LIVE OEKRAÏNE. Minstens 17 doden en 60 gewonden bij raketaanval op Tsjernihiv – NAVO-chef roept op om eigen wapens aan Kiev te leveren

Na de Russische raketaanval op de Oekraïense stad Tsjernihiv op woensdag zijn al zeker 17 doden en ruim 60 gewonden geteld. Dat blijkt uit een nieuwe balans van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken. “De wereld is niet vastberaden genoeg om de Russische terreur te stoppen”, stelt president Volodymyr Zelensky in een bericht op X. Ondertussen roept de chef van de NAVO vandaag lidstaten op om wapens uit eigen voorraad aan Oekraïne te leveren, zelfs als hiermee de eigen voorraad niet meer voldoet aan de NAVO-afspraken. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen zetten hun sportiefste beentje voor

De leerlingen van VBS Oogappel liepen op woensdag 18 september de ziel uit hun lijf tijdens de jaarlijkse veldloop naar aanleiding van de Vlaamse loopweken voor scholen van MOEV. Op het sportterrein achter de brandweerkazerne in de Zuidstraat moesten de kinderen enkele rondjes lopen. Hoe ouder, hoe meer rondjes ze voor de voeten kregen geschoven.
The post Leerlingen zetten

Lees meer »

Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk

Digibank regio Ieper opende een tiende digipunt, ditmaal in Buurthuis De Vonk in Huize Wintershove. “Een digipunt is een locatie waar iedereen terecht kan met allerlei digitale vragen”, vertelt Jozefien Craeymeersch, coördinator regiobank Ieper.
The post Tiende Digipunt regio Ieper geopend in Buurthuis De Vonk appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt voor het eerst zijn volledige verhaal na gruwelijke nacht in Libanon: “We komen snel naar huis, maar het gevaar is voor ons nog niet geweken”

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers vertelt telefonisch in VTM NIEUWS wat er precies gebeurde in de bewuste nacht van woensdag op donderdag. “Toen we aankwamen op de plaats waar de raketten waren ingeslagen, riep iemand dat we Israëlische spionnen waren. En toen ging het heel snel.” Hierboven kunt u het volledige gesprek met Robin Ramaekers beluisteren.

Lees meer »

“Na drie minuten stond Bart Verhaeghe daar, met het shirt van Lionel Messi”: Mister Champions League Hans Vanaken gidst ons door zijn truitjescollectie

Hans Vanaken (32) is behalve de ‘Mister Champions League’ van Club Brugge ook fanatieke verzamelaar van voetbalshirts. Voor zijn 50ste wedstrijd op het kampioenenbal duikt hij in zijn collectie van meer dan 250 truitjes. Een ‘trip down memory lane’, aan de hand van Lionel Messi, Kylian Mbappé en Eden Hazard: “Ik wist niet eens of hij mijn naam kende.”

Lees meer »

Alarm in station Hamburg over dodelijk marburgvirus

In het station van Hamburg, in het noorden van Duitsland, is woensdag alarm geslagen nadat een echtpaar griepachtige verschijnselen vertoonde. Er wordt gevreesd voor het marburgvirus, maar een bevestiging is er nog niet, zo bericht de krant Hamburger Abendblattes.

Lees meer »

Harmonie Sint-Cecilia presenteert herfstconcert ‘Winds of Change’: Concert voor ‘t eerst in de kerk

Het herfstconcert ‘Winds of Change’ van harmonie Sint-Cecila Elverdinge op zaterdag 12 oktober vindt dit jaar plaats in de Sint-Petrus en Pauluskerk, die daarvoor omgetoverd wordt tot een concertzaal. Ook het trommelkorps is van de partij. Wie trommelaar wil worden, is welkom op de instapavond op vrijdag 18 oktober.
The post Harmonie Sint-Cecilia presenteert herfstconcert ‘Winds of Change’: Concert

Lees meer »