Nederlandse prinses Amalia woonde meer dan jaar in Spanje na bedreigingen

De Nederlandse prinses Amalia heeft meer dan een jaar in Spanje gewoond, om te ontsnappen aan ernstige bedreigingen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Alles draaide hier rond de driestrijd”: Vlaams Belang raapt enige kruimel op in Knokke-Heist na ‘Grote Drie’

Vlaams Belang ging er procentueel gezien een klein beetje op vooruit in Knokke-Heist, maar moet het ook de komende zes jaar stellen met één zetel in de gemeenteraad. “Natuurlijk hadden we gehoopt om meer. Alleen denk ik dat we het slachtoffer zijn geworden van de driestrijd en de mensen naar weinig anders konden kijken. Ook het feit dat de programma’s

Lees meer »

Schrijf nu al in voor grote Nieuwjaarsduik in Oostende

Oostende maakt zich ook dit jaar opnieuw op voor een spectaculair begin van het nieuwe jaar met de traditionele Nieuwjaarsduik! Op zaterdag 4 januari 2025 zullen duizenden moedige ‘ijsberen’ opnieuw de koude Noordzee trotseren om het nieuwe jaar op een unieke manier in te luiden. Vorig jaar waren er 4.000 ticketkopers en dit jaar verwacht de organisatie meer deelnemers dan

Lees meer »

“Je had de pech om verliefd te worden op een meester-manipulator”: terugblik op het proces van glazenwasser Stijn, die 27 jaar cel kreeg

Het proces van Stijn Marchand is ten einde. Hij kreeg 27 jaar cel. Onze reporter blikt terug op een zaak waarvan Jef Vermassen zei: “Eigenlijk had heel Vlaanderen dit moeten volgen.” Omdat het een boeiende inkijk bood in relaties, overspel en de risico’s van charmeurs. “Het was mooi hoe de openbaar aanklager zei: ‘Dorien, ik hoop dat je deze fout

Lees meer »

Koning en koningin op staatsbezoek naar Frankrijk

Koning Filip en koningin Mathilde zijn van maandag tot en met woensdag op staatsbezoek in Frankrijk. Tijdens het bezoek hebben ze een ontmoeting in Parijs met de Franse president Emmanuel Macron, maar daarnaast maken ze ook hun opwachting in Chantilly en Rijsel.

Lees meer »

Zo stemde Poperinge: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Poperinge trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Poperinge.
The post Zo stemde Poperinge: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poetin noemt goede relatie met Iran een “prioriteit”

Voor de Russische president Vladimir Poetin (72) is de relatie met Iran een “prioriteit”. Dat heeft hij gezegd tijdens een ontmoeting met zijn Iraanse ambtgenoot Masoud Pezeshkian (70). Volgens Poetin werken de twee landen “al actief samen op het internationale toneel en komt hun kijk op wereldgebeurtenissen vaak overeen”.

Lees meer »

CD&V houdt stand in steden en op platteland

CD&V doet het voorlopig goed in onze provincie. De partij blijft de touwtjes in handen houden in provinciehoofdstad Brugge, maar ook in Roeselare, Waregem en Poperinge blijft de partij aan zet.
The post CD&V houdt stand in steden en op platteland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geen voorsprong! Tielemans schiet strafschop naast het doel van Maignan

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. Kunnen de troepen van bondscoach Domenico Tedesco voor een (deugddoende) stunt zorgen? Er staat alvast druk op de wedstrijd: niet alleen voor het klassement in de A-groep, ook voor het sentiment rond Domenico Tedesco.

Lees meer »

“Erg trots dat ik Stephan Mourisse mag opvolgen”: Bram Coppein (LVP) is de nieuwe burgemeester van Vleteren

Het was al snel duidelijk na de gemeenteraadsverkiezingen van zondag: huidig eerste schepen Bram Coppein van de LVP (Landelijke Volkspartij) wordt de nieuwe burgemeester van Vleteren. Hij volgt partijgenoot notaris Stephan Mourisse op. Die stond niet meer op de lijst.
The post “Erg trots dat ik Stephan Mourisse mag opvolgen”: Bram Coppein (LVP) is de nieuwe burgemeester van Vleteren

Lees meer »

Tot vier jaar cel en riante verbeurdverklaring gevorderd voor Tieltse cokebende van ‘Mocro’ en ‘Schrikke’: “Hij voerde een schrikbewind in de wijk”

Vanuit zijn Mercedes Sprinter verkocht Y.A. (28), bijgenaamd ‘Mocro’, op grote schaal cocaïne in de wijk Dierdonk-Zwartegevel in Tielt. Volgens het openbaar ministerie schrikte hij er niet voor terug om concurrenten in elkaar te slaan. Naast vier jaar cel riskeert de jongeman ook een financiële aderlating. In de zaak staan nog vijf anderen terecht.
The post Tot vier jaar

Lees meer »

Tientallen volmachten in beslag genomen na vermoedens van ronselen: kan dit de uitslag in Ninove nog veranderen?

Het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt of de gemeenteraadsverkiezing in Ninove wel wettelijk zijn verlopen. Dé grote vraag: is er geronseld om volmachten te bekomen? Het was de voorzitter van een stembureau die de kat de bel aanbond. Volgens de krant ‘De Morgen’ zag hij dat hetzelfde doktersattest voor vier verschillende volmachten gebruikt werd. De politie nam er tientallen in beslag.

Lees meer »