Leef, schitter en zing met kinder- en jongerenkoor Touché

Touché, het Poperingse kinder- en jongerenkoor, presenteert op zondag 28 april om 15 uur het concert ‘Leef Schitter Zing’.

Het kinder- en jongerenkoor Touché werd opgericht in januari 2016 en staat onder leiding van Nele Nouwynck. Touché is een dynamische groep jonge koorleden. “Het kinderkoor, de 6 tot 10-jarigen, zet op een speelse manier de allereerste stap in de koorwereld. Het jongerenkoor met 10 tot 18-jarigen wordt ondergedompeld in een bad met eigentijdse één- en meerstemmige nummer. Ze maken kennis met een breed repertoire en ze krijgen de kans om eigen muzikale voorstellen te doen”, vertelt Karien Vandelanotte, voorzitter Touché.

Podiumkansen

“Naast de muzikale vorming willen we ook podiumkansen creëren. We vinden het dan ook heel fijn om met andere koren samen te werken. Voor de leden organiseert Touché meermaals per jaar activiteiten waarin we in een leuke en ontspannen sfeer vriendschappen opbouwen. Als logo werd er gekozen voor een vingerafdruk. De groep wil zich voorstellen als een bloeiende muzikale vereniging en zo zijn stempel zetten. Door middel van muziek, willen de jongeren mensen raken en dus een ‘in’druk nalaten.”

Touché telt momenteel 13 leden. “Zelf ben ik mama van één van de leden die in 2017 is gestart. Ik kan zelf niet zingen, maar zorg voor administratie, financiën enzovoort samen met nog een mama.”

‘t Leven is mooi

Dirigente Nele Nouwynck en de leden brengen op zondag 28 april het concert ‘Leef Schitter Zing’. Sinds 2018 is Nele dirigente van het kinder- en jongerenkoor Touché. Tijdens het concert zingen de kinderen apart, jongeren apart en ook samen. Nummers als ‘Magie’ van Camille, ‘Happier’ van Marshmello en ‘Mooi, ‘t leven is mooi’ van Will Tura/#LikeMe komen aan bod tijdens het concert van zondag 28 april.

“Op 2 juni treden we samen met Hopchora op in de Rookop in Reningelst. Op 29 juni doen we open repetities op de opening van het nieuwe verenigingenhuis (vroegere Kring) in Poperinge. Op 30 juni doen we mee aan het aperitiefconcert nav opening van het nieuwe verenigingenhuis. Af en toe zijn er ook andere activiteiten die geld in het laatje brengen. Daarnaast een picknick, nieuwjaarsfeestje, vriendjesdag en een afsluitende activiteit op 28 mei die nog geheim is voor de leden.”

Tickets: [email protected]

The post Leef, schitter en zing met kinder- en jongerenkoor Touché is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een schadevergoeding zal mij niet meer geluk bezorgen”: slachtoffer brandstichting in Kortrijk opvallend mild voor drie verdachten

“Ik wil geen schadevergoeding omdat ik hoop dat ze lessen trekken uit hetgeen ze hebben gedaan en toch nog de goede richting uit gaan. Op die leeftijd moeten ze studeren in plaats van in de gevangenis te zitten.” Een 56-jarige man uit Kortrijk was dinsdag op de rechtbank in Kortrijk opvallend mild voor drie jongeren uit Kortrijk en Kuurne die

Lees meer »

Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk

De beruchte tafelschuimer Bart V. (46) uit Kortrijk is op de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier maanden voor flessentrekkerij. In Kortrijk en Gent bleven er onbetaalde rekeningen in Kortrijk en Gent achter.
The post Vier maanden effectieve celstraf voor beruchte tafelschuimer uit Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: “Beslissing was hard, maar ze was nodig en onvermijdelijk”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

Politiekorps kijkt naar elkaar nadat 24.000 euro uit politiekluis is gestolen: “Alles wijst op inside job”

Wanneer de boekhouder terugkeert uit ziekteverlof, blijkt er 24.000 gestolen te zijn uit de politiekluis van de Brugse scheepvaartpolitie. Wie is de dader? Op die vraag proberen de Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge een antwoord te vinden. En daarvoor wordt vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemannen en -vrouwen die er werken gekeken.

Lees meer »

CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra gezonde mix van verjonging en ervaring op onze lijst”

CD&V Kortemark trekt op 13 oktober naar de stembus met negen nieuwe namen op z’n kieslijst. Ze trekken resoluut de kaart van de verjonging en kiezen hiermee voor een mix van ervaring en nieuwe mensen. Burgemeester Karolien Damman trekt de lijst, schepen Christine Logghe is lijstduwer.
The post CD&V Kortemark met negen nieuwe gezichten naar de kiezer: “Een extra

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) over hoe haar ouders Jean-Marie en Carmen leven sinds de home-invasion: “Mama slaapt al meer dan een jaar op de zetel”

“Niet alleen ons mama leeft al meer dan een jaar in angst, onze papa ook.” Dat zei Kelly Pfaff na afloop van het proces tegen de verdachten die haar moeder Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen tijdens een home-invasion in haar villa in Brasschaat. Dat die aanslag ook een grote impact heeft op haar vader Jean-Marie (70), bleek

Lees meer »

Leerlingen Zilverberschool nemen buitenklas in gebruik

Net voor de start van het nieuwe schooljaar mochten enkele leerlingen van de Zilverbergschool, samen met schepen en oud-leerling Stefaan Van Coillie, het lintje doorknippen van hun nieuwe buitenklas. Die kwam tot stand dankzij de talrijke acties van het oudercomité. “Maar het zijn vooral de ouders die deelnemen aan onze acties die dit mogelijk maken.”
The post Leerlingen Zilverberschool

Lees meer »