Gwendolyn Rutten (Open VLD) wil financiering Kerk herbekijken: “Je kan niemand verplichten om te betalen voor het geloof van een ander”

Gwendolyn Rutten (Open VLD) wil de lokale besturen niet langer verplichten om de kerkfabrieken op hun grondgebied te financieren. Nu móeten ze bijspringen, als er te weinig middelen zijn. “Maar wat mij betreft kan je niemand verplichten om te betalen voor het geloof van een ander.”

 

Meer krantenkoppen in België

De memoires van Aleksej Navalny en nieuw werk van Lize Spit en Stefan Hertmans: naar deze boeken is het uitkijken

Niet getreurd als de zomer over zijn hoogtepunt heen is: dan breekt het hoogseizoen voor nieuwe boeken aan. Welke interessante romans, kinderboeken of poëziebundels verschijnen binnenkort? Een selectie uit het ruime aanbod vind je hier. Van Lize Spit of Stefan Hertmans tot Aleksej Navalny en Bart Van Loo. Veel auteurs lanceren hun boek de komende maanden trouwens met een publiek

Lees meer »

Zita Wauters waagt zich aan nieuw avontuur: “Samen met Kawtar Ehlalouch zal ik op woensdag radio maken bij MNM”

Vanaf nu mengt Zita Wauters (19) zich elke woensdag in de rol van radio-dj bij de Vlaamse radiozender ‘MNM’. Hoewel ze de afgelopen jaren al meermaals op het televisiescherm verscheen, verkent ze dus nu haar grenzen als radiopresentatrice. Zita zal elke woensdag tussen 16 uur en 18 uur te horen zijn op MNM tijdens Club Kawtar, het radioprogramma van Kawtar

Lees meer »

EXCLUSIEF. Nieuw fenomeen Roxy Dekker domineert Nederlandse hitlijsten: “Op Tomorrowland had ik pas door dat ik ook bij jullie fans heb”

Amper 19 is ze, maar heel Nederland eet uit de hand van hitfenomeen Roxy Dekker. ‘Anne-Fleur Vakantie’, ‘Sugardaddy’, ‘Huisfeestje’… Alles wat de zangeres op dit moment aanraakt verandert er in goud. “Bij m’n eerste hit dacht ik: dat ga ik waarschijnlijk nooit meer overtreffen. Maar dan gebeurde het nog eens en nog eens”, aldus een trotse Dekker. Roxy weet nu

Lees meer »

Rode Duivels treffen Israëlisch elftal in Hongarije (en niet in België) “door veiligheidsdreiging”: waarom kan het in Debrecen wel?

De Rode Duivels spelen hun eerste Nations League-’thuiswedstrijd’ tegen Israël niet in eigen land, maar op Hongaarse bodem. De stad Brussel vond het veiligheidsrisico te groot om de match in het Koning Boudewijnstadion te houden. Ook andere steden vonden een wedstrijd tegen Israël geen goed idee. Waarom kan het dan wel in Hongarije?

Lees meer »