Lore en zoontje Armand hopen om een thuis te vinden via Blind Gekocht: “Huis moet vooral een thuis zijn”

WOESTEN Na twee jaar en ongeveer 40 bezochte woningen besloot Lore uit Woesten, met een budget van 355.000 euro, om de hulp in te schakelen van het Play4-programma ‘Blind Gekocht’. Lore Leplae (32) en zoontje Armand (7) wonen tijdelijk op de boerderij van Lores ouders. De verbouwingswerken aan de beschikbare huizen waren voor Lore een struikelblok.

“Met mijn zoontje Armand woon ik momenteel op de boerderij bij mijn ouders in Woesten. Huurhuizen en koopwoningen, samen met mijn zoontje heb ik al een heel traject afgelegd. Als alleenstaande mama met een kind is dit niet zo ideaal en onze hond meenemen, bleek ook niet zo eenvoudig te zijn in bepaalde huizen”, legt Lore uit. De 32-jarige Lore is leerkracht in de middelbare scholen Lodewijk Makeblijde College en De Ast in Poperinge. “Mijn broer Thomas is momenteel te zien in ‘Boer zoekt Vrouw’. Veel media-aandacht in een korte periode, maar dan hebben we het ook onmiddellijk gehad”, lacht Lore.

Verbouwingswerken

In de afgelopen twee jaar heeft Lore Leplae uit Woesten al ongeveer 40 woningen bezocht, maar telkens weer werd Lore geconfronteerd met hetzelfde obstakel, namelijk de verbouwingswerken die moesten gebeuren in de panden. “Ik ben opgegroeid op een boerderij, dus ik kan wel werken met mijn handen. Mijn ouders zijn nog steeds aan de slag op de boerderij. De verbouwingswerken zouden voor mij alleen geweest zijn en dat was niet haalbaar. Tegenslagen tijdens verbouwingen zijn er altijd, dus ook daarmee heb ik rekening gehouden. Ik bezocht ook nieuwbouwhuizen, maar daar ontbrak de charme in een huis een beetje.” En toen kwam het programma ‘Blind Gekocht’ op Lore haar pad.

“Dit is het mooiste dat ik kan delen met mijn zoontje op dit moment”

“Ik ben een twijfelaar en die knoop om een woning te kopen door te hakken, is moeilijk voor mij. Doordat ik een twijfelaar ben, verloor ik ook al de optie op sommige huizen. Ik had iemand nodig die de knoop voor mij zou doorhakken. Me inschrijven voor ‘Blind Gekocht’ was natuurlijk een groot risico, maar dat was voor mij wel de beste oplossing. Wat had ik te verliezen? Ik keek uiteraard wel al naar het programma, anders kan je die beslissing niet gegrond nemen.”

Blinddoek

Lore had een budget van 355.000 euro en gaf de voorkeur aan een kleine woning in een groene, landelijke omgeving waar ze dagelijks met de hond kunnen wandelen. Ze zocht een woning met drie slaapkamers, een speelruimte voor Armand en een tuin. “Mijn zoontje gaat naar school in Woesten. Hij heeft een huis bij mama en bij papa. Zijn school is een constante, dus dat moest blijven. Ik zoek daarom een woning in de ruime regio van Vleteren, Poperinge, Elverdinge en Reninge. Voor de productie was dit de verste regio die ze ooit hebben gedaan. Een huis moet je thuis zijn. Ik was vooral op zoek naar een huis, waar mijn zoontje en ik ons thuis zouden kunnen voelen en waarin geleefd mag worden. Via een moodboard kon ik meegeven wat ik zocht in een woning, maar het was wel een moeilijk traject om alleen te doen”, legt Lore uit. “Met het hele programma ben ik bijna een jaar bezig geweest. Van inschrijving en motivatie indienen tot de opnames. Het programma heeft een fantastische entourage die je goed ondersteunt. Als deelnemer mag je niets weten natuurlijk, maar er zijn wel mensen waar je bij terecht kan. Ik had het wel wat onderschat om heel het traject alleen te doen. Het huis moest ik geblinddoekt gaan bekijken en dat moest ik natuurlijk in mijn eentje doen.”

SlaapkameR

“Armand mocht niet mee, want hij zou dat niet begrepen hebben. Het huis dat je bezoekt, is ook het huis dat ze gekocht hebben. Eens ventileren bij iemand daarover kon ik uiteraard niet.” Zoontje Armand moest het avontuur een tijdje geheim houden en dat is voor een zevenjarige natuurlijk niet vanzelfsprekend. “In eerste instantie heb ik Armand niets gezegd, maar via de productie kreeg ik hulp hoe ik hem onze deelname kon uitleggen. Chapeau wel voor Armand, want hij heeft tegen niemand een woord gezegd over onze deelname. Hij wist ook wel waarom hij zweeg. De voorwaarde was dat hij een mooie slaapkamer zou krijgen”, lacht Lore. “Na het uitzenden van de trailer waarin wij ook aan bod kwamen, liet ik hem weten dat iedereen het mocht weten dat we zouden deelnemen aan ‘Blind Gekocht’. Dit is het mooiste dat ik kan delen met mijn zoontje op dit moment.”

Of het huis de thuis is waar Lore op hoopte, weten we binnenkort in de nieuwe aflevering van ‘Blind Gekocht’. Sinds woensdag 17 april is er elke week een nieuwe aflevering van Blind Gekocht op Play4 en GoPlay.

The post Lore en zoontje Armand hopen om een thuis te vinden via Blind Gekocht: “Huis moet vooral een thuis zijn” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek”

De stuurgroep Dementievriendelijk Brugge lanceert een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht op horecazaken en horecamedewerkers die men beter wil voorbereiden op de omgang met klanten met dementie.
The post Nieuwe campagne moet Brugse horeca begripvoller leren omgaan met klanten met dementie: “Om hen ook te laten genieten van restaurantbezoek” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Na onderzoek naar Songfestival in Malmö: organisatie stelt actieplan voor én benoemt nieuwe directeur

De European Broadcasting Union (EBU) benoemt een nieuwe directeur en gaat de regels voor delegaties verduidelijken. Dit zijn de uitkomsten van het onafhankelijke onderzoek dat de organisator van het Eurovisiesongfestival heeft laten uitvoeren na scherpe kritiek van verschillende deelnemers en de diskwalificatie van Joost Klein. Nederland volgt nauwlettend of de EBU haar beloften nakomt en zal op basis daarvan beslissen

Lees meer »

Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan zee

Leerlingen, leerkrachten en ouders van De Strandloper BuBaO keken reikhalzend uit naar het schoolfeest in Inspirant aan zee in Oostduinkerke. Apetrots, uitgedost in hun op maat gemaakte toneeloutfit, vertederden de kinderen hun toeschouwers tijdens het totaalspektakel met als thema ‘Op zoek naar een betere wereld’.
The post Kinderen van De Strandloper in Koksijde schitteren in schoolfeest in Inspirant aan

Lees meer »