Cliënten hARTwerk maken potten voor Arreli Keukens

Tijdens het opendeurweekend van 20 en 21 april bij Arreli Keukens & Interieur in Roeselare pakt het bedrijf uit met handgemaakte attenties voor hun klanten.

“We zochten een uniek, handgemaakt geschenk en besloten samen te werken met het kleiatelier van Dominiek Savio. Vorig jaar hebben we bier gebrouwen en dit jaar kozen we voor handgemaakte potten, vervaardigd door de cliënten van Dominiek Savio. In ons bedrijf staat ambacht centraal en we willen tevens iets doen voor de samenleving. De handgemaakte, ruwe en robuuste potten die gevuld kunnen worden met kruiden of keukengerei staan prachtig in onze massief eiken keukens”, aldus Simon Glorieux en Stephen Van de Vijver. Bij hARTwerk worden alle creatieve initiatieven van de volwassen cliënten in het dagcentrum gebundeld. In het atelier werken mensen met een (neuro-)motorische beperking of een hersenletsel. Elk stuk werd met de grootste zorg vervaardigd.

Toewijding

“Het is een bijzondere samenwerking, want ambacht staat in beide organisaties centraal. We zijn dan ook blij en vereerd met deze samenwerking met de mensen van Dominiek Savio. Onze cliënten vervaardigden met veel toewijding deze potten. Het geeft hen een kans om hun vaardigheden en talenten te tonen. De makers stralen van trots, wetende dat hun potten de keukens van Arreli zullen sieren. We merken ook dat onze cliënten er veel over vertellen tegen vrienden en familie”, vertelt atelierbegeleider Inge. (EVG)

The post Cliënten hARTwerk maken potten voor Arreli Keukens is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Yoshi Rondelez geeft na zes jaar de fakkel als hoofdredder door

Met de vlaggengroet, waarmee strandredders traditioneel het zomerseizoen uitwuiven, werd er ook afscheid genomen van hoofdredder Yoshi Rondelez. Rondelez stond 15 jaar op het strand, waarvan de laatste zes als hoofdredder. “Ik heb van mijn passie en hobby voor een stukje mijn beroep kunnen maken, maar ik ben onderweg wel mijn hobby deels verloren. En op het moment dat je

Lees meer »

Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar Brussel

Het proces rond een grootschalige cocaïnetrafiek zal om veiligheidsredenen in Brussel gehouden worden. Dat bevestigt de persrechter van de West-Vlaamse rechtbank van eerste aanleg. In totaal moeten dertig beklaagden zich verantwoorden, maar de vermoedelijke spilfiguren zijn Flor Bressers (37) en de Braziliaan Sergio Roberto de Carvalho (65).
The post Proces rond grote cocaïnetrafiek verhuist om veiligheidsredenen van Brugge naar

Lees meer »

Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer is dramaqueen”

Een ruzie over een parkeerboete in Roeselare draaide in april vorig jaar uit op geweld. De 38-jarige B.D. uit Menen schopte een parkeerwachter en beschadigde zijn gsm. “Mijn cliënt heeft onbetamelijk gereageerd op de situatie maar de tegenpartij is een dramaqueen”, pleitte advocaat Thomas Vandemeulebroucke voor B.D.
The post Man riskeert zes maanden cel voor geweld tegen parkeerwachter: “Slachtoffer

Lees meer »

“Ik heb er behoorlijk voor moeten vechten”: Remco Evenepoel, die flink ziek is geweest, zal rentree vieren met opvallend detail op shirt

Remco Evenepoel (24) begint in Groot-Brittannië aan het laatste deel van zijn seizoen. Tijdens zijn hoogtestage in aanloop naar de Tour of Britain is hij wel flink ziek geworden. “Daardoor besliste ik om niet mee te doen aan het EK tijdrijden.” Evenepoel spreekt verder geen grote ambities uit voor de Tour of Britain, maar hij zal er alleszins starten met

Lees meer »

“Situatie is genuanceerder dan zij is de Heilige Lotte en Ricus Jansegers de duivel”: wie is ontslagen nethoofd Lotte Vermeir echt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke testen in nieuw programma ‘normale jobs’ uit: “We erkennen nu dat BV’s niet mogen klagen”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44). In hun nieuw programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan ze de komende weken ‘normale jobs’ overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Friturist, campingeigenaar, werken in de

Lees meer »