Burgemeester laat rechtse conferentie stopzetten en haalt de wereldpers: “Brussel zet zich te kijk”

NatCon – een internationaal symposium van rechts dat in Brussel moest plaatsvinden – is stopgezet door de politie. De burgemeester van Sint-Joost-ten-Node citeert veiligheidsrisico’s, maar er lijken politieke motieven te spelen. “Brussel staat te kijk voor heel de wereld.”

 

Meer krantenkoppen in België

Personeel Brouwerij De Brabandere verrast zaakvoerder met ludieke actie: “Hier werken is een passie”

Brouwerij De Brabandere viert op 5 september haar 130-jarig bestaan, dus een cadeautje voor de familie De Brabandere was volgens het personeel wel op zijn plaats. Als alternatief voor het traditionele kaartje of een bos bloemen, kozen ze echter voor bedankingsaffiches in bushokjes, op ronde punten en andere drukbezette plaatsen waar zaakvoerder Albert De Brabandere langskomt.
The post Personeel

Lees meer »

Reclames zien over gokken, zet aan tot gokken

Wie geregeld communicatie van gokbedrijven ziet passeren, gaat “gokken normaler vinden, én ook meer de illusie hebben dat je controle hebt over de uitkomst van het gokken”. De kans dat iemand daardoor effect een gokje waagt, stijgt ook. Zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent naar het gokgedrag van Vlamingen tijdens het voorbije EK Voetbal — 1.600 mensen deden

Lees meer »

Brits openbaar ministerie laat aanklacht tegen Harvey Weinstein vallen: “Geen realistisch vooruitzicht op veroordeling”

Het Britse gerecht staakt de strafzaak tegen de voormalige Amerikaanse filmmagnaat Harvey Weinstein. Het Britse openbaar ministerie (CPS) diende in juni 2022 een aanklacht in tegen Weinstein voor een vermoedelijke aanranding in 1996. De procedure wordt nu echter stopgezet: “We hebben besloten dat er niet langer een realistisch vooruitzicht is op een veroordeling”, luidt het.

Lees meer »

Luchthaven Tel Aviv schrapt vluchten tijdens algemene staking

De Amerikaanse regering werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te komen. Als dit niet lukt, kan dat betekenen dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit de onderhandelingen. Dat hebben anonieme regeringsfunctionarissen tegen ‘The Washington Post’ gezegd. Volg alle ontwikkelingen in het Midden-Oosten in onze liveblog.

Lees meer »

Dievenbende gevat op Ibiza die gas inzette om bewoners van luxevilla’s te bedwelmen terwijl zij hun slag sloegen: “Mensen voelden zich ‘s morgens groggy”

Op Ibiza zijn leden van een dievenbende opgepakt die de afgelopen jaren achter een hele reeks inbraken in luxevilla’s zat. En steeds was er een wrang en extra vies randje aan die inbraken: bewoners en gasten die ‘s morgens met een vreemd, groggy gevoel wakker worden. De politie vermoedt dat de aanvallers een soort gas inzetten om de mensen in

Lees meer »

N-VA wil dat Provincie zich voortaan enkel nog focust op haar kerntaken

N-VA West-Vlaanderen heeft haar kandidaten voor de provincieraadverkiezingen in de drie kieskringen voorgesteld. De kieskring Brugge-Torhout-Oostkust presenteert zich aan de kiezer met de voormalig Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery als lijsttrekker. Lijstduwer is Axel Ronse, tevens lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Kortrijk en federaal parlementslid. Hij heeft ook een sterke verwevenheid met Brugge.
The post N-VA wil dat Provincie zich voortaan

Lees meer »

Van “Professorenpartei” tot de geheime dienst die hen in de gaten houdt voor extremisme: waar staat de AfD voor?

Na een duidelijke overwinning tijdens de deelstaatverkiezingen afgelopen weekend heeft Alternative für Deutschland, afgekort AfD, zich sterker verankerd in het Duitse politieke veld. Binnen en buiten Duitsland kent de partij sterke aanhangers, maar ook tegenstanders. Controverse is de partij niet onbekend, maar wie zit achter de partij? En waar staat de partij voor?

Lees meer »