Koepel op dak geplaatst van nieuwe moskee in Brugsesteenweg

Op woensdagmorgen heeft de aannemer in de Brugstesteenweg in Kortrijk met speciale kranen een koepel geplaatst op het dak van de nieuwe Atakwa-moskee. Die nieuwe moskee verrijst momenteel op de oude Bio Planet-site. In een volgende stap wordt de gevel van het gebouw aangepakt.

Sinds deze morgen staat er een koepel op het gebouw van de nieuwe Atakwa Moskee. De constructie, gemaakt door Allaert Aluminium uit Harelbeke, is 6 meter hoog, heeft een diameter van 8 meter en weegt meer dan 3 ton. De plaatsing zou vlot verlopen zijn.

Binnenkort zal ook de gevel van het gebouw worden aangepakt. Naast een gebedsruimte komen er in de nieuwe moskee ook lokalen voor cursussen en culturele activiteiten. De lokalen zullen ook door andere Kortrijkse organisaties gebruikt mogen worden. Wanneer het gebouw klaar zal zijn, is nog onduidelijk.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe moskee klaar zal zijn. © gf

Protest

De komst van de nieuwe moskee verliep niet over een leien dakje. Vooral Vlaams Belang Kortrijk vocht lange tijd tegen de komst van de nieuwe moskee langs de Brugsesteenweg in Kortrijk. De partij van Wouter Vermeersch trok samen met een buurtcomité naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen in de hoop de vergunning die het moskeebestuur kreeg te laten schorsen en nietig te laten verklaren. In februari 2023 kreeg de moskee uiteindelijk toch definitief groen licht.

In Kortrijk zijn er naar schatting 5.000 moslims. De moslimgemeenschap in de stad is volgens de Atakwa Vereniging de laatste twintig jaar erg gegroeid, waardoor het gebouw in de Stasegemsesteenweg, waar Atakwa sinds 1995 huisde, niet meer aan de maatschappelijke ambities voldeed.

The post Koepel op dak geplaatst van nieuwe moskee in Brugsesteenweg is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“De Triënnale nodigt uit om de schoonheid van de stad te (her)ontdekken”: Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck doen Kortrijkse erfgoedparels ontluiken

Morgen wordt de Triënnale in Kortrijk afgetrapt. Een vuurdoop waar curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck erg naar uitkijken. Het thema van de Triënnale is dit jaar ‘After Paradise’. “We waren het eens dat een paradijs niet blijft duren en dat we ons zorgen moeten maken over de toekomst van de planeet.”
The post “De Triënnale nodigt uit om

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag niet van de gemeente: “Denken aan inwoners, niet aan onszelf”

Op de gemeenteraad van donderdag 27 juni vroeg gemeenteraadslid Gaetan Billiau om het reglement op verkiezingspubliciteit af te schaffen. Sinds 2012 geldt er in Nieuwpoort een reglement dat bepaalt dat verkiezingspubliciteit op een nette manier moet geafficheerd worden. De meerderheid verwierp het voorstel. Er zal dus niets veranderen.
The post Oppositie wil in Nieuwpoort grotere verkiezingsborden, maar dat mag

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor gezin van overleden Delano (1): “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf 2 jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd terug gekatapulteerd in de tijd. Meer nog: zij en Toscina Verbruggen, de mama van Delano, zijn vriendinnen. Nu heeft ze een steunactie opgezet

Lees meer »