Orbán als ster van de dag, Dewinter op de tweede rij: zo ging omstreden radicaal-rechtse conferentie in Brussel eraan toe

De burgemeester probeerde hun bijeenkomst tevergeefs te verbieden, maar dat deerde de aanwezigen niet op de radicaal-conservatieve conferentie NatCon in Sint-Joost-ten-Node. Viktor Orbán was er gisteren de ster, en ook Filip Dewinter schoof aan. Zo ging het eraan toe achter de deuren van de omstreden conferentie.

 

Meer krantenkoppen in België

Leuvens Collectief tegen Armoede houdt stille optocht voor dak-en thuislozen: “We moeten dit thema blijvend onder de aandacht brengen”

Het Leuvense Collectief tegen Armoede heeft een stille mars gehouden in Leuven voor dak-en thuislozen. In de stad zijn er zo’n 583 dak-en thuislozen, waaronder 107 kinderen. “Het hoofddoel van deze mars is om te laten zien dat armoede en dak-en thuisloosheid in 2024 nog steeds bestaat. Niet alleen in arme, maar ook in rijke landen", zegt voorzitter Lieven Verlinde.

Lees meer »

Belgiek eert wijkburgemeester Casper

De Belgiek, Deerlijks meest levendige volksbuurt, beleefde zijn jaarlijkse hoogdagen. Uitschieter was de stoet ter ere van wijkburgemeester Casper Cotton. Ook de klassieke paardenrennen werden weer een topper.
The post Belgiek eert wijkburgemeester Casper appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bierproeverij van Kristel Logie brengt 400 euro op voor Parkili

Zythologe Kristel Logie organiseerde op donderdag 26 september een benefiet voor Parkili. Deze organisatie gaat binnenkort met een aantal parkinsonpatiënten naar de Himalaya voor een avontuurlijke bergtocht. Ook Heidi Capoen en Kaat Markey nemen hieraan deel. Kristel is een ex-collega van Heidi Capoen. De bierproeverij vond plaats in café ‘t Geheim Spoor van Sonja Lepee.
The post Bierproeverij van

Lees meer »

Tom Lamont (Vlaams Belang): “Petje af voor John”

De nieuwe Oostendse Vlaams Belang-lijsttrekker Tom Lamont ziet zijn partij licht vooruit gaan (+3,2 procent voorlopig), maar het zetelaantal zou op zes blijven.
The post Tom Lamont (Vlaams Belang): “Petje af voor John” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frans Bauer is Rammstein niet: hoe Nederlandse voetbalschool in de Allianz Arena ondergrens bereikte

Nederland is gisteravond in München lelijk in zijn hempie gezet. Oranje onderging een reality check. De Nederlandse voetbalschool blijft steken in het verleden. Wie niet in staat is om een streepje Rammstein te brengen, wordt aan de top van het internationale voetbal “in alle onderdelen overklast”. Achtergrond bij de berging van de Oranje Vloot in de Allianz Arena.

Lees meer »

Twee mannen aangehouden voor mensensmokkel op E17 bij Kortrijk

Op zaterdag 12 oktober 2024 merkte de Federale Wegpolitie (WPR) van West-Vlaanderen op de E17 bij Kortrijk twee wagens op die dicht bij elkaar reden en trager waren dan het overige verkeer. Het ging om een Mercedes met Duitse nummerplaat en een Ford met Franse nummerplaat. De politiepatrouille zag ook dat het Franse voertuig zwaar geladen was.
The post

Lees meer »

Ziet Michel Van den Brande (64) zich gestraft voor doodsbedreigingen aan boekhouder? “Mijn ‘kindjes’ zijn bijna kapotgemaakt door hem”

“Ik ben het Belgische systeem grondig beu.” Stellingbouwer Michel Van den Brande (64) weet vandaag hoe zwaar de rechter tilt aan doodsbedreigingen tegenover een voormalige werknemer. De baas van Kontrimo in Temse zag de omzet van zijn bedrijf plots dalen van één miljoen euro per maand naar een luttele 18.000 euro. Dat gebeurde nadat hij boekhouder F.M. uit Gent in

Lees meer »