Levenloos lichaam van matroos uit het water gehaald in Gentse haven

In de Gentse haven is woensdagmiddag het levenloze lichaam van een matroos uit het water gehaald. De persoon was enkele uren daarvoor als vermist opgegeven.

 

Meer krantenkoppen in België

Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want hij stoot zich geen twee maal aan dezelfde steen”

In Wevelgem pakt de onafhankelijke burgerpartij ‘Voor 8560’ op Facebook uit met enkele ludieke filmpjes in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 13 oktober. ‘Voor 8560’ noemt het opvallend initiatief ‘financiële opvoeding’ met in de hoofdrol lijsttrekker Delphine Jodts, lijstduwer Philip Sergeant en… een ezel.
The post Burgerpartij ‘Voor 8560’ in Wevelgem voert campagne met een …ezel: “Want

Lees meer »

Ontmanteling vliegtuigbom in Tienen veilig verlopen: omwonenden mogen huis opnieuw verlaten

Ontmijningsdienst DOVO heeft zondagochtend een vliegtuigbom van 250 kilogram uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld in Tienen. En dat ging gepaard met de nodige veiligheidsmaatregelen. Zo werd er een muur van aarde en strobalen opgetrokken en moest iedereen binnen een straal van 1,3 kilometer binnen blijven. Rond iets na 11 uur was de operatie afgerond. Alles is veilig verlopen en de

Lees meer »

Vlaamse dokters geschokt door uitspraken paus Franciscus, die abortusartsen ‘huurmoordenaars’ noemt: “Wij doden niet, wij hélpen mensen”

Vlaamse abortusartsen reageren onthutst op de uitspraken die paus Franciscus zondagavond deed, luttele uren na zijn driedaags bezoek aan ons land. “Dokters die abortussen uitvoeren, zijn huurmoordenaars, daar is geen discussie over”, zei hij in het vliegtuig terug naar Rome aan enkele journalisten. Abortusarts Pedro De Seranno gaat stevig in het verweer: “Geloof me vrij: vrouwen wandelen niet fluitend mijn

Lees meer »

KIJK. Oud-president Jimmy Carter maakt zeldzame verschijning voor 100ste verjaardag, maar er is ook kritiek: “Waarom wil familie hem zo tonen?”

Oud-president Jimmy Carter is dinsdag 100 jaar geworden en dat vierde hij met familie en vrienden in zijn achtertuin. Hij keek naar een militaire fly-over, die deel uitmaakt van de vele festiviteiten voor zijn verjaardag in zijn woonplaats Plains in Georgia. De Amerikaanse nieuwszender CBS News mocht er exclusief bij zijn.

Lees meer »

“Eeuwigdurende cruise” moet enkele uren na vertrek al terugkeren naar Belfast voor ‘papierwerk’

In de Noord-Ierse stad Belfast was maandagavond een “eeuwigdurende cruise” rond de wereld vertrokken. Eigenlijk had de trip vier maanden geleden al moeten beginnen, maar problemen met onder meer het roer en de aandrijving van het schip veroorzaakten vertraging. De passagiers zaten al die tijd in hotels en andere accommodaties in de stad. Gisteravond was het dan eindelijk zover, maar

Lees meer »

Kan Jo Brouns als minister van Milieu én Landbouw de tegenstellingen overstijgen? “Ik sta open voor Natuurpunt-mensen op mijn kabinet”

De nieuwe Vlaamse minister van Landbouw en Omgeving Jo Brouns (CD&V) verzoent 2 portefeuilles die in de vorige regering nog water en vuur waren. Zelf wil hij de natuurorganisaties en de boeren eindelijk weer samen rond de tafel krijgen. Die zijn voorlopig vooral kritisch. Maar Brouns laat zich niet van de wijs brengen: "Ik zal me omringen met mensen die

Lees meer »

Drie mensen opgepakt in onderzoek naar gesjoemel bij vleeshandel in Mol

De politie heeft 3 mensen opgepakt in een onderzoek naar gesjoemel bij een vleeshandel in Mol. De vleeshandel zou onder andere runderen in het zwart verkopen en controles van het voedselagentschap omzeilen. De politie hield op verschillende plekken huiszoekingen en liet ook een hoevewinkel verzegelen die niet voldeed aan de voedselveiligheid.

Lees meer »

Grasplein voor bandencentrale van Jean-Luc is Wilde Westen van verkiezingsborden: “Iedereen die wil, mag erbij”

Er staan tientallen verkiezingsborden op het grasveldje voor de Premio Coppens bandencentrale aan de Albrechtlaan in Aalst, voor, rond en naast elkaar. Van zaakvoerder Jean-Luc Coppens mag elke partij borden plaatsen voor zijn bedrijf. Er is maar één voorwaarde: “Eens de verkiezingen voorbij zijn, moeten ze de borden wel komen weghalen”, zegt hij.

Lees meer »