Crisis in Franstalig België: MR steunt toch enkele decreten van coalitie nadat PS en Ecolo “stekker uit regering hebben getrokken”

Na de pijnlijke breuk binnen de regering van de Franse Gemeenschap over een veelbesproken decreet over de hervorming van het hoger onderwijs, hebben meerderheidspartijen MR, Ecolo en PS woensdag toch een spoor van eenheid getoond door gezamenlijk een reeks decreten goed te keuren in het parlement. Zo kregen verschillende decreten van ministers van PS en Ecolo de steun van coalitiepartner MR. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

DISCUSSIE. Groen neemt afstand van PVDA in Antwerpen: wat vind jij van deze zet?

In stad Antwerpen lijkt er iets gebroken tussen Groen en PVDA. Nadat PVDA protesteerde tegen hun mobiliteitsbeleid en na de “leugenachtige fluistercampagnes” van PVDA, lijkt Groen meer en meer afstand te nemen van de extreemlinkse partij. “Het is een partij met twee gezichten”, zegt Groen-lijsttrekker Bogdan Vanden Berghe. Groen lijkt nu wel aansluiting te vinden met Vooruit.

Lees meer »

Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene omgeving”

Op 1 september 2014 opende De Dorpsparel de deuren nadat er 14 jaar geen schooltje meer was. Tien jaar later bloeit en groeit de school nog steeds, en dat wordt gevierd met een rommelmarkt, een reuzespeelstraat en een optreden van de Schorriemorrieband.
The post Basisschool De Dorpsparel viert tienjarig bestaan op 7 en 8 september: “Unieke visie en groene

Lees meer »

Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke

Liefhebbers van het automerk met de ster kunnen op zondag 1 september hun favoriete modellen gaan bewonderen in Moerkerke. Op de weide langs de Waterhoek vind je er meer dan 300 Mercedessen.
The post Meer dan 300 Mercedessen te bezichtigen in Moerkerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomer was veel natter dan gemiddeld

De afgelopen zomer viel er in Ukkel elke maand meer neerslag dan normaal waardoor de zomer in zijn totaal veel natter was dan gemiddeld: 323,8 mm (normaal 234,2 mm). Dit is de vijfde grootste hoeveelheid voor de huidige referentieperiode (record bedroeg 410,7 mm in 2021). Dat blijkt uit het klimatologisch overzicht voor de zomer van het KMI.

Lees meer »

Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare

Roeland Feys (65) uit Roeselare wil met de nieuwe politieke partij SVD of Samen Voor Democratie zijn intrede maken in de lokale politiek. Is het niet voor deze verkiezingen, dan zeker voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen.
The post Roeland Feys komt op bij nieuwe partij Samen Voor Democratie in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Richt u tot alle slachtoffers van de wereld”: Belgische ‘overlevers’ seksueel misbruik in de kerk schrijven open brief voor pausbezoek

Enkele slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk roepen de paus op om zich duidelijk over dat misbruik uit te spreken tijdens zijn bezoek aan België, van 26 tot 29 september. Dat vragen ze in een open brief in de krant Le Soir. "Deze reis naar België kan de geschiedenis ingaan als het beslissende moment waarop u zich richt tot

Lees meer »

Gezondheidsproblemen houden Cathy en Stefaan niet tegen: nieuwe tocht van 4.000 km in 30 jaar oude ‘rammelbak’

Stefaan Van Craeynest (52) en Cathy Van Elslander (53) vertrokken vorig weekend voor de vijfde keer op ‘Rammelbakken Reis’. Ditmaal brengt de roadtrip hen tot in Kroatië en Slovenië: goed voor straks weer meer dan vierduizend kilometer op de teller, terwijl het überhaupt al een wonder mag heten dat ze ook dit jaar weer aan de start kwamen. “We zijn

Lees meer »

Was Oekraïense offensief in Rusland “serieuze inschattingsfout” nu cruciale stad in Russische handen dreigt te vallen?

Aan het front in Oekraïne naderen Russische troepen Pokrovsk, een strategisch belangrijke stad in het oosten en cruciaal voor de bevoorrading van het Oekraïense leger. Door het Oekraïense offensief in de Russische grensregio Koersk heeft Rusland eenheden van aan het oostfront weggehaald, maar toch kon Oekraïne de Russische opmars er geen halt toeroepen. Sommigen noemen het offensief nu een inschattingsfout.

Lees meer »