Jongen (12) uit twee meter diepe put bevrijd op strand Nieuwpoort: “Gelukkig loopt dit goed af”

Een 12-jarige jongen is woensdagavond op het strand van Nieuwpoort bedolven geraakt in een twee meter diepe put. De jongen was er op zeeklassen, maakte een diepe put waarna die plots gedeeltelijk instortte. Hij zat tot aan zijn middel vast. “We zijn snel ter plaatse gegaan en met acht man beginnen graven”, zegt brandweerkapitein Richard Vandenabeele. “Na twaalf minuten was de jongen bevrijd. Gelukkig liep dit goed af.” De jongen bleef ongedeerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Chiro Don Bosco viert als een van oudste Chiro’s van het land 90ste verjaardag op Dag van de Jeugdbeweging: “Chirowiet ben je voor het leven”

Op vrijdag 18 oktober vieren duizenden jongeren in Vlaanderen de Dag van de Jeugdbeweging, een jaarlijks evenement dat de trots en de waarden van de jeugdbewegingen in de kijker zet. Dit jaar is het voor Chiro Don Bosco extra bijzonder, want zij vieren hun 90-jarig bestaan. Opgericht op 1 april 1934 is deze Chiro een van de oudste van Vlaanderen.<br

Lees meer »

Professor familierecht over vader die ontdekte dat kinderen niet van hem waren: “Die 10.000 euro is omdat hij het pas wist toen ze 11 en 13 jaar waren”

12 jaar lang was Dieter* (46) trotse papa, tot hij ontdekte dat zijn kinderen níét de zijne zijn. Zijn voormalige echtgenote had ook na hun scheiding verzwegen dat hij niet de biologische vader was. De man kreeg een schadevergoeding van het Antwerpse hof. Zulke rechtszaken zijn evenwel geen unicum. Professor familierecht Ingrid Boone geeft toelichting bij deze en vorige zaken:

Lees meer »

LIVE ANTWERPEN. Coalitiegesprekken volop aan de gang – Patrick Janssens (Vooruit) stapt mee in onderhandelingen voor nieuw stadsbestuur in Antwerpen

De coalitievorming voor een nieuw bestuur in Antwerpen is gestart door burgemeester Bart De Wever (N-VA), met voorsprong winnaar van de verkiezingen. Ook in Mechelen heeft Bart Somers intussen zijn mogelijke coalitiepartners gesproken. Wat valt er nog uit de bus? Volg de ontwikkelingen en coalitievormingen na de verkiezingen op de voet in onze provinciale liveblog.

Lees meer »

“Zo spijtig dat er weinig gaat veranderen” versus “het is perfect zo”: Antwerpenaars reageren op verkiezingsuitslag

Het beloofde een spannende strijd te worden om de burgemeesterssjerp in Antwerpen, maar zo spannend werd het uiteindelijk niet. De kiezer besliste dat N-VA ruim de grootste partij blijft, ondanks dat in bepaalde wijken opvallend veel PVDA gestemd werd. "Heel spijtig dat er eigenlijk weinig gaat veranderen in’t Stad", klinkt het bij enkele Borgerhoutenaars, het district waar PVDA de grootste

Lees meer »

Helikopter van brandweer stort neer in Brazilië: zes doden

Bij de crash van een brandweerhelikopter in het zuidoosten van Brazilië zijn alle zes inzittenden om het leven gekomen. De helikopter stortte volgens eensluidende mediaberichten neer nadat hij had helpen zoeken naar een eenmotorig vliegtuig dat neergestort was in Ouro Preto, in de staat Minas Gerais.

Lees meer »

Zo stemde Torhout: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Torhout trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Torhout.
The post Zo stemde Torhout: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Openda kopt Duivels op gelijke hoogte, bevestigen Belgen in tweede helft?

Na het 2-2-gelijkspel in Italië krijgen de Rode Duivels vanavond Frankrijk over de vloer in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion. De Belgen beloonden zichzelf pas op slag van rust. Loïs Openda kopte zijn eerste doelpunt onder Tedesco binnen en hing de bordjes gelijk. Kolo Muani trapte de Fransen eerder op voorsprong vanop de stip. Bevestigen de Duivels in de tweede helft?

Lees meer »

Waarom gebruiken we eigenlijk volmachten? En zijn er alternatieven?

Iemand anders laten stemmen via volmacht is slechts mogelijk in 8 van de 44 Europese landen, België inbegrepen. “Stemmen bij volmacht laat ruimte voor dwang, intimidatie, druk of misleiding”, zegt de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Maar welke alternatieven zijn er? En hoe fraudegevoelig zijn die?

Lees meer »

Kosten woonzorgcentra stabieler: prijsexplosie voorbij?

De prijzen van de woonzorgcentra zijn dit jaar gestabiliseerd na de felle prijsstijgingen van de afgelopen jaren. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Caroline Gennez (Vooruit) vrijdag gemeld. Hoewel de prijzen zijn gestegen op een jaar, stegen ze niet sterker dan de inflatie.

Lees meer »