NBA-speler Jontay Porter levenslang geschorst voor schending van gokregels

Jontay Porter (24) is niet langer een NBA-basketballer. De Amerikaan, die uitkomt voor Toronto, krijgt een levenslange schorsing voor het schenden van de regels omtrent gokken. Hij gaf (illegaal) informatie vrij over zijn eigen fysieke paraatheid, wat gigantische winsten op goksites opleverde. 

Meer krantenkoppen in België

Nooit uitgezonden interview met pedoseksueel kan Axel Daeseleire zuur opbreken

Acteur en tv-presentator Axel Daeseleire riskeert voor de rechtbank te komen voor een interview dat hij naar aanleiding van het tv-programma ‘Axel gaat binnen’ heeft afgenomen. Dat meldt HLN. Volgens het parket maakten de makers van het tv-programma, waaronder dus ook Daeseleire, onder meer “misbruik van de zwakbegaafdheid” van de persoon, die een IQ van 67 zou hebben.

Lees meer »

Zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien op zuidelijk halfrond

Op het zuidelijk halfrond was woensdag een zeldzame ringvormige zonsverduistering te zien. De eclips wordt ook wel ‘ring van vuur’ genoemd door zijn rode kleur. Bij een ringvormige zonsverduistering bedekt de maan de zon op de buitenste ring na omdat de maan op dat moment te ver van de aarde staat om de zon volledig te bedekken.

Lees meer »

Zet het Europees Hof vrijdag de voetbalmercato op losse schroeven? “Deze zaak heeft een grote symboolwaarde”

Luxemburg is zelden het epicentrum van de voetbalmercato. Toch zullen alle clubbestuurders, spelersmakelaars en sportadvocaten vrijdag hun blik naar het Groothertogdom wenden. Het Europees Hof van Justitie buigt er zich over de vraag of en tegen welke voorwaarden voetballers hun arbeidscontract eenzijdig kunnen opzeggen. Is een nieuw Bosman-arrest in de maak? Of zouden de huidige transferregels hooguit wat bijgeschaafd moeten

Lees meer »

Toch koers tijdens de kermis

Door het afhaken van De Sint-Ritatrappers zag het er naar uit dat er géén koers meer zou zijn tijdens Moerkerke Kermis. Gelukkig zetten Wouter Moeraert, Wim Goudesaboos en Frank Lehouck er toch nog hun schouders onder. “Met onder meer een tandemkoers willen we het ook wat ludiek maken en openstellen voor iedereen”, klinkt het.
The post Toch koers tijdens

Lees meer »

Kampioenenviering bij de Sint-Jansvrienden

Bij de vinkenmaatschappij de Sint-Jansvrienden van voorzitter Geert D’Hondt zit het seizoen er helemaal op. De afsluiter van het seizoen is het jaarlijks kampioenenfeest dat voor de gelegenheid zijn beslag kreeg in Gistelhove. Niettegenstaande de vinkensport moeilijke tijden doormaakt door de vergrijzing, telt de vereniging nog om en bij de 50 leden. Het werd dan
The post Kampioenenviering bij

Lees meer »

Veertien verkozenen vervangen in gemeenteraad van Roeselare de voorbije zes jaar: volledige Groen-fractie kreeg een nieuw gezicht

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 39 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Roeselare, zetelen er vandaag nog 25 in de gemeenteraad.
The post Veertien verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Legislatuur met liefst 20 wissels in Oostende

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 41 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Oostende, zetelen er vandaag nog 25 in de gemeenteraad.
The post Legislatuur met liefst 20 wissels

Lees meer »