Limburgse fruitboeren bereiden zich voor op nachtvorst: “Vooral volgende week wordt het spannend”

De Limburgse fruittelers zijn druk in de weer om hun plantages voor te bereiden op mogelijke nachtvorst. De komende 2 nachten wordt het ’s nachts een stuk kouder, maar de meeste telers maken zich vooral zorgen over volgende week. Dan worden er ’s nachts opklaringen en droog weer verwacht en daardoor is de kans groot dat de temperaturen in de plantages onder het vriespunt zullen zakken. 

Meer krantenkoppen in België

“In sommige klassen was het maar 12 graden”: leerlingen Sint-Willebrord in Berchem volgen thuis online les omdat verwarming op school stuk is

De middelbare school Sint-Willebrord in Berchem is tot de herfstvakantie overgeschakeld op afstandsonderwijs omdat de verwarming in het schoolgebouw niet werkt. Er worden tijdens de herfstvakantie nieuwe, energiezuinigere gasketels geplaatst dus pas daarna kunnen de klaslokalen opnieuw verwarmd worden. "In sommige lokalen was het maar 12 graden", zegt directeur Wim Rynders.

Lees meer »

Amerikaans raketafweersysteem onderweg naar Israël – Libanon scherpt beveiliging van enige vliegveld aan

In Israël zijn bij een vermoedelijke aanslag minstens één dode en verschillende gewonden gevallen, melden diverse media dinsdag. De dader zou op een snelweg nabij Asjdod, ten zuiden van Tel Aviv, het vuur hebben geopend op automobilisten, waarna hij zelf werd doodgeschoten. En voor een kwart van Libanon geldt nu een evacuatiebevel van het Israëlische leger (IDF), meldt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR

Lees meer »

Zo stemde Damme: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Damme trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Damme.
The post Zo stemde Damme: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zus van Kim Jong-Un waarschuwt Zuid-Korea voor “verschrikkelijke ramp” nadat drones met pamfletten boven Noord-Korea zijn gespot 

Kim Yo-jong, de zus van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, waarschuwt buurland Zuid-Korea voor een "verschrikkelijke ramp" als het land nog eens drones naar Noord-Korea zou sturen. De voorbije weken vlogen er volgens Noord-Korea 3 keer drones boven de hoofdstad Pyongyang, om er pamfletten tegen het regime te verspreiden. De Zuid-Koreaanse minister van Defensie bevestigde noch ontkende de beschuldigingen.

Lees meer »

Patrick raapt stront met blote handen in stoet en houdt dat al 40 jaar vol: “Z’n act hangt af van de stoelgang van de paarden”

Velen zouden hun neus ophalen, maar Patrick Bouckaert (68) doet het met blote handen en grote goesting: al meer dan 40 jaar raapt hij paardenstront van straat tijdens de Heksenstoet in z’n dorp. Samen met andere stoetmedewerkers wordt hij nu gehuldigd voor zijn inzet.
The post Patrick raapt stront met blote handen in stoet en houdt dat al 40

Lees meer »

Roltrap Sint-Annatunnel op rechteroever in Antwerpen lange tijd buiten gebruik door scheur in aandrijfas: “Te gevaarlijk om nog te gebruiken”

Een van de 4 roltrappen van de Sint-Annatunnel op rechteroever in Antwerpen is uit voorzorg stilgelegd. Bij controles is een scheur in de aandrijfas van de roltrap vastgesteld. Tot de herstelling begin volgend jaar zal de roltrap in de voetgangerstunnel niet draaien, want dat is te gevaarlijk. Gebruikers kunnen hem wel gebruiken als gewone trap.

Lees meer »

Treinen rond Brussel-Centraal rijden weer normaal na dodelijk ongeval waarbij pendelaar struikelde en op sporen terechtkwam

In het station Brussel-Centraal is vrijdagavond een man overleden. De federale politie heeft bevestigd dat de eerste vaststellingen wijzen op een tragisch ongeval. De man zou ten val gekomen zijn op de sporen, nadat hij zich haastte om zijn trein te halen. In het station heerste grote chaos tijdens de avondspits. Om 20.35 uur werden alle sporen opnieuw vrijgegeven, maar

Lees meer »

Charlotte Verkeyn (N-VA Oostende): “We hadden op iets meer gehoopt”

N-VA boekt in Oostende een bescheiden winst van 2,7 procent en één extra zetel. De partij haalt – stemmen bijna allemaal geteld – 19,2 procent van de stemmen en acht zetels. “We hadden op iets meer gehoopt”, bekent kopvrouw Charlotte Verkeyn.
The post Charlotte Verkeyn (N-VA Oostende): “We hadden op iets meer gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom een Franse burgemeester haar inwoners verbiedt om ziek te worden

Zowat één op de vier Fransen woont in een gebied waar amper dokters zijn. Om het probleem van de zogenaamde ‘medische woestijnen’ aan te klagen, heeft Justine Guyot, de burgemeester van het Franse plaatsje Decize, een verbod uitgevaardigd om ziek te worden. Haar symbolische actie wordt gevolgd door andere bezorgde burgemeesters.

Lees meer »

Het zangtalent ontbrak, nu is hij écht uitgezongen: Eikeltje wordt ontmaskerd en moet ‘The Masked Singer’ verlaten

Zingen was niet z’n sterkste punt en dus moest Eikeltje vrijdagavond ‘The Masked Singer’ verlaten. De speurders zetten hun geld op Piet Huysentruyt en Stefaan Degand, maar in het pak school een BV waar de speurders niet aan dachten. Maakten eveneens indruk in de vierde aflevering: het nieuwe figuurtje Labradoodle en de ‘valse’ poep van Zebra. Let op: hier volgen

Lees meer »