LIVE OEKRAÏNE. Zeker acht doden en achttien gewonden bij raketaanval op Oekraïense stad Tsjernihiv

Bij de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv zijn al zeker acht doden en achttien gewonden geteld. Dat laat burgemeester Oleksandr Lomako weten. “De zoek- en reddingsoperaties worden voortgezet”, klinkt het op Telegram. De aanval was onder meer rechtstreeks gericht op een sociaal woongebouw. De stad werd getroffen door drie raketten. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter

Jerben Clabau gooide onlangs weer hoge ogen na zijn winst tijdens de Nacht van Vlaanderen. Komend weekend doet hij mee aan het PK meerkamp in Ieper en hij wil ook graag nog het clubrecord op de 800 meter aanvallen.
The post Jerben Clabau wil het clubrecord aanvallen op 800 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »

De middeleeuwen in Oosthof

Het tweede Middeleeuws Festival op zaterdag 13 en zondag 14 juli brengt maar liefst 700 deelnemers en ruim 50 internationale handelaars naar Snellegem en het Oosthof. Zelfs de Rode Ridder zal er een weekendje vertoeven.
The post De middeleeuwen in Oosthof appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan”

De kostprijs van het woonzorgcentrum in Alveringem verhoogt weer. Het OCMW-bestuur past de dagprijs aan volgens de consumptieprijsindex van april 2024. De oppositie vraagt zich af waar dat eindigt. “Een OCMW-uitbating moet ietwat sociaal blijven. Ik betreur dat dit onbespreekbaar is”, zegt PRO-raadslid Emma Breyne.
The post Oppositie bekritiseert indexatie rusthuisdagprijs in Alveringem: “Graag eens indexatie overslaan” appeared first

Lees meer »

Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Een Roemeens koppel werd donderdag in de rechtbank van Ieper veroordeeld tot celstraffen tot 24 maand voor een reeks diefstallen in vestigingen van winkelketen Kruidvat en andere handelszaken in heel het land. “We zien zelfs diefstallen in bijna elk land van Europa.”
The post Kruidvat-dieven krijgen tot meer dan 2 jaar cel: “Diefstallen in bijna elk land van Europa”

Lees meer »

Parcours Dwars door Wingene komt dichter bij centrum

Wegenwerken hoeven niet per se een irritante ervaring te zijn, zo redeneerde de vzw Wingene For Cycling. Ze hertekende het parcours van Dwars door Wingene dit jaar een stuk dichter bij het centrum. Zo kunnen nog meer toeschouwers op zaterdag 13 juli makkelijker van deze wielerwedstrijd genieten. Een extra voordeel: op het Kerkplein komt er een extra drankstand en een

Lees meer »