Met analist Jan Bakelants op zoek naar de putten in La Doyenne: “Organisatie heeft duidelijk lessen getrokken uit valpartij Pogacar”

Dit weekend maakt Tadej Pogacar zijn opwachting in ons land na één jaar afwezigheid. Hij had daar een goede reden voor. Door een diepe put in het Waalse wegdek brak de Sloveen vorig jaar zijn pols tijdens Luik-Bastenaken-Luik. Onze analist Jan Bakelants fietst het parcours af op zoek naar putten en stelt vast: “De organisatie heeft duidelijk lessen getrokken uit de val van Pogacar.” 

Meer krantenkoppen in België

Taylor Swift is grote winnaar MTV Video Music Awards, ‘Beste nieuwe artiest’ Chappell Roan maakt zich kwaad

De Amerikaanse popzangeres Taylor Swift mocht maar liefst 7 beeldjes in ontvangst nemen tijdens de uitreiking van de MTV Video Music Awards (VMA’s). Ook de belangrijkste prijs, die voor de ‘Video van het jaar’, ging naar het nummer ‘Fortnight’ van Swift en Post Malone. Verder vielen ook sterren als Chappell Roan, Sabrina Carpenter en Katy Perry in de prijzen.

Lees meer »

Vooruit, N-VA en CD&V vandaag weer rond de tafel, maar kindergeld en kinderopvang blijven twistpunten

Formateur Matthias Diependaele (N-VA) haalt zijn slag thuis, want onverhoopt snel krijgt hij N-VA, Vooruit en CD&V vanmiddag rond dezelfde tafel. Maar dat zal vooral zijn om de opgelopen schade op te meten, niet om inhoudelijke doorbraken af te kloppen. Want de gemoederen zijn dan wel bedaard, de strijdpunten zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen. Wat is de inzet van

Lees meer »

Politiezone Vlas en De Lijn doen nieuwe gezamenlijke controleacties op overlast en zwartrijden door busreizigers

Zowel op vrijdagnamiddag 6 september, vlak na school, als op dinsdagmorgen 10 september, vlak voor school, voerden de politiezone Vlas en controleurs van De Lijn opnieuw gezamenlijke controleacties uit op overlast en zwartrijden op enkele drukke buslijnen van en naar het NMBS-station van Kortrijk. Op de gecontroleerde bussen zat vooral schoolgaande jeugd.
The post Politiezone Vlas en De Lijn

Lees meer »

Deliveroo levert nu ook dierenvoeding

De koerierdienst Deliveroo levert nu ook dierenvoeding op sommige plaatsen in ons land. Het heeft hiervoor een exclusief partnerschap afgesloten met de keten Tom&Co, zo staat dinsdag in een persbericht.

Lees meer »

Wordt eerste commerciële ruimtewandeling een feit? SpaceX klaar om historische Polaris Dawn-missie te lanceren 

Als alles goed gaat, lanceert het Amerikaanse ruimtebedrijf SpaceX vandaag dan toch de Polaris Dawn-missie. Die missie moet om verschillende redenen een historische ruimtevlucht worden. Zo zullen voor het eerst niet-professionele astronauten een ruimtewandeling maken, en is het de eerste keer sinds de Apollo-missies dat een bemande ruimtemissie nog zo ver de ruimte in reist. De lancering stond al gepland

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven score van 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

“Staat de wodka koud?” Enkele uren later reed een dronken Youri H. (35) Francis (16) dood: hij riskeert negen jaar cel

Youri H. (35), die op 1 augustus 2022 de 16-jarige Francis op zijn fiets doodreed in Temse, riskeert daarvoor negen jaar cel. “Ik weet niets meer van die avond”, herhaalde de beklaagde meermaals. “Laf en egoïstisch”, zo omschreef de procureur zijn gedrag. “U dronk zich doelbewust lazarus en maakte van uw wagen zo een moordmachine.”

Lees meer »