. “Sedert medio 2023 zijn er meer dan zestig nieuwe zaken bijgekomen”, weet voorzitter Dirk Vanhegen.
The post Koopweekend in Brugge met meer dan zestig nieuwe adresjes: “Kom ze allemaal ontdekken!” appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Californië geteisterd door bosbranden: apocalyptische beelden tonen hoe gebouwen en auto’s volledig in vlammen opgaan

In het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn ongeveer 13.000 mensen geëvacueerd vanwege grote bosbranden. De brand brak gisteren uit in Oroville, ongeveer 113 kilometer ten noorden van de hoofdstad Sacramento. Het vuur verspreidt zich razendsnel en heeft al verschillende gebouwen en voertuigen verwoest. De brand werd mogelijk veroorzaakt door de extreme hitte in de regio.

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouchez kroont zich tot MR-koning

18:55 Het ijzer smeden als het heet is. Dat deed Georges-Louis Bouchez door de voorzittersverkiezingen bij de MR te vervroegen. Hij is de enige kandidaat, zoals ook Conner Rousseau bij Vooruit de enige kand…

Lees meer »