Driekwart van de bouwbedrijven loopt achterstand op door regenweer: “Maar lang niet alle klanten tonen begrip”

74 procent van de bouwbedrijven heeft een achterstand opgelopen als gevolg van de vele regen de voorbije maanden. Gemiddeld hebben ze 2 à 4 weken vertraging, zegt Niko Demeester van bouwfederatie Embuild. "Het gaat hier duidelijk om een geval van overmacht. We vragen dan ook begrip aan onze klanten." 

Meer krantenkoppen in België

Leuvens Collectief tegen Armoede houdt stille optocht voor dak-en thuislozen: “We moeten dit thema blijvend onder de aandacht brengen”

Het Leuvense Collectief tegen Armoede heeft een stille mars gehouden in Leuven voor dak-en thuislozen. In de stad zijn er zo’n 583 dak-en thuislozen, waaronder 107 kinderen. “Het hoofddoel van deze mars is om te laten zien dat armoede en dak-en thuisloosheid in 2024 nog steeds bestaat. Niet alleen in arme, maar ook in rijke landen", zegt voorzitter Lieven Verlinde.

Lees meer »

Gedupeerden blijven met veel vragen achter na inbraak waarbij voor meer dan 1 miljoen euro gestolen werd: “Hopen snel duidelijkheid te krijgen”

Een week na de feiten zindert de spectaculaire juwelen- en handtassenroof in Knokke nog na. Meerdere eigenaars die hun peperdure handtassen via de winkel te koop aanboden, blijven met veel vragen achter. Zaakvoerster Stéphanie Louise Lotte begrijpt de ongerustheid en reageert.
The post Gedupeerden blijven met veel vragen achter na inbraak waarbij voor meer dan 1 miljoen euro gestolen

Lees meer »

“Op de vooravond van haar huwelijk huilde ze urenlang”: hoe Marie-Louise tegen wil en dank eerste koningin der Belgen werd

“Die Belgen zijn zo dwaas.” Voor Louise-Marie was het een ware nachtmerrie om de eerste koningin van ons land te worden. De Franse prinses werd op 20-jarige leeftijd gedwongen haar hele hebben en houden achter te laten om te trouwen met onze eerste koning, Leopold I. Nu huidig koning Filip en koningin Mathilde tijdens hun staatsbezoek aan Frankrijk een bijzondere

Lees meer »