Benefietwandeling voor zieke broertjes Jules en Otis

Vrienden en familieleden organiseren op zondag 5 mei een benefietwandeling om de ouders van Jules (11) en Otis (9) Voet een financieel duwtje in de rug te geven. Door de spierziekte van de broertjes moeten de ouders een aantal aanpassingen doen in hun huis.

Broertjes Jules (11) en Otis (9) Voet zijn allebei belast met de ziekte Duchenne Spierdystrofie. Doordat hun spieren steeds verder verzwakken, hebben de jongens veel extra hulpmiddelen nodig. De kosten daarvan beginnen steeds hoger op te lopen voor de jonge ouders Joey Voet (45) en Joke Opsomer (41). Hun huis moet verbouwd worden om onder andere een lift te installeren.

“We wouden altijd al iets doen om Joke en Joey financieel te steunen. Toen de opa van Jules en Otis een aantal weken geleden een crowdfunding op poten zette, kwamen wij ook samen om te brainstormen over een initiatief om geld in het laatje te brengen. Uiteindelijk besloten we om een benefietwandeling te organiseren. Zo ontstond ‘op stap voor Jules en Otis’. Op die manier willen we de mensen zoveel mogelijk betrekken bij het verhaal van de broertjes”, vertelt Tim Hooghe.

Bewegwijzerde wandelroutes

“De wandelaars kunnen kiezen tussen drie wandelroutes van 5, 10 of 15 km. De routes zijn volledig aangeduid met pijltjes langs de kant van de weg. De start van de drie tochten is in Moen, maar de tochten zelf zijn totaal verschillend. Ze overlappen niet met elkaar”, legt Tim uit.

Achteraf is iedereen welkom om iets te drinken. “We organiseren een bar in de Vrij Bassischool in Moen waar de wandelaars hun dorst kunnen lessen. We zullen ‘s middags ook iets van eten voorzien, waarschijnlijk worden het frietjes.”

Met de benefietwandeling hopen de vrienden en familie van het gezin Voet-Opsomer zoveel mogelijk te steunen. “Gelukkig kunnen we rekenen op de hulp van meerdere sponsors, waardoor de kosten voor ons heel laag blijven en we Joke en Joey zoveel mogelijk financieel kunnen steunen. Ze kunnen alle kleine beetjes gebruiken.”

Wil je ook graag meewandelen om Jules en Otis te steunen? Schrijf je dan in via www.opstopvoorjulot.hendriklanduyt.eu

The post Benefietwandeling voor zieke broertjes Jules en Otis is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt”

Dressuuramazone Manon Claeys uit Maldegem is zaterdag op de Paralympische Spelen op de zesde plaats geëindigd in de freestylecompetitie (graad IV). Ze was achteraf tevreden over haar proef, maar had gehoopt op een hogere score.
The post Dressuuramazone Manon Claeys eindigt als zesde in freestylecompetitie op Paralympische Spelen: “Blij, maar had op betere score gehoopt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israël vindt gevechtshandleiding Hamas: “Razendsnel door tunnels bewegen en maximale schade aanrichten”

Het Israëlische leger heeft in de Gazastrook documenten gevonden die aantonen dat Hamas zich jarenlang voorbereidde op een ondergrondse oorlog tegen Israël. Met onder meer een gevechtshandleiding om je razendsnel door de pikdonkere tunnels onder Gaza te verplaatsen en zo veel mogelijk doden in een kleine ruimte te maken. Het zou mee verklaren waarom Israël de grootste moeite heeft om

Lees meer »

Is de relatie tussen Travis Kelce en Taylor Swift dan toch een publiciteitsstunt? Gelekt document beweert relatiebreuk op 28 september

Is de romance tussen Travis Kelce (34) en Taylor Swift (34) dan toch een publiciteitsstunt? De woordvoerders van Kelce ontkennen het stellig, maar de fans blijven in spanning afwachten. Eerder deze week dook namelijk een document op met een gedetailleerd plan voor hun vermeende breuk. Volgens het document zouden ze op 28 september uit elkaar gaan en dit drie dagen

Lees meer »

Sterft Mieke in januari zoals beeld uit seizoensfinale doet vermoeden? Actrice Caroline Maes reageert voor het eerst

Sterft de geliefde Mieke Van den Bossche begin januari in ‘Familie’? Dat is de vraag die veel kijkers van de reeks bezighoudt na het zien van de ‘flash forward’ in de seizoensfinale. Daarin lijkt het alsof Mieke het leven laat op haar eigen trouw, met gangster Joris Nuyens. Die laatste vermoordde Miekes zus Leen eerder al op gruwelijke wijze, en

Lees meer »

“Extreem gevaarlijke drug” nitazenen opgedoken in Nederland

In Nederland zijn nitazenen opgedoken, een synthetische heroïnevervanger. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Verslavingsinstituut Trimbos trekt aan de alarmbel omdat deze drug als zeer gevaarlijk wordt beschouwd. Ze willen meer tests uitvoeren om de drug in kaart te brengen. Ook in ons land is het goedje al opgedoken.

Lees meer »

Flandrien Ivan vecht op één been voor Oekraïne: “Mijn vriend stapte 150 meter verder óók op een landmijn. Samen hadden we nog twee benen”

De Vlaamse Oekraïner Ivan (34) vecht al tweeënhalf jaar aan het Oekraïense front. De laatste acht maanden op één been. Hij trapte op een mijn toen hij drie kilometer achter de vijandelijke linie een creperende collega wilde redden. Over zijn prothese heen trok Ivan zijn uniform opnieuw aan en leidt nu een elfkoppig eskadron, als planner. “Ons mama smeekte me

Lees meer »

Eerste levering mpox-vaccins donderdag verwacht in Congo

“We zijn erg blij met de komst van de eerste lading vaccins. Het gaat om 99.100 doses die op donderdag 5 september om 12.10 uur (lokale rijd, red.) op de luchthaven van Kinshasa arriveren”, aldus Jean Kaseya. Het hoofd van Africa CDC bedankte de Europese Unie nogmaals voor “het onmiddellijke antwoord op onze oproep tot solidariteit”.

Lees meer »

En plots is het de Vlaamse formatie die stroef loopt: “Voor onze gevoeligheden is echt nul respect”

De federale ‘boemeltrein’ is net weer vertrokken, maar nu staat de Vlaamse trein weer vast in een tussenstation. CD&V kraakt de ‘landingsnota’ van Matthias Diependaele (N-VA) af, en ook voor Vooruit scoort die een dikke buis. “N-VA geeft ons het gevoel dat ze ons gewoon niet in deze coalitie willen.” Ondertussen verliest de Vlaamse formatie kostbare tijd en kruipt de

Lees meer »