Hoog bezoek in Luik: Davids, Del Piero en 24 andere voetballegendes spelen galamatch op Sclessin

Hoog bezoek in Luik. Onder meer Alessandro Del Piero en Edgar Davids, die fungeren als aanvoerders, treden op zondag 2 juni aan tijdens een galawedstrijd op Sclessin. Samen met nog 24 andere internationale voetballegendes nemen ze het tegen elkaar op tijdens de Circus Cup. 

Meer krantenkoppen in België

Zerkenzoeker bevat nu alle 54.000 graven en rustplaatsen in Kortrijk

De Zerkenzoeker is vanaf nu beschikbaar voor alle elf begraafplaatsen in Kortrijk en deelgemeenten. Met dit digitale zoekloket kan je snel en gemakkelijk de rustplaats van een overledene vinden, goed voor ongeveer 54.000 locaties van graven, urnenkelders, urnenbos, strooiweides en columbaria. De Zerkenzoeker is raadpleegbaar via de website https://begraafplaatsen.kortrijk.be.
The post Zerkenzoeker bevat nu alle 54.000 graven en rustplaatsen

Lees meer »

Fakkeltocht voor vrede trekt door de Noorderkempen

Vandaag trekt een fakkeltocht door Wuustwezel, Gooreind, Overbroek, Kalmthout en Essen. Aan de oorlogsmonumenten onderweg vindt een kleine plechtigheid plaats. Het is een initiatief van de NSB, de Nationale Strijdersbond. Oorspronkelijk was de optocht bedoeld om eer te brengen aan de gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog. Nu is het intiatief ook een wandeling voor de vrede.

Lees meer »

Tweede leerjaren De Vlam blijven een nachtje op school kamperen

Voor de 23ste keer op rij bleven de leerlingen van de tweede leerjaren van de Vrije School De Vlam een nachtje op school slapen in verschillende tentjes. “Het doel is nog steeds om de leerlingen op een andere manier te leren kennen”, zeggen meester Karel Deweerdt en juf Caroline Vandeputte die er voor het eerst
The post Tweede leerjaren

Lees meer »

Oostendse frisbeeclub houdt er na bijna tien jaar mee op: “Het werd gewoon te moeilijk om de continuïteit te verzekeren”

Ostend Sea Freeze, de frisbeeclub in Oostende, ontstond in 2015. Het bestuur maakte bekend dat men ermee stopt. “Het was telkens uitkijken of we de trainingen konden laten plaatsvinden of niet.”
The post Oostendse frisbeeclub houdt er na bijna tien jaar mee op: “Het werd gewoon te moeilijk om de continuïteit te verzekeren” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wordt de frontlijn in Oekraïne het nieuwe IJzeren Gordijn?

Volodimir Zelensky stelde woensdag zijn overwinningsplan voor in het Oekraïense parlement. Toetreding tot de Navo is het eerste punt van zijn plan, en hij blijft ook meer wapens vragen. Maar kan Oekraïne de oorlog ook winnen? Of komt er een nieuw IJzeren Gordijn dat, net zoals Duitsland na de Tweede Wereldoorlog, het land in tweeën splitst?

Lees meer »

Dochter en vader krijgen de meeste stemmen, maar mogen niet samen besturen

Opmerkelijke situatie in De Panne. Kracht!g haalt er twee zetels, die op basis van het aantal voorkeurstemmen voor lijsttrekker Hanne Blieck en haar vader Johan zijn voorbestemd. Alleen verbiedt de wet het dat familieleden samen besturen, dus moet Johan zijn plaats afstaan. Sabine Van der Maelen neemt die in van op de derde positie.
The post Dochter en vader

Lees meer »

Hilde Crevits: “Stemverrichtingen verlopen vlot, afschaffing opkomstplicht evalueren”

Omstreeks 11.30 uur waren er in de meer dan 3.000 stembureaus waar elektronisch kan gestemd worden, geen problemen meer te melden. De opkomst bij de kiezers lijkt wel lager te liggen dan verwacht, of minstens lager dan bij voorbije verkiezingen. Dat zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Hilde Crevits (CD&V). “Ik ben tevreden over het vlotte logistiek verloop van deze

Lees meer »

Kurt Vandekerckhove is wereldtopper G-darts

Eind vorig jaar is Kurt Vandekerckhove (53) in het Engelse graafschap Essex wereldkampioen geworden in G-darts, de dartsdiscipline voor mensen met een beperking. Toen Kurt 19 was, liep hij bij een arbeidsongeval onherstelbare schade aan zijn rechterbeen op. Een rolstoel heeft hij gelukkig niet nodig, maar hij kan nooit meer met zijn volle gewicht op
The post Kurt Vandekerckhove

Lees meer »